vineri, 10 noiembrie 2017

Iarba grasa


De obicei o folosesc vara in salata de rosii, dar acum, ca a aparut iar proaspata in gradina, o sa asezoneze o salata de cartofi fierti cu masline, capere si peste marinat sau afumat. 

Portulaca oleracea

O folositi in bucatarie  ?


26 de comentarii:

  1. doar primavara, alaturi de alte chestii verzi, cu ulei de masline si lamaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge si gatita. Eu am pus-o si in supa cu cartofi. Vitamine :)

      Ștergere
  2. portulaca, draga de ea! eu aveam in balcon si din greseala am omorat-o :D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca am si eu prin curte, dar am zis ca-i buruiana si-am smuls-o. :)
    Sau fac o confuzie? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Niciodata!!!nu are shoric....sanda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are grasimi bune, Sanda :) Omega-3, care sunt si in ficatul de peste.

      Ștergere
  5. Eu îmi tot propun, dar nu ştiu de ce nu-mi intră în obişnuinţă.

    Dar e bine că mi-ai amintit...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cunosc aceasta planta! Este ceva nou pentru mine!
    Su zici ca e buna? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E benefica din multe puncte de vedere. Are un gust acrisor si se poate consuma proaspata sau gatita.

      Ștergere
    2. Erata: su = si ! :)
      M-am informat pe wiki despre ea si zic si astia ca se manaca, trebuie sa o cumpar doar de la un centru de gradinarit! Numai ca zice ca are un inconvenient, trebuie sa o tin in sera aici din cauza climei. De aceea nu o stiu! Nu am sera!!! :)
      Weekend placut! Ne vedem luni! :)

      Ștergere
    3. Poate rasare din seminte. In Romania o stiam de buruiana :) Weekend placut, Ella !

      Ștergere
  7. Eu am avut tare multa in gradina,dar n-am stiut ca e comestibila.In viitor o sa incerc.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La vara pune cateva frunzulite in salata. Sper sa iti placa. Weekend placut, Flori !

      Ștergere
  8. E acrisoara? Tot de buruiana o stiam si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acrisoara. Am gasit multe retete cu iarba grasa in sos de iaurt cu usturoi. E un mod traditional de a o servi in Creta, ca un tzatziki fara castravete.

      Ștergere
  9. o informaţie interesantă, bine de ştiu ! nu am folosit la salate ! ce am avut prin grădină, am jumulit-o !
    îţi doresc o săptămână cât mai bună !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te uiti cate retete exista pe net la categoria " purslane " o sa te minunezi :) Saptamana buna, draga mea japoneza !

      Ștergere
  10. Nu o folosim, ca o tratam ca pe o buruiana, dar as incerca la primavara!

    RăspundețiȘtergere
  11. in plus, e o foarte buna planta companion, nu sufoca plantele si tine pamantul umed.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e bine sa creasca asa ceva pe sol mai ales vara, sa nu ramana expus pamantul si sa se usuce. Eu le-am lasat preferential printre rosii. Acum imi rasar pe unde nu ma astept :)

      Ștergere