Wikiplayer

joi, 18 aprilie 2013

Indigo inaripat







35 de comentarii:

  1. I love the columbine's. Fantastic color. Overhere the green leaves just peekt out of the soil. It will take a couple of weeks before she brings flowers.
    Have a wonderful evening my friend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I love them too ... this year almost all my columbine's are blue ... I will wait to see your little beauties :)
      Have a nice and peaceful evening, Marijke !

      Ștergere
  2. Exact caldaruse (Aquilegia) de aceasta culoare am si eu in gradina! Se inmultesc tare mult, am impartiti tufa si am mai pus in cateva locuri. Mi-am adus si alte doua culori din Austria, dar cand a rmaas gradina d eflori pe mana sotului meu...le-a sapat! Erau si mici e adevarat si el nu stie cum arata cand ies primavara. Mi-a parut tare rau de ele: una era un galbui deschis, cealalta, rosie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat ca le-ai pierdut pe cele austriece. Nu te necaji, ca prind usor din seminte si le gasesti in multe gradini. Eu am avut visinii si roz si mi le-au ros larvele alea oribile de carabusi, s-au uscat una dupa alta. Acum e plina gradina de puisori. Primavara viitoare va fi o explozie de caldaruse in straturi. Sper :)

      Ștergere
  3. So beautiful! I love columbine, especially the purple ones.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The purple ones would look nice in your garden, with all the other purple, pink and blue flowers ... Thank you, dear Sweetbay !

      Ștergere
  4. iubesc culoarea asta,este atat de vie...imi place si lumina din fotografii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-as fi dorit eu si alte culori, dar se pare, ca astea-s mai rezistente :) Contrasteaza frumos, mai ales pe fondul tufei galben-verzui de eonymus ...

      Ștergere
  5. Felicitări pentru blog! Îmi face plăcere să-l vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-au si inflorit caldarusele? Minunate sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au inflorit, unele deja se si scutura ... Sunt printre favoritele mele. De obicei am mai multe, dar anul asta am semanat pentru anul viitor si sunt fericita, ca au aparut in multe locuri :)

      Ștergere
  7. I love columbines, and I enjoy the fact that you are never sure what colour might turn up. They remind me of little bonnets for fairies.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. They can be unpredictable :) But still so beautiful, no matter the colour, you are right, Rosemary !

      Ștergere
  8. Bună DANI!
    Sunt minunate aceste ”căldărușe”!
    Îți doresc un weekend cât mai plăcut!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Parca ar fi palaria lui Degetica:)
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se potriveste perfect personajului :) O zi frumoasa, Robby !

      Ștergere
  10. Superb, mai mult de atat nu se poate spune:-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Fotografiile sunt minunate, de caldaruse nu mai spun!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumoase! Se poarta albastrul la tine prin gradina. Nu-i asa ca florile albastre parca te umplu mereu de buna-dispozitie? Eu la capitolul flori stau cam prost, ca pana nu definitivam planul gradinii, nu prea am spatii rezervate pentru ele. Si din cauza asta, nici nu prea le cunosc. Nu stiam ce sunt florile astea pe care le-am vazut acum la tine, as fi zis ca sunt ceva mai exotice, dar vad ca toata lumea stie despre ele. Acum stiu si eu - Caldaruse. Ti-au crescut din seminte? Ca prea sunt frumoase, poate le gasesc si eu un locsor. Un weekend placut si ... ablastru. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place albastrul in gradina, poate fiindca adauga adancime privirii. Acum in primavara am ceva floricele albastre, dar nu-s multe :)
      Seminte de caladruse o sa adun si iti trimit. Germineaza usor, sunt perene si au ai frunze frumoase. Anul viitor voi avea multe, chiar ma socotesc, cum o sa le transplantez pe cele rasarite la gramada pe sub trandafiri. Daca eram vecine iti dadeam rasad de gata :)
      Si cu florile nu-ti face griji, incet, incet o sa apara si la tine, te molipsim noi :)
      O seara frumoasa si o zi reusita de duminica !

      Ștergere
  13. Ce floare minunata! N-am mai vazut asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulia, creste si in glastra si nu-i deloc pretentioasa. Eu am adus-o din gradina parinteasca si s-a imprastiat peste tot.

      Ștergere
  14. Superbe Caldarusele....am semanat si eu acum vero 2 ani dar nu au iesit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din seminte cumparate nu mi-au iesit nici mie,si erau seminte de firma, in schimb din cele primite au rasarit. Sa nu le acoperi cu pamant, germineaza la lumina.

      Ștergere
  15. Caldarusele au provocat mari pasiuni multor florari, care impresionati de florile lor frumoase si de faptul ca sunt perene si nu necesita ingrijire si peste iarna, au facut colectii din florile lor in diverse culori . Frumoasa si a ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea eu, sa fie colectia mai mare :) Poate in timp ... Deocamdata am mai multe tufe albastre-indigo si doar vreo doua roz :) Uneori le ataca fainarea si atunci le tai de tot si ele dau frunze noi.

      Ștergere
  16. Buna Dani. Sunt incepatoare in ale gradinaritului si cautand una alta am dat de blogul tau.Foarte frumoase florile tale, foarte frumos acolo la tine iar locurile tane natale im sunt si mie mult prea bine cunoscute. Probabil ca suntem vecine chiar daca nici eu nici tu nu mai suntem de mult acolo. Clopozeii sunt una din florile mele preferate. E plina gradina mea de ei, i-am gasit aici cand ne-am mutat la casa. Din pacate la noi natura e mut intaziata anul acesta si le mai trebuie ceva vreme pana vor inflori.Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mira, bun sosit in gradina mea ! Si eu invat sa gradinaresc si am impresia, ca nu voi stii niciodata destul :) Dar incercam sa facem ce putem pentru plantutele noastre si daca gresim, o luam de la capat, nu-i asa ?
      Deci esti din Caras ? Ce ma bucur, ca ne-am gasit macar in eter. Tu nu ai blog ? Daca iti place sa fotografiezi, mi-ar place sa-ti vad gradina :)
      Caldarusele sau colombinele seamana cu clopoteii, da, dar n-am mai auzit sa li se spuna asa pana acum :) Sunt flori minunate :) Eu le mai pierd pe parcurs, dar imprastii in fiecare an semincioarele lor in toate colturile gradinii si sunt grozav de incantata, ca ele rasar iar si iar. Singurul inconvenient e, ca nu in floresc in primul an ...
      Iti doresc o primavara frumoasa si sper sa mai treci pe-aici !

      Ștergere
  17. Multumesc de primire. Am copilarit in Oravita dar am umblat mult in zona Resitei,(de acolo esti nu?) matusa mea locuieste acolo,apoi m-am stabilit in Timisoara iar soarta m-a adus acum 13 ani in Elvetia. Nu am blog dar am un album pe Picasa. Mai mult asa spontan din cand in cand pun poze pe FB. Eu asa le stiam de clopotei. Aveam si in curtea mamei mele. sigur o sa mai trec pe aici. E minunat acolo la tine.
    https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/DePrimavara02#
    din gradina mea saptamana trecuta. Din pacate sambata a nins. Dimineata ne-am teezit cu un strat de vreo 10cm de zapada, dupa cele 23gr de joi.
    https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/Mainau10Apr#
    si aici excursia nostra peste "balta" pe Mainau insula florilor. Din pacate natura e mult intarziata, speram sa vad narcisele si lalelele in toata spendoarea lor dar nu am gasit decat un covor imens de branduse. Totusi am fost rasplatiti din plin de o minunata expozitie de orhidee....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Resita am terminat liceul, casa parinteasca e in Bocsa. Timisoara e orasul facultatii ... Cine stie, de cate ori ne-am incrucisat pasii ...
      In Oravita am fost de multe ori si sper sa ajungem si la vara, vrem sa mergem cu trenul pe linia Resita-Oravita, ca sa vada cei mici cum se calatorea pe vremuri.
      Am vazut albumele tale, Mira. Ai o gradina frumoasa si promitatoare :) Iar pozele de la Mainau sunt fooarte frumoase ... de mult imi doresc sa ajung pe-acolo. Deocamdata e doar pe lista viitoarelor destinatii.
      Zapada ? Saracele flori !

      Ștergere
  18. Da, vszi cat de mica e lumea?, colega mea de clasa, apoi si de facultata colega de camera si buna prietena era din Bocsa si o chema tot Dani......Faceam schimb de vacante o sapt la ea una ea la mine.....Pai cand veniti pe la nemti va asteptam si pe la noi,noi stam foarte aproape. E minunat pe Mainau. Eu ma imbolnavesc de-a dreptul de fiecare data cand merg acolo. In functie de anotimp au o tematica. Acum sunt lalelele, mai incolo sunt trandafirii, spre toamna daliile. ..........sau poate ni se intersecteaza pasii la vara in Romania. Si noi vi fi acolo.Mai vorbim. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mira !!! Esti foarte draguta :)
      Avem multi prieteni si colegi in Germania, sper sa ajungem si pe-acolo in viitor. In Romania vom fi la sfarsit de iunie si probabil la sfarsit de iulie, daca sunteti in tara imi lasi un semn aici si aranjam o intalnire fara doar si poate :) M-as bucura mult sa ne vedem si sa povestim cate-n luna si-n stele :)
      O zi frumoasa si tot binele, tie si familiei tale !

      Ștergere