Am folosit cojile de la vreo zece mandarine taiate bastonase peste care am turnat 1/2 lt. de alcool alimentar. Au stat intr-un vas de sticla inchis ermetic, la intuneric, cam o luna. Apoi am adaugat sirop de zahar facut din 300 de grame de zahar tos si doua pahare de apa.
Are o culoare surprinzator de intensa. Daca nu-l faceam eu, as fi jurat, ca e colorat artificial.
Urmeaza un limoncello.
mmm...cred ca are un parfum grozav,ca de aratata excelent...
RăspundețiȘtergereasteptam si limoncello :)
Ieri l-am pus la macerat :) O sa fie gata peste o luna. O seara frumoasa, Pandhora !
ȘtergereVaiii, ce-mi faci tu mie :)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata
Esenta era transparenta si chiar mai portocalie. Dupa ce am pus siropul a devenit mat si mai dens. Cu suc de portocale si gheata e grozav ...
ȘtergereCred ca are un gust tare bun, dupa cum arata!
RăspundețiȘtergereE foarte aromat si se simte intens gustul fructului :)
ȘtergereChętnie bym tej aromatycznej nalewki spróbowała:)
RăspundețiȘtergerePozdrawiam i buziak.
Mi-ar plăcea să încerc tinctura aromatice :)
Îi salut și sărut.
Si eu as vrea sa poti gusta un paharel :) Pozdrawiam cieplo, Gigo !
ȘtergereArata minunat. Trebuie sa incerc si eu de mare urgenta! Vorba ta: are o culoare incredibila.
RăspundețiȘtergereSi e extrem de simplu de facut. Alege mandarine cu coaja intens colorata si pune alcool de 95 de grade. Poti folosi si portocale, lamai sau bergamote. Succes Iulia !
ȘtergereDANI!
RăspundețiȘtergereMy guess is that the alcoholic tincture is delicious.
We are happy to wypilabym glass of.
Kisses
Regards
Yes it is, Lucja :) Thank you, my dear !
ȘtergereChiar nu ai pus nici un pic de sofran în el?
RăspundețiȘtergereMa minunez ca are o culoare asa de frumoasa!
O seara faina îti doresc!
Nu, n-am pus nimic, decit coaja mandarinelor :) Seara placuta Minnie !
ȘtergereCe bine arata!Cred ca e si foarte bun.Cat despre limoncello,e bautura care imi aduce aminte de vacantele in zona mediteraneana:)Asteptam poze si cu el!
RăspundețiȘtergereE bun, da :) Asa de bun, ca trebuie sa mai fac, dar mandarinele s-au terminat si am apelat la lamai :) Peste vreo luna dau raportul despre limoncello.
ȘtergereNoi aruncam zilnic cam jumatate de kg de coji de citrice si nici macar la compost nu sunt bune, deci la tomberon :(
RăspundețiȘtergereCredeam ca, nah, asa se spune, cojile citricelor sunt injectate cu niste substante conservante ca sa ramana proaspete, deci nu mai fac demult nici macar confiate sau coaja de lamaie rasa si depozitata cu zahar pentru arome.
In Romania e mai greu sa gasesti citrice bio, e adevarat ... Eu le am din gradina si-s fara chimicale asa ca incerc sa folosesc tot ce se poate :)
ȘtergereEu am lamaiul meu in ghiveci, de 32 de ani; mi-ai dat o super idee..tocmai am recoltat vreo 50 de lamai de pe el si nu stiam ce sa mai fac din ele..
ȘtergereNina
Poti face limoncello, lemon curd, dulceata de lamaie, coji zahariste, chiar si detergent pentru vase.
ȘtergereAi avut o recolta de invidiat :) Se vede, ca pomisorul tau e foarte iubit si ingrijit. Bravo Nina !!!
DANI!
RăspundețiȘtergereHAPPY VALENTINE'S DAY TO YOU !
Thank you, Lucja ! Wishing you a happy day tomorrow :)
ȘtergereDani,Multumesc pentru reteta! Băutură divină! Uită-te cât de frumos!
RăspundețiȘtergereCu mare placere Alla ! Arata de parca ar fi sucul proaspat al fructului :)
Ștergeresticla era de culoare inchisa? la ce temperatura trebuie tinut la macerat?
RăspundețiȘtergerela magazinele bio de la noi lamaile costa 9 lei kg, portocalele 9.9 lei.
(Elisa, cojile de citrice si banane se ingroapa la 20 cm adancime, conservantii se descompun in pamant si nu fac rau - de la un horticultor citire)
Era un borcan de sticla alba, din cele cu capac etansat cu cauciuc, care se inchid cu armatura metalica, Simona. L-am pus in dulapior la bucatarie, nici macar nu l-am scuturat periodic. Dupa o luna si ceva l-am strecurat in sticle, am turnat deasupra siropul si l-am mai lasat o saptamana inainte de a-l consuma.
ȘtergereTrebuie sa sap o groapa pentru cojile de citrice, merci de sfat. Si eu aruncam surplusul la gunoi ... In schimb, cojile de banane-s la mare pret, le pastrez pentru trandafiri si rosii :)
Wow ce bine arata, mai ca as veni la un paharel daca n-ai fi asa departe :)
RăspundețiȘtergere:) :) :)
ȘtergereArata super! Nu am mai auzit de o astfel de potiune facuta in casa. Acum mai trebuie doar sa vina vara ca sa combini cu suc si gheata. Poate si doua frunze de menta. Si seara, pe terasa... un vis.
RăspundețiȘtergereDaca voi gasi citrice bio, voi incerca si eu. Din cate vad, vom incerca toti si te vom pomeni cand vom servi. In sanatatea ta!
Noi facem vara destul de des asa numita - bere de ghimbir (ca in Harry Potter) - cu ghimbir, zahar, lamaie, menta si multa gheata. Poate o sa scriu intr-o zi reteta, ca este foarte buna si place si copiilor.
Sper sa mai am la vara, macar limoncello :) Eu il beau si-acum cu gheata :) La vara o sa pun lichiorul in congelator direct, ca sa fie fooooarte rece. Menta ar merge de minune, o sa vad ce mai gasesc prin gradina si fac proba, poate chiar deseara.
ȘtergereSa incerci, e simplu si bun, numai sa cauti fructe netratate. Sper sa-ti placa, Andreea !
Sa pui neaparat reteta de bere de ghimbir, imi place grozav ghimbirul si copiilor la fel. As vrea sa fac o data si ghimbir zaharisit, e o bunatate ... acum doi ani am gasit intr-o vacanta si-am cumparat vreo cinci cutii, le foloseam la prajituri ... dar rezerva s-a terminat.
I-am aratat si lui Ionut potiunea ta fermecata si sigur vom face. Dar stai, ca mi-a cazut fisa de ceva acum, la a doua privire - cu ce te ocupai tu in prima zi din an...draguta indeletnicire... :)
ȘtergereDaca folositi alte citrice in loc de mandarine, sa curatati fructele cu instrumentul pentru cartofi, ca sa puneti in alcool doar partea colorata nu si pe cea alba si amara. Ar fi bine, daca tot anul as avea ocupatii din astea placute :)
ȘtergereCe reţetă interesantă şi nu e nici greu de făcut. Vreau neapărat să o încerc. Deci este numai bun la vară, cu gheaţă.Mulţumesc frumos! Aştept şi alte reţete mediteraneene,căci sunt foarte interesante.
RăspundețiȘtergereO zi cât mai bună! :-)
Cu placere, Alex ! Nu-i greu de facut deloc, totul e sa folosesti fructe de calitate. Merge si vara si iarna, doar ca vara se serveste de la gheata :)
ȘtergereO seara frumoasa !!!
Am mai trecut azi o tura sa vad minunatia... Am limba pe piept. Trebuie sa fac si eu cat mai curand.
RăspundețiȘtergereMacar de as putea sa iti arunc niste citrice ... Sa ai rabdare sa se matureze dupa ce pui siropul, pe zi ce trece e mai bun.
ȘtergereSuper interesanta ideea! Probez!
RăspundețiȘtergereSper sa iasa bine :) Succes Orry !
ȘtergereMerci Amira, esti draguta !!! Ma bucur mult ca m-ai ales :)
RăspundețiȘtergereSavuros!
RăspundețiȘtergereAi o nominalizare si o leapsa de la mine. Te astept daca doresti sa o rezolvi.
Noapte buna!
Intr-adevar savuros ! Merci Melly ! O sa trec pe la tine :)
Ștergerearata imbietor! deja imi imaginez aroma, gustul ... cu adevarat ai un laborator in bucatarie (ce are in fereastra un mic dar adevarat protector!) ... multumesc frumos pentru reteta! o seara placuta!
RăspundețiȘtergereImi place sa incerc retete noi si lichiorul de citrice e de mult pe lista. Anul asta am avut rezerve de alcool alimentar si am facut din visine, mure, coarne si acum din mandarine si lamai :) Nu se compara cu cele cumparate. Am impartit din ele familiei si vecinilor, s-au dovedit cadouri pretuite :)
ȘtergereO zi buna, draga mea japoneza !
sincer: pentru a nu stiu cata oara, ma uimesti cu ceea ce reusesti sa prepari!!! ca intr-o lume fermecata a aromelor!
ȘtergereThat drink looks and sounds delicious. :)
RăspundețiȘtergereIt taste delicious too :)
ȘtergereToto na mňa vyskočila pod posledným článkom o polievke. Hneď som si to išla prečítať, lebo mi to pripomenulo podobný nápoj, ktorý som nedávno pila u sestry. Limoncello. Sestra o ňom písala na svojom blogu:
RăspundețiȘtergerehttp://chillin.sk/2016/09/najlepsie-tvarohove-kolaciky-hotove-za-20-minut-recept-pre-lenivych-ludi-ktori-sa-chcu-dobre-najest/
Dám jej do pozornosti aj tento recept, možno ho bude chcieť vyskúšať.
Recept je ako aj na limoncello :)
ȘtergereDani, až teraz, keď som si prišla prečítať tvoju odpoveď, vidím, že som ti včera uviedla nesprávny link. Ten sa týka koláčov, ktoré som včera chcela piecť, ale nakoniec som upiekla iné. Toto je sestrin článok s receptom - http://jenynka.blogspot.sk/2016/10/limoncello-citronovy-liker-plny-slnka.html
RăspundețiȘtergereToho linku s tvarohovými koláčikmi som sa včera nevedela zbaviť, zakaždým, keď som skopírovala niečo iné, tak mi po vložení ukazovalo ten s koláčmi. U teba som si to nevšimla, lebo som svoj komentár nevidela, až teraz po jeho schválení.
To nevadi. Dakujem aj za recept na kolacov :) Idem precitat aj clanok s likerom.
Ștergere