Rucola = rocket = rochetta = roquette = ρόκα = arugula = voinicica .
E o salata care a intrat in gradini doar de vreo douazeci de ani, dar e cunoscuta si consumata inca de pe vremea romanilor .
Se poate semana aproape tot timpul anului, e foarte rezistenta si daca se taie doar frunzele, o sa dea frunze proaspete. Daca o lasati sa infloreasca , foarte probabil ca o sa se semene singura. Mai in amanunt explica Alexandra in articolul ei ( pe care l-am descoperit cautind vara trecuta ce se poate face cu rucola ).
Cum o folositi in afara de salata ? Si cu ce o asezonati in salate ? Fiindca am avut muuulta roca in gradina , am inceput sa caut cum se poate consuma in alt fel. Nu o sa scriu retete dar va dau idei.
- Alexandra scrie de salata Nicoise si da reteta unui aperitiv foarte gustos cu pepene si prosciuto.
- Se mai poate face si salata cu ton, rosii ( proaspete sau uscate ) , ou tare, capere, masline si parmezan, cu sau fara salata verde.
- Se poate servi la macaroane - am gasit o reteta cu creveti, masline, usturoi, ardei, rosii si vin si la sfirsit se amesteca si frunzele de roca.
- In Slovenia se pune in umplutura placintelelor cu brinza.
- Se potriveste la gust si cu feta, avocado si rosiile cherry.
- O alta reteta e cu rucola, parmezan, boabe de struguri si sos cu mustar si miere.
- Foarte buna e salata de rucola cu brinza "albastra" si pere ( fie proaspete, stropite cu lamiie , fie coapte , unse cu putin unt ). Aici se potrivesc de minune niste nuci sau seminte de pin prajite usor.
- Salata de rucola cu mere, feta, stafide sau cranberrys si nuci.
- Salata de cartofi sau de oua pe pat de rucola.
- Rulouri de pui cu rucola si brinza.
- Tortellini cu rucola si rosii uscate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu