Wikiplayer

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Today

       Soare si alergatura. Cumparaturile pentru o saptamana, lectiile cu cei mici, pranzul ... si cateva clipe in gradina inainte de a se intuneca ... am mai curatat o iasomie si-am taiat niste crengute uscate. Cam atat pentru azi.
      Tufanelele rosii cu mijloc galben deja incep sa-si schimbe culoarea, s-a mai deschis un trandafir ... cosmosul portocaliu a hotarat sa infloreasca si ma bucur, ca o sa pot aduna seminte. In bucatarie se coloreaza de pe-o zi pe alta lichiorul de coarne si cel de porumbe, gutuile asteapta sa se transforme in peltea ... 





44 de comentarii:

  1. Ja też dzisiaj kończyłam prace w ogródku, ale nie ma już w nim tylu kwiatów co u Ciebie. Pozdrawiam bardzo cieplutko i buziak.
    De asemenea, am terminat acum de lucru în grădină, dar nu mai există atât de multe flori de la tine. Foarte salut și sărut călduros.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine, ca inca mai poti iesi in gradina, chiar daca nu mai sunt atatea culori si parfumuri. Plantele tale isi fac somnul de frumusete :) Pozdrawiam i buziaki, Gigo !

      Ștergere
  2. Lovely flowers Dani.
    Have a wonderful sunday.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inceput de noiembrie...Cam asa arata si la noi - ultimii trandafiri care se deschid timid, tufanele... Bine, mie imi lipseste lichiorul, trebuie sa recunosc! Frumoase fotografii, ai surprins in ele spiritul toamnei tarzii. Iar programul s-a incadrat si el in peisaj - lejer, de toamna. Pacat ca se intuneca repede, nu? Pe mine m-a dat peste cap de cand s-a modificat ora, traiesc o permanenta surprindere seara, cand acum e zi si imediat noapte, parca fara perioada de tranzitie. Lipseste inserarea... O saptamana viitoare asa cum iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se intuneca repede si mereu e ceva de facut, dar gradina e rabdatoare si ne asteapta :)
      Si daca reusesc sa stau macar jumatate de ora afara, e bine. Acolo nu ma grabesc.
      Ma gandesc, ce lichior ai putea face acum ? Poate de gutui. Ce zici ?
      O saptamana frumoasa, Andreea !

      Ștergere
  4. Arata foarte verde si inflorita gradina! Noi nu mai avem nimic in ea, am taiat trandafirii si am arat.
    Imi plac pozele si imi place trandafirul? Cum il cheama?Am si eu unul in plan pentru la anul : Easy does it.Seamana cu al tau parca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i ca in primavara, dar e verde :) Eu inca mai am de muncit la trandafiri si pe urma o sa sap cu grija printre ei, ca deja au inceput sa apara varfurile narciselor ...
      Trandafirul e ' Frenesie " si e foarte infloritor. Mereu il tai si el creste ca-n poveste :) L-am luat la intamplare si s-a dovedit o alegere buna.

      Ștergere
  5. Dani, se pastreaza verdele peste iarna sau aveti si voi o perioada "nuda"?
    Trebuie sa caut in postarile tale din trecut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e destul de mult verde. Cu exceptia parcelelor din gradina de legume pe care le las sa se odihneasca. Depinde si de vreme, dar cum inghetul e rar la noi, am frunze verzi tot timpul anului :) Uneori infloreste cate un trandafir de Craciun :)

      Ștergere
  6. Ešte ti to krásne na záhrade kvitne. Máš pravdu, so zmenou času sa nám skrátili dni, veľmi skoro je tma. Nemám rada toto obdobie. Už by som znovu chcela jar :-)
    Prajem peknú nedeľu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dakujem, Danka ! Teraz budeme cakat sviatke a potom uz bude jar, cas rychle prejde :) Zelam dobry vecer a peknj tyzden !

      Ștergere
  7. Ce forma minunata are trandafirul intredeschis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum, ca zilele sunt racoroase florile se deschid incetisor si ma pot bucura mai mult de ele. Sunt mai putine, dar am timp sa privesc la fiecare.

      Ștergere
  8. Ce minunăţii de flori! Le-ai făcut nişte "portrete" desăvârşite. Doar sunt ultimele frmoase ale toamnei.
    O duminică frumoasă şi liniştită, dragă Dani! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex, multumesc ! Eu sper sa se mai deschida si alti boboci de trandafir, vremea inca le zambeste :)
      O seara frumoasa de duminica si o saptamana buna !

      Ștergere
  9. Hello Dear Dani!
    Your flowers are absolutely wonderful.
    Rose of the last photo is "divine". Gorgeous.
    Have a nice Sunday.
    Lucia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, Lucja !
      Thank you for your kin words, my friend ! Glad you liked the rose :)
      Have a lovely evening and a perfect week !

      Ștergere
  10. gradina ta e un paradis in continua schimbare....inca se simt urmele verii la tine,e tare placut :)
    o duminica plina de sore iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca te-ai simtit bine, Pandhora :) Totul e in continua schimbare, noi, gradina, lumea ce ne inconjoara ... de noi depinde sa gasim echilibrul undeva in mijlocul schimbarii. Iti urez o seara frumoasa si o saptamana optimista, draga mea !

      Ștergere
  11. Ioi, trandafirul din ultima poza nu-i adevarat, can't be :)
    Duminica placuta, draga mea Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti l-as darui cu drag, Elisa ! Seara frumoasa de duminica si un bun inceput de saptamana !

      Ștergere
  12. Ce flori frumoase ai in gradina, la inceput de noiembrie:) Trandafirul are o nuanta superba, zici ca e o piersica bine coapta:) Pe aleea aia ar arata frumos o bancuta in intrandul acela spre peretele casei.
    Suna bine cele doua lichioruri! O duminica frumoasa!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o colectie de trandafiri piersicii :) Si " Frenesie " e printre cei mai vigurosi.
      Pe aleea din spate, acolo unde zici tu de o bancuta, e sursa de apa si depozitam uneltele de gradinarit. Preferam sa stam pe veranda, distantele sunt foarte mici, gradina e doar o fasie de pamant in jurul casei ...
      Seara frumoasa, Marc !

      Ștergere
  13. minunate flori !!! la mine au indraznit sa se deschida crizantemele - au o minunata culoare de mov deschis ! in curand, daca va veni frigul, cred ca o sa reusesc sa admir flori doar la tine pe blog!!! si stiu ca voi admira minunate fotografii si voi asculta placutele melodii selectate de tine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sun frumoase crizantemele :) Mai ales cele mov imi amintesc de bunica si de mama .
      In alta ordine de idei, sper sa am cu ce sa te incant la iarna :) Numai bine, draga mea japoneza !

      Ștergere
  14. Ce frumos si colorat e la tine, parca acum incepe vara :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Gradina ta ramane vie si in lunile de iarna. Noi, ne bucuram, cred, de ultimele zile frumoase. Cum spuneam mai deunazi si la mine mai sunt cativa trandafiri infloriti si vreo doua dalii. As fi vrut sa-i iau in casa ca sa nu mai sufere noaptea de frig, dar...asta ar fi insemnat sa-i ucid, asa ca am decis sa-i las in gradina . Foarte frumos trandafirul tau, e asa...cochet ! :) parca ar vrea sa spuna ca nu-i pasa de toamna :). Si eu am facut cornata dar nu este atat de aromata pe cat m-am asteptat, nu are parfumul acela intens cum are visinata.
    O saptamana linistita iti doresc ! Te pup, Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singurul dezavantaj e, ca gradinarul nu are pauza de iarna :) Dar am ceapa verde, spanac, ridichi,salata, varza si alte legume verzi si uite-asa, nu mai trebuie sa pun muraturi, doar vreo doua borcane de gogonele de gust.
      Sunt frumosi trandafirii chiar si in zilele friguroase, numai sa nu inghete. Daliile in schimb nu rezista prea mult ... Mama scoate crizantemele cu radacina si le aduce in casa, ca sa tina mai mult, oricum trebuie sa scoata radacinile inainte de ger, ca sa nu le piarda ...
      Trandafirasul piersiciu e plin de lujeri noi, rosiatici. O sa-i pun compost in jurul radacinii si sper sa infloreasca toata iarna. E un temerar :)
      Cornata nu-i asa de aromata, ai dreptate, dar cum visinata e pe sfarsite, e loc de lichioruri noi, pana pun de-o mandarinata :)
      O saptamana rodnica, Dana !

      Ștergere
  16. Frumos text si minunate poze ce ma fac sa regret deja vara! Trandafirul e splendid si muzica lui Brian Craig ma unge la suflet. Sa ai o saptamana frumoasa, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi ploua si la noi si e racoare ... dar pentru gradina e bine, o sa patrunda apa la radacini si o sa fie numai bine de plantat bulbi de lalele si narcise. Ma bucur, ca trandafirul si muzica ti-au picurat armonie in suflet, la asta ma gandesc cand scriu si aleg fotografiile :) Multumesc !

      Ștergere
  17. Frumoase imagini. Cum se descurca copiii cu scoala?
    Salutari din Brasov!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Robby ! Copii ... cel mare e ca un peste in apa, cel mic mai mult ca un dovlecel :) Dar facem progrese, asta-i important. Si cresc atat de repede ...

      Ștergere
  18. minunata gradina Dani...si la noi sunt adevarate zile de vara aproape, am fost numai in casa, dar nu-mi pare rau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa-ti para rau ? Doar ai acolo o floare rara de rasfatat :) Las'ca in curand e primavara si o sa faceti niste plimbari de toata frumusetea.

      Ștergere
  19. Hi Dani! Cosmos doesn't want to say Good by to summer yet! It has a very appropriate color for autumn!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Tania ! Yes, orange is so nice at this time of year :)

      Ștergere
  20. Si la noi a fost vreme superba, mai frumos afara decat inauntru .Si peste tot toamna isi arata cu ultimele ei forte frumusetea.De-ar tine cat mai mult asa, dar...parca vad ca in curand, prea curand va veni si alt fel de vreme, cea rea. La noi, cel putin, ca la tine poate mai intarzie :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa se raceasca ... la noi dupa 15 ale lunii, cel putin asa spun meteorologii. Dar deja am vazut lisite in laguna, primele de anul asta si asta inseamna, ca iarna s-a pornit in partea nordica a continentului si in curand vom face si noi focul.

      Ștergere
  21. Auu, Dani ! N-am mai gustat lichior de coarne de cand traia bunica... Ce minunatie ! Te invidiez (prieteneste, desigur, fara rautate) pentru roadele gradinii tale, dar si pentru florile ei superbe !
    Sa fii sanatoasa si sa ai putere sa-ti ingrijesti gradina cea minunata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi ani imi aduceam cornata de acasa din Romania, preparata de tata. De cativa ani am gasit in peregrinarile noastre un loc aproape de drum plin de pomisori de corn si planuim cate o excursie in fiecare toamna, ca sa trecem pe-acolo. Asa imi fac provizii de lichior :)
      Familia la care am stat in ultima escapada facea si peltea de coarne, o bunatate ...
      Iti multumesc pentru apreciere si pentru urari ! Ganduri bune pentru tine !

      Ștergere