luni, 22 aprilie 2019

Flora Graeca urbana


  Duminica la pranz, dupa ce am pregatit pe jumatate straturile rosiilor, am ajuns in piata centrala a orasului. De jur imprejur naramzii erau plini de fructe. 

  Dulceata din coaja de naramze si cea din fructe verzi e o delicatesa pe care am gustat-o de cateva ori. E destul de laborioasa de facut. Mai degraba as face o marmelada, doar sa nimeresc vreun pomisor cu fructe intr-un loc mai dosnic. Am si o reteta noua de incercat, de provenienta anglo-saxona.

  Pentru amatori : marmelada de naramze. Se pot folosi si lamai in loc de portocalele amare.

8 comentarii:

  1. Este foarte frumos acel pom asa încarcat de fructe!
    Nu ma prea dau în vant dupa marmelada sau mai exact, dupa tot ce e dulce! Prefer sa cred ca nu e bun, ca sa ma consolez cu idea ca nu am voie sa mananc! Diabetul meu pur si dulce nu ma lasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce minunatie de pom si ce minunatii de dulceturi o sa faci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am primit un cos de lamai uriase si dulci zilele trecute si am avut de lucru cu ele :)

      Ștergere
  3. Hristos A Inviat!Pace si bucurie alaturi de toti cei dragi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Ca sa nu va simtiti singure, eu ma lupt cu colesterolul ...

      Ștergere