Wikiplayer

vineri, 22 iunie 2012

Frumosii mei

Adica, trandafirii. Cei fotografiati in urma cu vreo doua saptamini. 
S-au ofilit deja dar continua sa-mi daruiasca frumusetea lor, 
chiar daca e doar o amintire. 


Printre gura-leului, margarete si regina-noptii se etaleaza rozetele batute ale lui " Felidae ". Anul trecut a inflorit mai timid, acum s-a desfasurat ca o coada de paun.





    Ascuns in umbra tufelor de crizanteme, care au devenit enorme si ii fura din spatiul vital, e " Deep Secret ", cel mai frumos trandafir de catifea din gradina mea. E de un rosu inchis ce pare aproape negru sub soarele amezii si are un parfum foarte intens. Pacat ca n-a avut multe flori ... e primul pe lista trandafirilor ce-i voi muta in toamna.

Urmeaza " Rose de Rescht ". Creste incet dar formeaza o tufa deasa si deja pregateste bobocei noi, nu se lasa speriat de caldura, nu degeaba vine dintr-o tara fierbinte.



    Linga el, primele flori ale unui trandafir cumparat ca " Charles de Mills ", dar care are o culoare mult prea palida ca sa corespunda . E un trandafir antic, a inflorit dupa doi ani de la plantare, dar sigur e altceva decit am comandat.


    Si in final, " Pink Gruss an Aachen ", ce seamana izbitor cu un bujor, parfumat si timid. Un trandafir scund, ce s-a cam pierdut anul asta printre lastarii de menta aventurati in jurul lui. Nu stiu daca va inflori in toamna, dar menta va trebui sa dispara desi e frumoasa si verde. Nu e o companie buna pentru trandafiri.

                          De-acum, gradina se odihneste in fierbinteala verii.

56 de comentarii:

  1. Olá DANI!

    Um lindo jardim, flores entre as contruções,

    Edifícios, Cidade!

    Tenha um óimo final de semana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ola Adriano ! Thank you, my friend, for your kind words. Have a wonderful weekend !

      Ștergere
  2. ce frumosi sunt...noi avem probleme cu rugina si niste fire subtirele galbui...am cumparat ceva sa-i stropim , nu stiu daca isi mai revin :(
    am pus pamant din alta parte si ni s-a spus ca acesta ar fi motivul , era infestat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-si revina, dar trebuie dadaciti si schimbat pamintul la suprafata, ca sa nu ai aceeasi probleme si vara viitoare :)

      Ștergere
  3. Superbi trandafiri, foarte frumoasa prezentarea! Se vede cat de dragi iti sunt aceste flori!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excellent pictures with lovely colors.....
    i can almost smell these roses....

    good work Dani.

    Greetings, Joop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you Joop ! I wish, you could smell them ...
      Have a great weekend !

      Ștergere
  5. Foarte frumosi trandafirii, insa imaginile de ansamblu mi-au placut la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place, ca nu mai vad goluri printre plante. Gradina a intrat in al patrulea an si plantele sint deja mari, cel putin cele ce si-au gasit locul la inceputuri ...

      Ștergere
  6. frumoşi trandafiri! frumoase fotografii! ai o grădină minunată, flori foarte frumoase şi variate! şi eu am trandafiri: roz, galbeni, galben-portocaliu, albi, roşu-închis spre grena ... am încercat să am şi un trandafir albastru spre negru ... dar probabil nu i-a plăcut pe la noi ... am încercat de două ori dar nu s-a prins! în perioada aceasta, udăm foarte mult toate plantele din grădini, udăm şi pomii mai mici ... parcă le arde soarele... weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare trandafir are frumusetea lui ... se va gasi altul in locul celui de culoare intunecata, daca iti plac trandafirii, mereu vei avea o lista cu cei pe care ti-i doresti in viitor ...
      Si eu ud mult, e canicula in lege aici, ziua nici ni-i de iesit afara, ma si mir, cum rezista gradina :)
      O simbata si-o duminica cu tot ce iti doresti !

      Ștergere
  7. Very beautiful roses! A delight! Love the one in your header as well!
    Bye,
    Marian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you Marian ! The rose from the header is a " Magenta ", a real beauty ...
      Greetings and wishes for a great weekend !

      Ștergere
  8. O minunatie! Weekend cat mai placut sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  9. So beautiful your Roses Dani. I love the colors and I wish I could smell theire scent. Overhere the roses get rust because of the rain. Somebody told me to get of the infected leaves and then spray the rose. I hope it works out.
    Great weekend Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I am so sorry your roses are having problems ... but I am sure they will get well. I am fighting some spidermites right now, so you are not alone, Marijke :) Hugs, my friend and wishes for a lovely sunday !

      Ștergere
  10. Lo lindo es tener aunque sea el recuerdo.

    Saludos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, the memories are so precious ... Thank you, Chomp !

      Ștergere
  11. Pięknie wyglądają róże w towarzystwie innych kwiatów. Mam nadzieję, że ostatni kwiatek tylko przesadzisz w inne miejsce, a nie zniknie z Twojego ogrodu na zawsze. Pozdrawiam.
    Trandafiri arata frumos în societatea de alte flori. Sper că ultima floare doar exagera în alt loc, şi nu dispar de la gradina ta pentru totdeauna. Al tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa supravietuiasca, Giga, trandafirii sint rezistenti. Dar va trebui, sa fac transplantarea cu grija :) Te imbratisez ! Pozdrawiam !

      Ștergere
  12. Bună draga mea!
    Ai o splendoare de grădină!
    Îți doresc un weekend excelent!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place cum ai amestecat flori care par ca fac parte din flora spontana, cum sunt margaretele, cu flori inalte si clasice ca gura leului si flori pretioase, ca regalii trandafiri. Atunci cand reusesti intr-o gradina sa armonizezi tipuri diferite de plante, ca si cum ele cresc acolo si impreuna de cand lumea, atunci rolul tau de gradinar a fost indeplinit. Felicitari! Eu mai am mult de lucru, insa cel putin stiu care este scopul. Si am si exemple fericite, pe voi, prietenii mei.

      Ștergere
    2. Merci Elena ! Duminica placuta !

      Ștergere
    3. Andreea, asa-mi place mie, sa creasca plantele amestecate, sa se impleteasca in straturi. Mai am multe de invatat si de experimentat, nu-s nici pe departe o specialista :) Sint sigura, ca si tu vei reusi, iubesti verdele si florile si ele te vor rasplati. Te imbratisez !

      Ștergere
  13. Frumosi trandafirii, dar ai grija cu menta ca e invaziva, se intinde si se inmulteste foarte mult.Poate mutata in alt colt, in care nu ar deranja pe nimeni, isi va gasi si ea rostul si frumusetea.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, ca va trebui sa curat menta ... a luat-o razna la plimbare :) Am menta in vreo patru locuri in gradina, asa ca n-o sa-mi para rau sa o jumulesc pe ce de linga Gr. an Aachen. Trandafirul are prioritate :)

      Ștergere
  14. Florile astea de trandafie arata ca niste printese, imbracate in rochii de gala. Mie imi plac insa tare mult si margaretele si gura-leului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O comparatie foarte frumoasa :) Da, au crinoline cu multe jupoane :)
      Si mie imi plac margaretele si lumineaza stratul asa de frumos ... iar gura-leului, o las sa se semene singura, e mereu binevenita ...

      Ștergere
  15. Hi Dani, your roses certainly have been very lovely this year! My favorite is 'Rose de Rescht'. In my garden the roses are still flowering, but they are much less floriferous than in spring, because of the heat of summer. I guess, if I would water and fertilize them more, they also would bloom more.
    Christina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. They have less flowers every day ... summer is so hot ... Rose de Rescht is a great plant and I am so happy she is doing well.
      Thank you Christina !

      Ștergere
  16. Superbi trandafiri,Dani.....Rose de Resht avem si noi...in rest,ceilalti trandafiri postati de tine sunt noutati pentru mine.....Sa-ti traiasca si sa te bucure cu flori frumoase....Te imbratisez.....Duminica frumoasa....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca ti-am facut cunostinta cu trandafiri noi, Codrina !
      Ai facut o pasiune pentru ei, in ultima vreme vad numai minunatii la tine pe blog :) Te imbratisez ! O seara frumoasa de duminica !

      Ștergere
  17. Sunt minunati trandafirii tai Dani! Cei galben-portocaliu pal.."Felidae " sunt preferatii mei!Duminica placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au o culoare superba si un miros pe masura ... plus, ca face flori mereu, din primavara pina iarna. Eu sint foarte multumita de el. Numai bine, Cosmin !

      Ștergere
  18. Byť naživo v tvojej záhrade musí byť nádherný zážitok Krása a vôňa kvetov sa navzájom prelínajú. Ruže sa mi páčia všetky a tvoje papuľky narástli do veľkej výšky. Závidím, v dobrom, ale naozaj ti tú záhradu závidím. Peknú nedeľu prajem, Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  19. M-a dat gata gura leului...
    Din pacate nici anul acesta nu am reusit sa prind vreuna...
    Nice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred, ca era intr-un plic cu un mix de seminte ... Nu ma prea ocup de ea si cu toate astea, ii merge bine :)

      Ștergere
  20. Deci mie imi plac cel mai mult pozele cu margaretele in fundal, sunt extraordinar de extraordinare :)))))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-au potrivit cu rosul si galbenul vecinilor :) Te sarut !!!

      Ștergere
  21. Ce frumosi sunt! O bucurie in fiecare zi, mereu la indemana!
    Clipe placute sa ai in gradinuta ta de vis!
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Superbi sunt frumoșii tăi. Cel din antet este tot din grădina ta ? Am avut unul la fel, în grădina pe care am avut-o mai demult. Era cel mai parfumat dintre toți trandafirii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca ti-au placut, Zina. Da, si cel mov e din gradina mea. E un catarator cu floare mica, pe care inca nu l-am prezentat pe blog :) Se cheama " Magenta ". Nu a ajuns inca la apogeu, dar da semne, ca va arata frumos in primavara viitoare.

      Ștergere
  23. Tare frumosi mai sunt! O incantare sa ai asa ceva in gradina. Si vad ca-i stii pe nume pe fiecare! Se vede cat de mult tii la ei.
    O zi frumoasa! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si ceva trandafiri fara nume si ii iubesc la fel de mult dar majoritatea sint comandati de la pepiniere si stiu cum ii cheama :)
      Toate cele bune, Alex !

      Ștergere
  24. Superbi ca intotdeauna trandafirii tai.Eu il pazesc pe Rachel de la tine ca pe ochii din cap.La toamna il voi muta intr-o zona mai insorita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, daca ti s-au prins butasii trimisi, dar trebuie sa fie alt soi, ca Rachel n-am sigur :)

      Ștergere