Wikiplayer

vineri, 24 mai 2013

Augusta et comp.

     Ca in fiecare an, Augusta Luisa si necunoscuta ei dama de companie impodobesc si parfumeaza gradina. Pe ea am cumparat-o fara sa stiu ce iau, mi-a placut trandafirul cu frunze dese si lucioase si gata. Nu stiam ce floare are, daca e parfumat sau nu, doar ca e frumos si sanatos. S-a dovedit una din cele mai bune achizitii. 






       In ultima poza deja incepe sa isi aplece tijele sub greutatea florilor ...  isi schimba culoarea volanelor, dar tot fermecatoare e.   
      Un trandafir nou, ce seamana cu cei vechi. 

44 de comentarii:

  1. Acuma chiar ca sunt invidioasa! N-am vazut la nimeni trandafiri atat de frumosi! si daca zici ca sunt si parfumati....sunt superbi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate va molipsesc si plantati mai multi trandafiri :) E foarte parfumat, as zice irezistibil ...

      Ștergere
  2. Ai mei sunt niste caricaturi pe langa ai tai :)))
    Super-super frumosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuliana, unui trandafir ii trebuie timp, ca sa infloreasca asa. Ai tai sunt pretiosi, fiindca sunt ai tai. In cativa ani si gradina ta poate arata asa :)

      Ștergere
  3. Augusta e cea roz, cred, dar si cel galben imi place mult...Iar plantati unul langa altul, ce sa zic...prea frumos! Spunea - cred ca Vasi - ca-n fata lor ramai fara cuvinte si simt cam la fel si eu...Oare ce le faci de sunt atat de sanatosi si plini de flori? Infloresc de mai multe ori pe sezon? De la plantare de cat timp au avut nevoie ca sa ajunga asa? Iarta-ma ca-ti pun atatea intrebari, nu ma pot abtine inca...Sa te bucuri muuuulti ani de ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Augusta e cea roz. Pe cel galben l-am luat de catarator si a ramas tufa, dar nu ma supar, e frumos si s-a potrivit bine acolo.
      Cei de mai sus infloresc repetat, mai sarac in toamna, dar cu flori mari si parfumate. Acum au trei-cinci flori la fiecare inflorescenta, in toamna doar una sau doua. Tufele astea au patru ani, au inflorit mereu, dar cu cat cresc, cu atat arata mai bine. Nu le fac nimic deosebit, doar ca le pun compost si coji de banane. Ii curat, ii stropesc cu piatra vanata, cu solutie de soda si cam atat :) Au soare si si-au dezvoltat un bun sistem radicular, fiindca au fost primii plantati in gradina. Cred, ca si asta a contat mult, ca au fost primii sositi :)
      Eu iti urez, din suflet, sa ai in viitor o gradina plina de roze, Maria !

      Ștergere
    2. Multumesc, Dani, dar chiar ca ma grabesc cu ce depinde doar de mine! Asa ca am plantat la prietena mea, saptamana trecuta, 6 trandafiri, 2 bulgaresti si 4 amestecati... Le pun pozele pe blog doar ca sa-mi zici ce stii tu de ei sau ce crezi. Bulgarestii sunt deja cu boboci, ceilalti nu, stiu ca i-am plantat cam tarziu dar sper sa se prinda, am eu asa un ceva care-mi sopteste ca se vor prinde...Ma uitam la Graham Thomas al tau, cat e de perfect, am luat si eu unul iar galben, nuantele de galben pana la caisa sau, in cealalta parte, spre crem, ivoire, ma fascineaza, nu stiu, greu de exprimat!

      Ștergere
    3. Inca n-am trecut sa vad pozele, dar sper sa le mearga bine si sa se prinda toti.
      Eu vara nu plantez decat trandafiri pe care ii am in ghiveci, dar chiar si atunci aleg sfarsitul verii, ca sa aiba in fata un anotimp cu ceva umezeala, sa faca radacini adanci. Vara va trebui sa ii uzi bine de tot, sa nu sufere de seceta ...
      Trandafirii galbeni sunt foarte frumosi, am si eu o slabiciune cu cei caisii ... Graham tocmai a fost tuns, o luase razna cu niste lastari subtiri si foarte lungi. Imi place sa faca tufa deasa. Sa speram, ca o sa creasca asa cum l-am directionat :)

      Ștergere
  4. Ce frumosi sunt, bogati in volane :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Augusta si la mine a inflorit, ieri au cazut multe flori dar e un trandafir rezistent si o sa-si revina repede:-) Coincidenta sau nu la un metru de augusta am si eu o tufa de trandafir galben tot asa fara nume:-) Oricum trandafirii tai sunt superbi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-si revina, da, dar sa tai inflorescentele ofilite, ca sa faca boboci noi. E un trandafir viguros :) Merge bine rozul langa galben in gradina, nu-i asa ?

      Ștergere
    2. Merge de minune si mai merge alb cu rosu am doi cataratori asa:-)

      Ștergere
    3. Si eu am doi impletiti rosu si alb :) Pozele asteapta sa le postez ...

      Ștergere
  6. I love the mass of flowers your roses are bringing.
    Have a wonderful weekend Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. If only all my roses would bloom like this :) Hugs, dear Marijke !

      Ștergere
  7. Such gorgeous flowers! A real treat to the eye!
    Have a lovely weekend,
    Marian

    RăspundețiȘtergere
  8. Piękne wyglądają obok siebie, tym bardziej, że różowa ma troszkę żółtego koloru na płatkach. Szkoda, że nie mogę poczuć ich zapachu. Pozdrawiam i buziak.
    Frumos uite unul lângă altul, cu atât mai mult că roz are un pic de culoare galbenă de pe petale. Este un păcat că nu pot simți mirosul lor. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea sa simti parfumul, Giga :) Pozdrawiam i buziak !!!

      Ștergere
  9. Superbi ! ce-mi place la ei ca fac multe flori odata . La mine doar cel de dulceata a facut asa de multe flori . Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are mai multi boboci la capatul fiecarei tije si ii deschide treptat. Florile rezista destul de mult, daca nu-s suparate de ploaie ... si infloreste repetat, e tare harnicut :)

      Ștergere
  10. A fost o buna perioada cand ramaneam indiferenta la vederea trandafirilor, poate pentru ca avand o gradinuta asa mica nu puteam sa-i cultiv, poate pentru ca ma speriasem de cate tratamente citisem ca trebuie sa le fac, acum sunt aproape indragostita de ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Myky, nici eu nu eram asa de pasionata pana n-am facut planurile pentru casa si gradina. S-a intamplat sa dau peste o reclama de roze englezesti si pornind de la ele firul s-a desfasurat ca in poveste ... In momentul in care am inceput sa ma ocup de trandafiri, au intrat pe prima pozitie din topul preferintelor mele :)
      Tratamente ... din pacate uneori trebuie tratati, dar ne rasplatesc cu atata frumusete. Merita !

      Ștergere
  11. Superbe nuante au volanasele rochitelor:) cu drag cristina

    RăspundețiȘtergere
  12. Se pare ca tu ai un mic Parc de Roze la tine in gradina:)Unii mai frumosi ca altii sunt trandafirii tai:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt superbi trandafirii tai, dintotdeauna m-au atras trandafirii, nu stiu daca neaparat frumusetea lor sau faptul ca la mama nu am avut niciodata, la noi in curte e mereu umbra si intaietate au avut pomii si legumele. Dar cand voi avea gradina mea cu siguranta ei vor fi primii locuitori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Green ! Tu deja ai trandafiri in balcon, esti pe drumul cel bun :) Iti urez, sa ai parte de gradina visata cat mai curand !

      Ștergere
  14. Cat e de frumos Augusta Louise!Anul asta parca e mai mititel, nU? Prrobabil ca a mai fost tuns .
    Dar si cel din compania lui e foarte frumos, are culoare frumoasa si parca are petalele tot cu volanase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, l-am taiat binisor in primavara, crescuse ceva de speriat :) Si cred ca anul trecut a fost un an mai bun pentru trandafiri in general, poate fiindca a fost o iarna mai rece si s-au odihnit cumsecade. Anul asta a fost prea cald ...

      Ștergere
  15. Welcome
    Excellent and very beautiful pictures.
    I am delighted with it.
    Your roses are beautiful.
    Regards:)
    Lucia

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu daca cel din poza 3 este Augusta, dar cred ca este la fel ca al meu, de la tine, care a facut primul boboc:))Multumesc inca odata!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In a 3-a poza e necunoscuta galbena. Nu-mi amintesc, sa fi adus butasi din trandafirul asta ... Cred ca tie ti-am dat butasi de Jasmine Rose. Ma bucur, ca s-a prins :) Te sarut, Vasi !

      Ștergere
  17. Am si eu un trandafir necunoscut, nu reusesc sa-l identific deloc. L-am incurcat la plantare cred sau s-a incurcat furnizorul:) Sunt foarte frumosi amandoi si cel Galben si Augusta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mai ai nota de plata poti afla ce trandafir e prin excludere, cautandu-i pe ceilalti :) Daca s-a incurcat furnizorul, e mai greu ...
      Si Augusta era initial fara nume, am identificat-o pe parcurs. Cel galben ramane in categoria misteriosilor :)

      Ștergere
  18. Gorgeous roses -- they make a wonderful pair!

    RăspundețiȘtergere