Wikiplayer

vineri, 12 aprilie 2013

La mijloc de aprilie

Cum trec zilele asa de repede  ?  
Iar e vineri si deja am ajuns la mijlocul lui aprile ...
Zilele astea am avut soare si am stat mai mult afara, am facut tot felul de nimicuri in gradina si am plantat primele rosii ( negre, portocalii, inimi, cherry, netede si cu falduri, rotunde si lungi ). E grozav, ce fericita ma poate face activitate asta. Poze n-am apucat sa fac, am terminat pe inserat, ca de obicei. Sper sa reusesc saptamana viitoare, sa va arat rosiile la casa noua.
De-acum, trebuie sa caut urzici, ca sa pun de-un macerat si incepe numaratoarea inversa.
Miroase a vara ... 


                                   Un weekend minunat, va urez tuturor  !  

32 de comentarii:

  1. o fi mirosind la tine Dani , ca la noi ...11 grade acum :(
    las ca vine si la noi !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La soare am stat in tricou cu maneca scurta :) Sigur vine si la voi :)

      Ștergere
  2. Dar la tine macar trec cu folos. Frumoasa poza.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la inceputul lunii ma tot socotesc, sa pun rosiile, bine ca s-a indreptat vremea, ca nu mai aveau loc in veranda :) Poza e de duminica, in drum spre casa, tocmai ce se oprise ultima ploaie. O seara frumoasa, Robby !

      Ștergere
  3. Si eu am pus negrele si gigantele si ceva castraveti in solar :))
    Deabia acum incep cu semintele de aromatice :(( ca pana mai ieri a tot plouat. Am pus o mana de oregano intr-un ghiveci sa vad daca am noroc sa fi dat de cateva seminte si am inceput cu insamantarea castravetilor armenesti si kiwano in ceva paharele. Azi voi repica ceva rasaduri de varza si voi fi la fel de fericita ca si tine sa simt gradinaritul pana in ultimul oscior.
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le mearga bine si sa mananci salata in doua luni, Vasi ! Si eu am pus uriasele de la tine :) Sper sa-ti rasara oregano si sa ai productie proprie. Miroase asa de bine proaspat si mie imi place sa pun crengute in vazutele de pe pervaz ...
      Castraveti armenesti si kiwano nici n-am vazut, nici n-am gustat. Ai o selectie exotica de legume in gradina :)
      Gradinarit cu spor si numai bine !!! Te imbratisez !!!

      Ștergere
  4. Grozav! Ma bucur, sa le savurati toata vara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa speram :) Anul asta le-am pus prima data coji de oua si cum au aparut si urzicile in gradina, o sa le pot doftori in lege, ca anii trecuti nu gaseam urzici nici de samanta :)

      Ștergere
  5. Felicitari pentru munca. Peisajul este superb si presupun ca vremea a tinut cu gradinarii nu ca la noi. Weekend placut va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Vasile ! Da, vremea e ideala pentru gradinarit, desi de luni se anunta iarasi cer noros ... Sper sa nu dureze mult ... Vreme frumoasa si tie si clipe placute in gradina !

      Ștergere
  6. Ty marzysz o lecie, a ja o prawdziwej wiośnie, chociaż sniegu już nie ma i troszkę kwiatków jest w ogródku. Pozdrawiam i buziak.
    Visezi de o vară, și am un izvor adevărat, dar zapada este plecat, iar florile mici din grădină. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Giga, ca au inceput sa infloreasca floricelele tale, ai avut asa de mult de asteptat ! Eu visez la vara, mirosind frunzele rosiilor :) Pozdrawiam i buziak !!!

      Ștergere
  7. Welcome to DANI!
    I wish you a nice weekend. I suppose it will be busy.
    Gardens, plants and flowers await you.
    Warm regards.
    Lucia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, Lucja !!! It will be a weekend by the lake :) That's why I planted the tomatoes yesterday.
      Wishing you sunny days, my friend !!!

      Ștergere
  8. Dani draga, e atat de frumos la voi! Iar ti-am ravasit blogul azi-noapte si m-am spalat de umbre! Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, daca a reusit blogul sa iti lumineze macar un coltisor umbrit, ma declar super fericita ! Eu imi descarc energia negativa scriind despre gradina si alte cele, dar daca pot ajuta si altora sa se simta mai bine, e perfect ! Te imbratisez !

      Ștergere
  9. How great it is to see your face and eyes Dani. I have to tell that I haven't got any idea how google+ works. A fantastic vieuw from the summer to come.
    Have a wonderful weekend with lots of sunshine.
    Hugs Marijke

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glad you liked the photo, Marijke ! I don't know much about google + but I wanted to keep in touch with some friends and it seems it works :)
      Have a lovely weekend, my dear ! Hugs !

      Ștergere
  10. cat ma bucur pentru tine ca ai vremea placuta ca sa iti bucuri sufletul ! cat de curand o sa ne prezinti si fotografii cu acele rosii superbe - la tine totul decurge ca in basme !
    ps:
    a aparut si la noi ... primavara! acum nu stiu cat o sa dureze! am si eu caisii infloriti, am si zambile ... iar lalelele au prins curaj: cresc!!! azi, dupa-amiaza, a fost si pentru mine o reala placere sa merg prin gradina! (tot am facut focul si asta seara!!!) sper sa fie frumos si maine, ca sa am timp sa stau mai mult in gradina mare cu parintii si cateii mei dragi! de mult timp astept aceste momente!
    iti doresc, din toata inima, un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vremea buna ne face pe toti mai optimisti :) Ce bine, ca puteti iesi in gradina, chiar daca noptile sunt inca racoroase si va incalziti la soba. Caisii infloriti sunt o nebunie, zambilele complecteaza imaginea iar zumzetul albinelor se subintelege :) Zile placute, tie si familiei !!!

      Ștergere
  11. In sfarsit si in gradina mea sunt flori, Dani! Eu n-am putut merge dar mi-a spus sotul meu, acum seara, la telefon: narcisele - aproape toate soiurile pe care le am, zambile, zambile motate. Au inceput sa infloreasca tufele de magnolii, gutuiul japonez e inflorit:) Doamne ajuta!

    Sa ai un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa !!! In sfarsit !!! Eu n-as rezista in oras, stiind ce frumos e acolo :)

      Ștergere
  12. Intr-adevar e o vreme superba acum, chiar daca din cand in cand ne mai trage cate un perdaf de ploaie, pe mine nu ma supara, doar e primavara si in curand vom spune si noi ca tine: miroase a vara.Deocamdata eu ma bucur de mirosul primaverii :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E normal sa ploua in Aprilie, dar sa nu tina mult :) Saptamana asta o sa stropesc si cu piatra vanata, asa preventiv.

      Ștergere
  13. I am sure it will be very colourful in your area soon. Have a lovely weekend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Diana ! Yes, the garden is more beautiful every day :)

      Ștergere
  14. Un weekend placut si tie, Dani! Asteptam pozele cu gradina gatita cu rosiute. Banuiesc ca si mazarea este marisoara de acum, poate ne-o arati si pe ea, mai ales ca este asa de fotogenica. Si la noi a fost cald, a si plouat azi-noapte - ploaie de vara cu tunete si fulgere, iar azi este soare. Totul freamata de viata. Doar ca zilele sunt prea scurte, cum bine zici si tu. As vrea sa fac mai multe, pentru ca trebuie, dar as vrea si sa lenevesc si sa stau asa inconjurata de tot si sa ma minunez. Sa iti traiasca rosiutele, ardeiutii si toate din gradina si sa va bucure cu roade bogate si dulci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ajung, fac poze azi. Am plecat la plimbare la Ioannina si la intoarcere primul drum va fi in gradina la stratul de rosii :)
      Mazarea s-a inaltat, dar inca n-are floare, cel putin alaltaieri inca nu avea. Dar a inflorit cea decorativa, asa ca, mult nu mai are nici cea de mancare.
      Ploi o sa avem si noi in zilele ce vin, macar de n-ar fi prea furioase. Am fost multumita, ca n-a plouat imediat ce am plantat rosiile, sa aibe timp sa se prinda in gradina, sa nu le dea peste cap prima pala de vant.
      Ardeii ii pun saptamana ce vine. O sa iau si niste rasaduri de vinete si gata, ca nu mai e loc de nimic. Mai am si rosiile de-al doilea, ar mai fi si fasolea verde ... Multumesc de urari si sa se intoarca inzecit !
      E mult de lucru acum, la inceput de sezon, dar trebuie sa ne facem timp si de lenevit :) Asta imi aminteste, sa scot scaunele pe veranda, inca n-am apucat :) Spor la gradinarit si clipe frumoase in mijlocul gradinii minunate, Andreea !

      Ștergere
  15. Chiar că a trecut prea repede timpul ăsta! Aşa ce fuge de repede..... Şi noi abia ne ţinem după el, tot pe fugă.
    Frumoase poze!
    O zi de duminică frumoasă, Dani! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An de an timpul trece mai repede, cel putin eu asa il simt ... Mai ales cu copii, mereu e ceva de facut, nu ne plictisim de loc :) Gradina ma ajuta sa incetinesc ritmul. Ma aplec sa vad o floare, o frunza ... si timpul se lasa imblanzit :) O duminica frumoasa, Alex !!!

      Ștergere