joi, 3 mai 2012

Verde crud

  Va plac mugurii si frunzele fragede ? 
  Eu am o mare slabiciune pentru verdele proaspat ... 
  Frunzele sifonate se deschid spre lumina si le privesc de fiecare data, ca pe o minune. 
  In fotografii sint muguri si frunzulite de smochini salbatici din insula Ioanninei.  Daca treceti prin Ioannina, sa va urcati intr-unul din vaporasele ce traverseaza lacul spre insula. O sa mincati peste proaspat si tipari prajiti pe carbune, o sa vedeti pitorescul muzeu  al vestitului Ali Pasa si-apoi, daca nu sinteti prea obositi, o sa inconjurati insulita la pas. Iar daca va fi vremea smochinelor, o sa serviti desertul direct din natura. 







35 de comentarii:

  1. Ce frumos! Intr-adevar, verdele crud este cel mai frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb.Acolo nu cred ca o sa ajung,dar ma bucur privind pozele tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se stie niciodata, Victoria. Ma bucur, ca ti-au placut fotografiile !

      Ștergere
  3. Beautiful photographs, fantastic signs of the spring. I am greeting

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for visiting and for the kind words ! Greetings !

      Ștergere
  4. Culoarea tineretii...Cui nu-i place?

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte reusite/frumoase! Salutari din Brasov!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ne plac ??????????????? normal...sunt vestitorii primaverii...:)...verdele acesta nu se vede vara !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma invioreaza vederea lor ... favoritele mele sint frunzulitele de fag, dar aici ma multumesc si cu cele de smochin, padurea de fag vietuieste mai la nord :)

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Si mie :) Verzi ( in dulceata ), coapte si uscate .
      O seara placuta !

      Ștergere
  8. Ioannina...am trecut acum ceva ani pasul Katara inspre Ioannina insa spre regretul meu nu am vizitat-o.Minunate fotografii! Culorile primaverii sunt fascinante, lumina de asemenea... se spune ( se si vede ) ca fiecare fotografie reflecta pe langa imagini si o particica din sufletul fotografului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un oras tare frumos. Are cetate, muzeu arheologic, un lac minunat cu o promenada umbrita de platani seculari, insula de care scriam, o pestera fantastica, plus ca, e renumit pentru cea mai buna baclava si cele mai grozave placinte ... Orasul argintarilor ... Cine stie, poate il vei vizita in viitor.
      Sigur fotografiile marturisesc pasiunile fotografului :) Ma bucur, ca ti-au placut !

      Ștergere
    2. Planuiam in viitor sa ne reintoarcem in Grecia,pe care am vizitat-o pe vremea cand nu aveam copii si de care ne-am indragostit(desi nu a fost dragoste la prima vedere ci una care crestea pe masura ce o descopeream...tot mai profunda ),iar pozele tale nu fac decat sa ne determine sa nu mai amanam...
      Nu imi aminti de latura culinara...este irezistibila...ce interesant...ma asteptam ca baclavaua sa fie celebra,in partea opusa,mai aproape de Turcia...

      Ștergere
    3. E aproape de Romania si usor de venit cu masina. Epiros, judetul Ioanninei e o zona muntoasa cu traditie in aluaturi si lactate.
      Ma bucur, ca simtiti asa ! Grecia trece prin clipe grele, dar ramine aceeasi tara frumoasa.

      Ștergere
  9. Smochine proaspete am mancat prima data acum cativa ani in Croatia, nu departe de Zadarul pe care l-ai vizitat de curand, la Sukosan. De atunci am devenit fan! Iar frunzele smochinilor mi s-au parut intotdeauna...haioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, croatii au multe smochine. Am fost mirata, ce de smochine uscate se vindeau in piata. Cele proaspete sint insa cu mult mai bune. Mai e putin pina in august, cind incepe sezonul lor si deja imi fac planuri de prajituri si marmelada si tartine cu brinza si smochine :)
      Pina atunci, privesc la frunze ...

      Ștergere
  10. explozia naturii este spectaculoasa! Frumoase fotografiile, tale Dani draga!
    multumim pentru sfaturi! am mâncat smochine, culese de mana mea... e un sentiment aparte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, smochina calda de soare, proaspat culeasa, e parca mai dulce :)
      Si chiar ca mugurii seamana cu o explozie verde, incetinita ... de-acum, deja frunzele or fi cit palma ...
      O seara frumoasa, Carmen !!!

      Ștergere
  11. So beautiful to see how a leaf unfolds itself! You made the most incredible pictures of it Dani. Beautiful!
    Bye,
    Marian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Marian ! I love those incredibile tiny leaves ...
      Have a nice evening and a lovely day tomorrow !

      Ștergere
  12. Helas the translator does not work so I don't understand where you writing about. Never mind I come back again. Maybe it will work then. Your photo's are gorgeous Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I am so sorry ... hope that the translator will work tomorrow. It's about a little island, on the lake of Ioannina, where I made the pictures ...
      Glad you liked the photos. Hugs, Marijke !

      Ștergere
  13. DiaMar, am sters comentariul tau, fara intentie ...
    Noroc, ca l-am recuperat din mail :
    " Sunt minunate fotografiile.
    Verdele crud este senzational.
    Cat de frumoasa este primavara cu tot alaiul ei.
    Toate cele bune! "

    De cind cu noua forma a tabloului de control, am ceva probleme cu urmarirea traficului. Imi cer iertare si ma bucur, ca ti-au placut frunzulitele noi. Te imbratisez !

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună DANI!
    Sunt minunate pozele tale draga mea
    și muzica cu care ne întâmpini mă face să
    rămân cât mai mult aici și să ascult!
    Un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!
    Cu tot dragul te pup și îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa un verde crud il intalnesc si la salata verde, mai ales cea creata.
    Poze superbe ca deobicei!!!!!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inimile de salata sint asa ... dulci si crocante. Ar trebui, sa pun o tura noua de seminte ...
      Te imbratisez, Vasi !

      Ștergere
  16. Şi eu am o slăbicine pentru verdele crud... atât de fragen, de pur..
    Te îmbrăţişez cu drag.

    Îmi pare rău că nu comentez atât de des pe cât mi-aş dori, dar te vizitez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anastasia, ma bucur, ca iti faci timp, sa treci pe-aici si multumesc pentru comentariu.
      Esti mereu binevenita !

      Ștergere
  17. Acest verde crud ma duce cu gandul la smochine ,niciodata nu am mancat smochine mai dulci ca ,cele din pomul din strada cuscrilor. Va doresc o duminica frumoasa !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smochinul bunicului e mai lenes, cei salbatici s-au acoperit de frunze. Mai avem vreo trei luni, pina se coc primele smochine ... Dar mai avem inca din cele uscate.
      Duminica mergem sa votam si pe urma vom urmari circul la TV ... noi si francezii.
      Va sarutam si va imbratisam !!!

      Ștergere