duminică, 24 martie 2013

Ceva simplu cu patrunjel

O reteta  traditionala, care seamana mult cu foarte cunoscutul pesto. 
O salata de patrunjel din insula Syros, cu ingrediente simple, numai buna pentru dieta de primavara. 

Ingrediente :

2 manunchiuri de patrunjel
1 ceapa mijlocie si 2 catei de usturoi
2 cupe de firimituri de paine 
un pumn de migdale curatate
sare, piper
1 ceasca de ulei de masline
sucul unei lamai si putin otet 

Se amesteca totul cu mixerul si se serveste pe felii groase de paine de casa.
Am facut-o acum cinci zile si se pastreaza bine in frigider.
Data viitoare o sa pun in salata un cartof fiert si ma atrage ideea sa o servesc si cu macaroane ... Merge grozav cu masline.

Pofta buna  !



34 de comentarii:

  1. o idee faina,simt nevoia de verdetea si cred ca voi incerca reteta ta dar voi inlocui migdalele cu alune...de abia astept sa o incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se preteaza la improvizatii reteta asta, presupun ca va fi foarte buna cu alune :)

      Ștergere
  2. Nie jadłam jeszcze czegoś, gdzie głównym składnikiem jest pietruszka. To może mieć ciekawy smak. Pozdrawiam.
    Nu am mâncat nimic altceva, în cazul în care ingredientul principal este pătrunjel. Acesta ar putea fi un gust interesant. Al tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are un gust picant si proaspat, Giga. La vara o sa-l servesc cu rosii :) Pozdrawiam cieplo !

      Ștergere
  3. :)La ataaac!!! O sa incercam si noi, multam fain de reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Robby ! Sper sa va placa :)

      Ștergere
  4. Interesant! Stiam doar de tabouleh. Incerc si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nice to stop by again today. Love the music! Jack

    RăspundețiȘtergere
  6. stii ca sunt gurmanda , sigur incerc :)...da' acum nu am voie sare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, sa se termine repede dieta :) Presupun ca se poate si fara sare ...

      Ștergere
  7. Interesanta salata cu patrunjel, o sa intru in bucatarie... sare si piper am... celelate vin ca n-au incotro... Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere ! Ma bucur, ca mi-ai scris :)

      Ștergere
  8. Cred ca ar merge de minune cu niste cartofi fierti (pe post de salata), langa un file de somon cu piper rosu
    Mmmm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge, cum nu :) O combinatie perfecta !

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Tu ai patrunjel pe balcon, poti incerca :)

      Ștergere
  10. Mmmmmm,ce bine arata!Ador bucataria mediteraneana:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i ceva ce se serveste des la restaurante. Incearca si sper sa-ti fie pe plac :)

      Ștergere
  11. Buna seara!... Vin de mult pe-aici si ma delectez cu toate... Ma ia cu ameteala cand ma gandesc unde esti...fiindca am o slabiciune pentru Grecia... E atat de frumos, dar si acasa, la parinti, e minunat... Cred ca ti-e dor si de aici...Am sa incerc si eu reteta! Multumesc! Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Maria ! Ma bucur, ca ai rupt tacerea :) Si ma mai bucur, ca iti place sa treci pe-aici :)
      Asa a fost sa fie, sa ajung in Grecia, de pe meleaguri banatene ... E frumos oriunde ai oameni dragi aproape. Si mi-e dor de casa, da, dar nu mai e mult si la vara mergem iar la parinti :)
      Sper sa-ti placa salata. Toate cele bune !

      Ștergere
  12. Cred ca e grozava si combinatia cu cartofi sau paste !!! ;)
    O saptamana minunata sa aveti !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc pasta asta cu cartofi fierti cu proxima ocazie. O saptamana frumoasa, Magda !!!

      Ștergere
  13. Hmmmm! bună-bună idee. Aveam nevoie pentru a putea consuma mai mult patrunjel, are ceva efecte terapeutice. Chiar mulțumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa m-am gandit si eu, Ilinca, ca e o modalitate de a ne folosi mai eficient de calitatile miraculoase ale banalului patrunjel :)

      Ștergere
  14. Hehe ! Salata ta de patrunjel cred ca s-ar intelege bine cu puiul meu fript fara grăsime ! O gasesti pe blogul Zinnaida, la pagina cu retete . ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca merge cam la orice :) O sa trec sa vad cum faci friptura fara grasime, e bine de stiut :)

      Ștergere
  15. Draga Dani ,
    M-as bucura tare mult sa participi la provocarea Dulce Romanie gazduita de mine in aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/ .Poate ti se par interesante propunerile mele , si poate reusesti sa faci macar o reteta !! ;) Te astept cu mare drag !!!
    O zi frumoasa !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de invitatie, Magda !!! Daca reusesc sa ma incadrez, poate fac o tarta :)
      O saptamana reusita, draga mea !!!

      Ștergere