vineri, 1 martie 2013

Altfel de flori

Peste tot se simte aerul primaverii. Ghiocei, lalele si alte cele. La mine in bucatarie e plin de alte inflorescente. Le-am cules ca sa sapam frumusel si sa punem in locul lor cartofii ce s-au cam inverzit asteptind sa stea ploile. 
Si cum majoritatea veti sta pe-afara zilele astea, va urez spor la treburi si petrecere placuta la inceput de an gradinaresc !


       O sa incerc sa fac piure de conopida dupa reteta de aici . Se potriveste de minune in meniul primului weekend de martie ... 

46 de comentarii:

  1. I also love cauliflower! ))) I had grown cauliflower last year - 6, 5 kg! I'm with her in the photo! Part of the cabbage I put in the freezer and use a little to eat so far.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Such a huge cauliflower :) You are a talented gardener, Victor !
      I keep some reserves in the freezer too, but mostly for soups ...

      Ștergere
  2. Copilul meu mananca broccoli numai crud. Daca cumva e preparat, nu-i mai place :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar mai bine ca il mananca asa, eu n-am norocul asta cu baietii mei :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. E una din cele mai dulci legume, mai ales daca e cultivata organic :)

      Ștergere
  4. Chyba warto spróbować, bo kalafiory lubię . Pozdrawiam.
    Cred că este în valoare de o încercare, pentru că îmi place conopidă. Al tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am incercat-o inca asa, sub forma de piure :) O seara frumoasa si o duminica minunata, Giga ! Pozdrawiam cieplo !

      Ștergere
  5. Buna seara! Cu ocazia intrarii in luna martie, vestitoarea primaverii, iti trimit din toata inima un martisor:
    "Martie, martie, martisor
    ai dat drumul la izvor
    risipind si nori si ceata
    tu trezesti din nou la viata
    iarba, gaze, flori, albine
    eu de aceea tin la tine!"
    O seara frumoasa si un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru poemul-martisor ! Intr-adevar schimbarea se simte in aer, chiar daca soarele nu-i inca prea prietenos. Un weekend frumos in continuare, draga mea :)

      Ștergere
  6. Ai un mare dar: acela de-a prezenta mereu partea frumoasa a lucrurilor.
    Iti doresc o primavara minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa vad partea frumoasa a lucrurilor, mai ales pe blog :) Multumesc mult, Mirela ! O primavara cu multe bucurii ! Te imbratisez !

      Ștergere
  7. Pai...spor la gatit si pofta cat mai mare :).
    O primavara asa cum ti-o doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Iuliana ! Si tie, o primavara cu multe realizari !

      Ștergere
  8. Beautiful vegetables Dani. Great header of the springflowers.
    Have a wonderful weekend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks Marijke ! It was the moment to change the header :) Glad you liked the little beauties :)
      Have a nice weekend, my friend, and a lovely sunday ! Hugs !

      Ștergere
  9. Ce vesel e la tine in bucatarie, Dani! Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. La mulţi ani de Mărţişor! O primăvară cât mai frumoasă, dragă Dani! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. Si mie, Alla ! Dar imi ia prea mult timp sa o fac pane :)

      Ștergere
  12. Looks very good! I've never had smashed cauliflower before, will have to try it.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daaa, a venit vremea verzăturilor ! Să ne detoxifiem un pic, nu ?
    Pe aici încă nu se poate grădinări. Noaptea pământul îngheață, iar ziua se dezgheață către prânz, devenind noroi ! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zi de zi o sa fie mai insorit si-o sa dispara noroaiele :) Ne detoxifiem, da :) Mi-e pofta de salata in perioada asta ... salata, feta si un codru de paine proaspata :)

      Ștergere
    2. De paine prospata nu ne plangem, pun masina de paine o data la doua-trei zile. Branza..., ne mutumim cu branza de oaie de la piata, doar cu salata e mai rau, ca aia de la supermarket n-are nici un haz. Asteptam salata adevarata, un pic mai incolo..

      Ștergere
    3. Eu am noroc, ca mereu e ceva de sezon in gradina si in lunile de iarna abunda pe piata ierburile si verdeturile. Dar salata de la supermarket e tot asa, fara nici un gust ... Sa pui salata in jardinere, de rasad, ca sa o poti transplanta maricica in gradina.

      Ștergere
  14. Nu mai ramane de zis decat:Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti doresc o Primavara plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Victoria ! Cele mai bune urari la inceput de Martie !

      Ștergere
  16. beautiful & healthy food!

    Have a great day!

    xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks Juliana ! Have a nice evening and a good day tomorrow !

      Ștergere
  17. Brocoli la mine sunt in faza de rasad:) mai am mult pana la tine...Ai pus si dovleceii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in vara nu pot cultiva legume iubitoare de racoare ... Dovleceii intra in scena maine :)

      Ștergere
    2. Am cateva seminte de dovlecei printre care Black Beauty, Golden Zucchini, Lebanese, De Nice rond, Patty Pan si Yellow Scallop. In instructiuni este indicata semanarea in interior, ca rasad si vroiam sa te intreb daca ii deranjeaza cumva transplantarea in gradina. Ma gandeam sa-i pun direct in sol, undeva prin luna Aprilie Mai.

      Ștergere
    3. Rotunzi de Nisa am si eu, ii pun direct in gradina prin Aprilie, trei seminte la cuib. Patty Pan o sa pun pentru prima data anul asta, de proba, tot direct in strat. Rasaduri am pus azi doar din cei albi clasici si dovleac turcesc, ca anul trecut in gradina n-am avut dovleac de iarna si vreau unul pe gramada de compost.
      Tu ai o colectie serioasa, Mirela :) Nu cred, ca dovleceii au probleme la transplantare dar pe de alta parte, nu vad de ce nu i-ai pune direct in gradina. Bunicii nostrii nu faceau rasad de dovleac niciodata :)

      Ștergere
    4. :) Asa ma gandeam si eu, am semanat anul trecut, direct in gradina.
      Colectia da, sunt cate 3 seminte, din fiecare soi intr-un pachet foarte frumos ilustrat. Multumesc Dani.

      Ștergere
  18. Ce frumoase au crescut conopida si brocoli. Credeam ce sunt cumparate, eu cand vad conopida mare ma mir , ca la mine nu am reusit niciodata sa o fac sa creasca mai mult decat de frunze :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la mine nu cresc prea mari, Mihaela, n-au soare mult, iarna gradina de legume e mai umbroasa ...
      Dar e bine si asa, gustul conteaza :)

      Ștergere
  19. Nu stiu cum am ratat postarea asta a ta, abia acum, aruncand inca o privire zilei albastre, am vazut florile verzi. Ce satisfactie cred ca ai avut cand ai adus in casa cosul cu bunatati, acum, cand in gradina altceva nu prea mai e. Arata foarte bine. Anul asta am niste seminte de conopida din aia cu forma piramidala si vreau sa le incerc. Este foarte frumoasa, insa imi e teama ca e si putin cam pretentioasa. Nu stiu daca s-o face la mine in gradina. A fost bun piureul? Pe site arata super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pareau asa micute in gradina, dar adunate la un loc arata bine :) Le-am impartit in trei portii si conopida a mers la piure. Foooarte buna ! Tot ce-i din gradina e grozav de gustos si ma bucur, ca si copii isi dau seama de asta si isi rafineaza preferintele culinare.
      Conopida cum zici tu, Romano se cheama, am pus acum doi ani, din rasadul meu. Vara a stagnat, n-a crescut deloc, deloc, avea doar patru frunze ... Eram gata sa o desfiintez ... dar am lasat-o in strat si in iarna viitoare a crescut si a inflorit frumos. De atunci vreau sa repet experimentul, numai ca n-am reusit sa cumpar seminte ... Sunt curioasa cum o sa creasca la tine. Iti tin pumnii :)

      Ștergere