Wikiplayer

joi, 30 ianuarie 2014

La sfarsitul lunii

Poze cu florile gradinii ... 
Azi a stat ploaia si-am iesit sa le trec in revista dupa pranz.









Inca ma lupt cu trandafirii, sa-i pun la punct pentru sezonul de primavara. Mai sunt macese de curatat si cam o treime de tufe de hranit cu compost ... As vrea sa imbogatesc straturile cu niste bulbi de dalii, anul trecut mi-au lipsit cu desavarsire. In Februarie vine randul lor si al crinilor. Si poate ma indur, daca nu ploua, sa ma ocup in weekend si de parcela de capsuni, numai ca nu ma striga de fiecare data cand trec pe langa ei ... Nu stiu cum se face, dar mereu ies in gradina cu planuri care pe parcurs se schimba si ajung sa fac cu totul altceva.


47 de comentarii:

  1. Eu inca nu pot face nimic in gradina, eventual sa taiem ceva crengi uscate.
    Florile tale sunt deja superbe........ :))
    Sa ai spor, îmbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vederea de ansamblu e foarte banala, dar detaliile merita subliniate :) Daca ai de taiat crengi uscat, ai pomi marisori, Minnie. Spor la treaba si tie, draga mea !

      Ștergere
  2. Ahh, ce placere sa mai vad si eu verde in marea asta de alb :)
    Sa ai trandafiri infloriti in ianuarie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un contrapunct la iarna romaneasca :) Trandafirul asta e vesnic inflorit, nici nu pot sa-l tai decat prin rotatie ::)

      Ștergere
  3. La tine e primavara de-a binelea.Cred ca e ceva normal,iti propui sa faci ceva si iese cu totul altceva. Eu sunt in aceasi situatie.Toate bune draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O primavara timida :)
      Asa-i cand iti propui sa faci multe treburi :) Dar le vine randul la toate. Seara frumoasa, Flori !

      Ștergere
  4. Nu știu ce se întâmplă cu traducătorul, pentru mine nu funcționează și tine. Există, de asemenea, explica Google Chrome: (Dacă vă arăt florile din acest an de la grădină, bucurați-vă de primavara cu tine salut și sărut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I hope, the problem with the translator will not last ... But you have understood perfectly even without the words :) Pozdrawiam i buziaki, Gigo !

      Ștergere
  5. Noi cu nametele si tu cu florile - pai e corect, te-ntreb?!!Sa mirosim repede un pic de trandafir, un pic de narcisa, un pic (mai mult) de violeta, un pic de verde crud si viu si pur (parafrazez pe cineva , nu stiu pe cine), mmmm, multumim frumos, promitem sa ne revansam peste 2-3 luni... Cand aici o sa gasim mare de trandafiri parfumati - e corect, te-ntreb?!
    Ti-am spus ca faci poze minunate?
    Te imbratisez, Dani, din departari inghetate cu miros de ger curat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca as fi mai la nord, as poza si eu zapada :) As sta cu fata intoarsa spre cer, sa simt fulgii cum se topesc pe obraji, mi-as cauta schiurile si sania, as urca pe Semenic si m-as afunda in omat pana la brau ... Nostalgii de iarna ...
      Peste 2-3 luni sper sa fie plin de boboci :) La inceputul lui Mai e sezonul rozelor. Si atunci o sa privesc eu narcisele si lalelele voastre :) Ma bucur, ca iti plac pozele ! Multumesc, Maria ! Las pe pervaz, un buchetel de narcise :)

      Ștergere
  6. Nu imi spune ca asa arata acum gradina ta !! La noi nametii sunt de 3 palme.. Ma identific perfect in parte de la final cu planurile, si eu de obicei imi propun sa fac ceva si la final imi dau seama ca am facut orice numai ceea ce mi-am propus nu:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa arata de aproape, Marc :) Incepe sa se gateasca de primavara.
      Planurile zilnice se schimba, daaa, dar rezultatele in timp conteaza :)

      Ștergere
  7. Ma mut, in gand, intre florile tale, Dani! Nu te necaji daca nu faci ce ti-ai propus, ci altceva, fiindca orice lucru facut e un castig!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te primesc cu drag, Adriana ! Nu ma necajesc de loc, as vrea doar sa reusesc sa fac mai multe ...

      Ștergere
  8. Дани, здравствуйте! У вас весна, а у нас зима, мороз -34 градуса. Фото замечательные. Дани у вас не работает кнопка Google Translate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I must install another translator, Tatiana ... hope to find something soon.
      You have a very, very cold winter, just thinking and I'm already freezing ... Take care, my dear. Have a nice weekend !

      Ștergere
  9. Ce frumos! La tie primavara la noi iarna:) Ne uitam pe blogul tau si ne facem planuri pentru primavara noastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu mai ales trebuie sa alegi ce rosii vei semana :) Cred ca poti pune de-o banca de seminte, Brindusa :)

      Ștergere
  10. Foarte frumos si aveti un talent deosebit de a scoate in evidenta detaliile. Florile mi-au incalzit ziua ca la -20 de grade ai putina nevoie de caldura. Weekend placut si spor la treaba in gradina( vorba romanului Cine poate, oase roade cine nu... da la zapada)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa imi fac curaj, sa te rog sa-mi scrii la persoana intai :) Sper, ca nu te superi, Vasile !
      Ma bucur, ca te-au " incalzit " florile :) Daca as putea, as posta si parfumul ...
      Daca la tine-s 20 de grade sub zero, nu-i de scos nasul afara. N-am trait asa un frig in viata mea ... aici se intrerup scolile daca da o zapada mai serioasa :)
      Merci de urari ! Weekend frumos si sanatate mamei tale !

      Ștergere
    2. Ba, sa stii ca m-am suparat amarnic - eu ma tot gandeam cum sa nu mai domnesti iar tu vii cu propunerea constructiva( multumesc).Pai cat ne tot domnim pierdem discutia care, cred ca e mai interesanta, mai ales ca trebuie sa-mi spui neaparat cum reusesti sa surprinzi atat de bine detaliile( o adevarata profesionista si asta fara perieri) - eu frcventez si blogurile de fotografie si numai acolo, la fotografii profesionisti, am vazut poze ca cele pe care le postezi tu pe un blog de gradinarit. Felicitari si o seara linistita iti doresc.

      Ștergere
    3. Scuze pentru intarziere :) Ma bucur, ca iti plac fotografiile, Vasile, e si asta una din pasiunile mele. Am un profesor bun si ma straduiesc sa folosesc aparatul cat mai bine. Trebuie sa faci cat mai multe poze si experienta te va ajuta sa intelegi si sa corectezi. Nu te grabi si incet, incet o sa iti imbunatatesti tehnica. Nu-i nici un secret in a face o fotografie curata, doar sa alegi programul potrivit sa sa ai o mana ferma. Mai greu e sa " vezi " cadrul si sa spui o poveste ...
      O seara frumoasa de duminica !

      Ștergere
  11. Răspunsuri
    1. Un inceput de primavara :) Intre 16ºC si 5ºC. Saptamana viitoare o sa ne apropiem de zero, dar sper sa ramana totusi termometrul peste ...

      Ștergere
  12. Frumoase flori ai! Ne mai bucurăm ochii şi noi ăştia din zăpadă. O zi frumoasă îţi urez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice infloreste acum e la mare cinste :) Weekend placut, Marta !

      Ștergere
  13. Brrrrr ! :)) tu ne arati florile din curte si la noi sunt minus 16 grade si zapada cat gardul , azi dimineata chiar am crezut ca-mi degera genunchii, aveam senzatia ca devin casanti . Ma mut la tine , ma primesti ?:)) Pup,Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca te primesc :) O tabara de iarna pentru gradinari ar fi perfecta :) Poate asa ma ajutati sa pun gradina la punct ... mereu ma simt in intarziere.

      Ștergere
  14. şi muzica delicată şi fotografiile minunate! şi când mă gândesc că la mine e o imensitate de zăpadă şi un vânt rece ce viscoleşte zăpada de pe casă!!! ce să mai zic? ... trăim în universuri paralele!!!
    weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Traim la sute de kilometri departare ... Multumesc, draga mea, si iti urez o duminica frumoasa ! Sper ca nu mai viscoleste ...

      Ștergere
  15. Ce frumos e trandafirul in Ianuarie! Imi plac la nabunie si narcisele! Anul acesta planuiesc sa plantez si eu niste capsuni.Daliile sunt o alegere foarte buna.Abia astept sa le scot de la beci. Sper ca anul asta sa nu le mai pierd. Sunt superbe si au nevoie de ingrijire minima. Spor la treaba in gradina, noi ne bucuram momentan de iarna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Narcisele sunt cele mai favorizate in gradina mea de primavara. Le merge mult mai bine dacat lalelelor si zambilelor. Daliile sunt pe lista de planuri :) Sper sa ajung sa le plantez, dupa ce o sa le achizitionez :) O seara linistita si o saptamana buna, Adriana !

      Ștergere
  16. Doamne, ce frumos e la tine! Pe aici inca ne luptam cu geruri si zapezi. Saptamana asta am avut aproape in fiecare dimineata cam -20 de grade! :-)
    Toate cele bune, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma ia cu frig numai ce ma gandesc la iarna canadiana ... Dar din cate vad, nici in unele zone din Romania nu-i o iarna mai usoara. O saptamana perfecta, Vulpito !

      Ștergere
  17. Dani, ce flori sunt bobocii aceia din pozele 3, 5, 6? seamana cu Crocosmia. M-am bucurat sa vad verdele din gradina ta, de aici de la minus 20 si vreo 2 metri de zapada. Sunt atat de "inghetata" ca nici nu am fost in stare sa-mi comand semintele sau florile pentru la primavara. Spor la gradinarit si vreme frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt boboci de frezii, Dana. Dar as vrea sa plantez si niste crocosmii in saptamanile ce vin, sunt si ele pe lista impreuna cu daliile. Macar de ti-as putea trimite putin verde ... Curaj, nu mai e mult si o sa se topeasca omatul :) O duminica minunata, draga mea !

      Ștergere
    2. Oh, cum am putut sa uit de frumoasele tale frezii!!!? acusi o sa infloreasca! Freziile tale de anul trecut m-au incantat, sunt sigura ca asa va fi si acum. Sa te bucuri de ele, Dani! Pozele tale imi aduc primavara in suflet.

      Ștergere
  18. Helas the translator does not work. But the photo's are telling your story. Gorgeous vieuws out of your garden.
    Have a wonderful sunday Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, I know ... I must try to fix the translator, again ... Thank you, dear Marijke ! Have a nice sunday evening !

      Ștergere
  19. Frumoasa ca de obicei gradina ta! Bine ca s-a oprit poaia, am vazut la tv ca in Italia si Franta sunt inundatii serioase. Poate se opreste de tot si va da ragaz cateva zile. Imi plac narcisele alea parfumate la nebunie! Anul trecut am cumparat la ghiveci si mi-au parfumat toata bucataria, iar bulbii cred ca i-a pus mama apoi in pamant, vom vedea daca apar pe undeva. Deocamdata florile de primavara din gradina mea inca ma surprind - dupa ce am pierdut zeci de bulbi de lalele, apoi anul trecut nu au mai aparut nici irisii... Eu as fi renuntat la ele, dar mama este perseverenta si ingoapa in fiecare an bulbi noi. Sa vedem in primavara asta, poate incep sa le mearga bine si la mine. Dani, stiu ca ti-am promis niste seminte. Te rog sa imi amintesti soiurile, ca sa pot sa le pun la posta marti. O noua saptamana frumoasa iti doresc! Si cu cat mai mult timp liber!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Andreea ! La noi situatia nu-i chiar asa de tragica din punctul de vedere al ploilor, sper sa nu se schimbe.
      Bulbii sunt dificil de manevrat, ai dreptate, eu doar cu narcisele am succes sa imi rasara din cele plantate in anii trecuti. Anul asta am avut si irisi din cei salbatici si se pare ca o sa apara si frumoasele frezii in curand, ce a mai ramas din ele. Cu lalelele in schimb, o dau in bara constant. Dar e bine, ca mama ta persevereaza, si eu ingrop diverse cand ma apuca harnicia :)
      Daca poti sa te desparti de niste seminte de cherry galbene, as incerca sa le fac loc langa celelalte soiuri de pe lista de anul asta. Am citit atatea cuvinte frumoase la adresa lor, incat ma tenteaza sa le vad pe viu :)
      O seara frumoasa, Andreea, si o saptamana buna ! Merci, ca te gandesti la mine :) Daca ajung sa pun in pamant semintele de ardei, o sa fie bine :)

      Ștergere
  20. Ai flori! La tine e deja primavara.
    Foarte grabite freziile tale - la mine abia le-au dat frunzele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am flori, da :) Putine si pretioase :)
      Freziile sunt mereu grabite, fiindca nu scot bulbii in vara si cum dau de umezeala, iau startul.

      Ștergere
  21. Hi Dani! I would call your pictures romantic and a bit nostalgic.... Lovely!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce floricele minunate. Deja miroase a primavara acolo, la voi, iar verdele crud este superb. Noi...cu nametii si acum, dar stim ca primavara e pe aproape.
    Spor mult la amenajarea gradinii, asa cum ti-ai propus, draga Dani! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alex !
      La noi e mai grabita primavara, dar peste o luna o sa va bucure si pe voi cu frunze si flori :)

      Ștergere