vineri, 9 octombrie 2015

Busuioc de-a dreapta si de-a stanga


Un soi peren, ce rezista iernii in zonele sudice ale Greciei,
busuioc de la Sfantul munte, busuioc calugaresc.
Strajuieste foarte des portile lacasurilor sfinte.

Sfarsit de saptamana luminos, linistit si parfumat cu busuioc  !
Cu drag  !


20 de comentarii:

  1. Paznici aromate. Au un frumos și de week-end cu soare și un sărut pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate si manca busuiocul asta? Oare la mine in balcon ar supravietui ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu :) Doar ca grecii il folosesc mai putin in bucatarie decat italienii. Intr-un balcon incalzit i-ar merge bine :)

      Ștergere
    2. Stii cumva denumirea soiului sa stiu ce seminte sa caut ?

      Ștergere
    3. N-am reusit sa gasesc denumirea stiintifica. In momentul de fata n-am seminte, dar daca gasesc dau de veste.

      Ștergere
  3. Fain, cred că mi-ar sta bine cu un așa busuioc în geam; l-aș putea folosi pe post de...brad, că tot se apropie sezonul :)) Weekend aromat, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am privit niciodata ca decor de Craciun, dar de ce nu :) Seara frumoasa, Gy !

      Ștergere
  4. Dar cat este de mare! E la fel de parfumat ca cel mititel?
    Un pic de verdeata inveseleste zidul vechi. Frumoase pozele, Dani!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai parfumat, sau cel putin asa mi se pare mie. Se potrivea de minune acolo, langa poarta de sub arcada :)
      O duminica frumoasa, Mihaela !

      Ștergere
  5. Eu sunt mare iubitoare de busuioc.
    Cel pe care ni-l arăți aici e splendid!

    (Am pus și eu semințe în ghiveci din soiul comestibil de pe la noi, nu mă pot lipsi de el în nici un anotimp.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu degeaba in greceste i se spune " vasilikos ", adica " cel regesc " :)
      Am si eu unul mititel in bucatarie si sper sa-mi tina companie peste iarna. Sa te bucuri de plantute noi, Carmen Natasa !

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Fac pesto, il pun in sosul de rosii, in uleiul de masline ( in combinatie cu alte plante aromatice - salvie, maghiran, rozmarin ) pe care il folosesc la salata si uneori il pun in conserve ( rosii cherry in bulion ). In general il folosesc la sosul pentru macaroane, daca are rosii si vinete in compozitie. Dar merge si in omleta sau in chiftelutele de legume.

      Ștergere
  7. Si eu il prefer cu rosii si branza :) Combinatia perfecta !

    RăspundețiȘtergere
  8. am si eu un ghiveci cu busuioc, sunt maaareee amatoare!

    RăspundețiȘtergere