Wikiplayer

vineri, 29 ianuarie 2016

Update


 O saptamana si o zi de cand n-am mai scris in jurnal. O saptamana plina cu de toate, care a inceput cu o calatorie la Atena, facand slalom urias printre blocurile agricultorilor de pe drumurile nationale ( nu stiu cum se face greva in alte tari, dar la noi e cu program si cu tractoarele in mijlocul drumului, si asta negresit in fiecare iarna), si s-a terminat cu mainile murdare de pamant, dupa ce mi-am facut de lucru cu boabele de mazare.

In contradictie cu scena politica si sociala a Greciei, natura isi vede de treaba ei. Azi dimineata am iesit sa privesc in graba gradina in lumina si am descoperit freziile imbobocite. Rozmarinul incepe sa se scuture si se cere tuns, altfel va ajunge sa acopere mai mult decat bordura. In spate se vede si tufa de Echium, care s-a indesit si a crescut considerabil. Narcisele si irisii de iarna sunt singurele pete de culoare la sfarsit de Ianuarie, fara sa pun la socoteala frunzele noi ce se inmultesc pe zi ce trece. Din seria descoperirilor de azi si bobocii rotunzi cu desene negre ai micii margarete marocane, care a trecut cu succes de a doua iarna. Ghioceii pana la urma se vor dovedi narcise. N-am ce face, nu le place la mine si gata  !







Zile frumoase la sfarsit de Ianuarie  !


33 de comentarii:

  1. Este frumos pentru a vedea cum gradina deja în viață și este în primăvară. Salutări și sărutări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie disciplinata foarte des, Luiza :)
    Ghioceii sunt rari aici, in Grecia. I-am vazut doar de cateva ori in mediul lor natural. In gradina mi-au inflorit o singura data. Nici vorba sa se vanda pe strada :)
    Sa aperam ca va fi soare si in weekend, ca sa-mi duc la bun sfarsit treburile in gradina.
    Toate cele bune, draga mea !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai frumos rozmarin ever! Din el am eu "copii"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Vasi ! Daca "copii" sunt gen "plangator", atunci da :)

      Ștergere
    2. Da, asa sunt! Am sa incerc si eu cu unul, sa il pun in gradina, sa vad daca incepe sa ia proportii :)

      Ștergere
    3. Sper sa ii mearga bine. Eventual il protejezi cu paie si panza de sac in primele ierni. Tin pumnii !

      Ștergere
    4. Ma dau si eu cu parerea, ca de cultivat rozmarin in clime mai geroase ca la noi, n-am incercat :)

      Ștergere
  4. Mai fetelor dragi, voua va este dor de ghioceii de la noi. Anul trecut am fost in Cismigiu, unde aproape erau covoare intregi de ghicei. I-am fotografiat cu mare drag si i-am pus pe blog. Anul acesta as face bine sa iau niste ghiocei de pe strada(nu din Cismigiu) si sa vi-i trimit!!! Dani, la tine ajunge Atlassib-ul, ca la Luiza am aflat ca nu?
    Asa, draga mea, imi era dor de niste flori, da nu a fost bai, ca mai bine sa se plimbe omul pana la Atena decat sa stea lipit de blog. Greve cu tractoare in drum nu am vazut pe la noi. Rozamarinul este tufa aceea care se facuse mare-mare in vara trecuta, nu? Si asa dragute floricele are el? Frezioarele sunt "finute" tare. Oare nu cu un buchet de frezii te-am (re)descoperit eu anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara, frumuseti pline de viata si de eleganta, cel putin rozmarinul este bestial. O sa incerc din nou cu o tufa pe care am reusit sa o prind ( in ghiveci deocamdata) din toamna. La noi nu rezista peste iarna dar o sa incerc sa-l plantez intr-un loc mai ferit de frig in apropierea casei. Weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pune si cateva crengute la butasit, de rezerva. La Constanta cand vine frigul din stepa poate fi ger mare. Imi amintesc ca acum cativa ani inghetase marea ...
      Seara placuta, Vasile !

      Ștergere
  6. Ne este dor, cum sa nu ne fie, ca doar primavara a inceput pentru noi cu ghiocei la mama acasa si anii aceia nu se uita ...
    Atlassib-ul nici nu stiu ce e, nu ne-am folosit de el niciodata :) Ghioceii din Cismigiu mi-i amintesc ... covorase verzi cu alb, asa cum sunt aici cele de anemone.
    Daca vrei sa-mi faci o placere, pune cativa ghiocei la presat si mi-i trimiti in plic :) Se pastreaza mai bine, nu ? Mai ales avand in vedere distanta care ne desparte.
    La Atena am fost la un spectacol de opera pe care il visam de mult. Plus o aniversare in familie. Asa ca am uitat nitel de blog si desi am avut aparatul foto cu mine, n-am facut nici macar o poza.
    In alta ordine de idei, suntem specialisti la greva cu tractoare :)
    Rozmarinii au mai ramas doi, o tufa mare mi s-a uscat la sfarsitul verii. Dar am ceva puieti in straturi, asa ca nu duc lipsa. Are floricele mititele si foarte parfumate in culoarea cerului senin.
    Cu exactitate, ne-am (re)conectat la sfarsitul lui Ianuarie anul trecut. Am cautat in urma si am gasit ca maine se implineste un an de la primul tau mesaj pe blog :)
    Te imbratisez, Mihaela, cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  7. Că doar e roua mării,ce să mai comentăm:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate :) De remarcat, ca in greceste se cheama 'dendrolivano', in traducere = 'copacul de tamaie'. Ce imaginatie poetica aveau oamenii de demult ...

      Ștergere
  8. Ahoj Dani, ty máš veľký krásny rozmarín! Ja mám každý rok nový, lebo sa mi ho nedarí nikdy prezimovať. Ale tento raz sa mi to možno podarí. Už mi kvitne.

    RăspundețiȘtergere
  9. Se pare că vine primăvara pe la tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne, câtă culoare! Noi mai trebuie să așteptăm un pic :)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-am indragostit definitiv de rozmarinul tau:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca reusesc, o sa impletesc o inimioara cu crengute de rozmarin de ziua indragostitilor :)

      Ștergere
  12. Rozmarinul meu arată încă viu. Să vedem dacă-l pot...reactiva. La clima nostră, e prima dată cînd încerc să-l păstrez peste iarnă. Al tău arată fain de tot. Un februarie plăcut, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc sa isi revina si sa il vezi plin de flori cat de curand, Marta ! O luna buna, draga mea !

      Ștergere
  13. Ce luxurianta iti este gradina, Dani! Incredibil! M-au binedispus pozele astea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incepe sa se infoaie gradinuta :) Ma bucur ca ti-a facut placere sa arunci o privire la verdele ei !

      Ștergere
  14. Rozmarinul arata fabulos! Am citit comentariile de mai sus si toata lumea din tara pare ca are probleme si frici in legatura cu exemplarul propriu, dar la mine se intampla sa se usuce peste iarna, cu ghiveciul mutat in casa. Pana in decembrie e mandru si frumos, iar in februarie e uscat. Incerc sa ma incurajez dupa ce am citit la tine ca ii cad frunzele, dar la mine pare uscat de tot. Anul acesta voi cumpara altul si il voi lasa peste iarna afara, langa perete, poate asa voi avea noroc..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi s-au uscat si mie cateva exemplare de-a lungul anilor, asa ca nu ma mir. Sper sa iti reuseasca data viitoare, Gabi.

      Ștergere
  15. Any bees that are awake must love that rosemary!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actually, yesterday I just saw the first bees :) And yes, the rosemary was their target :)

      Ștergere