Wikiplayer

luni, 28 martie 2011

Lunaria




   E o planta rustica , frumoasa si cind e inflorita si cind se usuca. Intr-un final, am  realizat  ca zilnic trec cu masina pe linga sute de lunarii inflorite in fiecare primavara.  Ieri am oprit sa vad ce floare albastra- mov a napadit costisa dealului. Cum am iesit din masina, am simtit aerul parfumat. N-as fi crezut ca miroase asa de bine  !  Pina acum nu mi-a fost dat sa o vad in salbaticie.  Am luat citeva acasa si o sa ma opresc mai tirziu pentru seminte. Arata ca o dantela albastra ...






9 comentarii:

  1. Very beautiful, Dani. I like the profusion of simple flowers.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex, poate eu o vad asa, parca are si o nuanta de albastru.Asa mi-a ramas pe retina din viteza masinii !

    RăspundețiȘtergere
  3. Masha, I think, they may be a good companion for the roses !

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ce seamana cu mixandra (micsunea).Sigur este lunarie? Eu am floare ca asta si mov si alba dar este mixandra.Face niste teci cu seminte.

    RăspundețiȘtergere
  5. E lunaria, Vasi. Eram si eu in dubiu, dar la o planta am vazut teaca ovala de neconfundat, cu semincioarele prinse in transparenta foitelor inca verzi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci este OK. Dar sigur sunt ceva verisoare de a treia.....(ha,ha,ha)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dani , e superba , tare mi-as dori asa ceva si eu. N-am vazut insa pe la noi - cel putin in partea mea de lume. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Daiana, sigur o sa gasesti seminte.E o planta ft. comuna.Mie mi-a facut impresie, ca am gasit-o, unde nu ma asteptam. O stiam ca planta de gradina, se foloseste mai ales uscata ( tijele cu tecile de seminte curatate - seamana cu niste banuti argintii ).Si, daca nu gasesti,iti trimit eu -numai sa reusesc, sa adun seminte. Aminteste-mi la sfirsitul verii !

    RăspundețiȘtergere