Wikiplayer

miercuri, 12 martie 2014

Pe fond rosu

Amintiri dintr-o drumetie de acum cativa ani ...
Pe coastele muntelui centaurilor, ratacind pe potecile ce leaga satele intre ele, am descoperit o casa rosie intr-un luminis. Nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap ca o casa vopsita intr-o culoare atat de vie poate fi atat de frumoasa. Nici n-am fotografiat-o in intregime, doar cateva detalii, eram grabiti, se lasa seara si mai avem mult drum de mers. 
Daca vreodata ajungeti in apropiere de Volos, sa va faceti timp sa urcati pe munte. Vara o sa va bucurati de racoare, e plin de livezi si de izvoare si e la doar cativa pasi de mare. 




     P,S. ( fara legatura cu pozele, dar asortat cu rosul ) :  Zilele astea trebuie sa-mi fac timp pentru repicarea primelor rosiute, iar ieri am semanat tura a doua de tomate, inca opt soiuri, cele mai tardive si in plus, ultimele sosite, favoritele Andreei, ciresele galbene. Multumesc Andreea  !  Fotografiile urmeaza.

29 de comentarii:

  1. frumoasa plimbare, Dani! succes la plantat rosiile!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos, frumos!
    Au inceput de ceva ani, in Bucuresti, renovarea cladirilor construite in perioada interbelica si scapate de prigoana comunista, in general stil eclectic si neoromanesc, sunt o minunatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am fost demult in Bucuresti. M-as bucura, sa vad cladirile vechi puse in valoare si orasul sa redevina Micul Paris.

      Ștergere
  3. Cladirea arata bine,ma gandesc la soarele de acolo si culoarea rosu.Nu e prea fierbinte?Tu ai pus de ja rosii si la noi nici nu se poate sapa prin gradina.Va veni vremea. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo e o zona foarte verde si umbrita, cladirea e aproape ascunsa printre copaci. Dar am vazut case traditionale vopsite in culori intense de visiniu si roz in Corfu si nu-i deloc suparator, chiar si intr-o zi torida de vara.
      Rosiile sunt deocamdata in veranda, Flori, nici macar nu le-am repicat. In gradina ma pregatesc sa pun niste cartofi :) O seara frumoasa, draga mea ! Sper sa aveti zile insorite si sa-si intre primavara in drepturi :)

      Ștergere
  4. Suna bine Volosul in descrierea ta :) Mai ales ca mi-e dor de o iesire in natura..noroc ca de acum a venit vremea buna si o sa avem timp si pentru aia. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai fost pe aproape, cand ai fost in Skiathos, vara trecuta :) Ma bucur, ca ai vreme buna, se pare ca in vestul si centrul Romaniei vine primavara mai devreme :) Seara frumoasa, Marc !

      Ștergere
  5. Buna seara, cum de nu ma mira ca iar ne uimesti cu...detalii (specialitatea... gradinarului).
    Foarte frumoase combinatiile de stil, date de incandescenta rosului si patina timpului asezata pe capitelurile de coloana antice. Cineva a stiut si a vrut sa scoata in relief frumusetea si traditia unor locuri incarcate de istorie si legenda.
    Cat despre rosii, sa ai o recolta bogata si sa te bucuri de imbujoratele delicioase.
    O seara minunata si mult spor la gradinarit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara :) Daaa, e specialitatea gradinarului :) Imi plac detaliile, mereu am privit lucrurile de aproape, chiar si inainte sa devin pasionata de fotografie.
      Acolo, in zona muntoasa de desupra orasului Volos sunt o salba de sate ce pastreaza nealterat farmecul trecutului. Piatra si lemnul sunt principalele materiale de constructie. Si desi e o zona foarte turistica, plimbandu-te pe stradute si pe costise, ai impresia ca nimic nu s-a schimbat de cel putin o suta de ani ...
      Ma bucur, ca ti-au placut fotografiile ! Cat despre rosii, maine cand o sa ma ocup de ele o sa le soptesc, ca le-ai transmis urari de bine :) Multumesc !
      O zi frumoasa maine !

      Ștergere
  6. Podobają mi się domy w żywych kolorach. Szczegóły na nim są bardzo ładne. Pozdrawiam i buziak.
    Îmi plac casele în culori vii. Detalii cu privire la acesta sunt foarte frumos. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoase detalii. Albul si negrul, impreuna, se potrivesc foarte bine pe fundalul rosu. E vreme frumoasa aici. Sotul meu a semanat cate ceva. O noapte linistita, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intreb, ce comori ascundea inauntru casa cea rosie ...
      Mi se pare, ca anul asta o sa aveti recolte precoce in Banat :) Noapte buna, Adriana !

      Ștergere
  8. Natura este atat de spectaculoasa si este laudabil atunci cand reusim sa ne integram fara a deteriora, cand putem aducem un plus pentru convietuirea in armonie.
    Spor la repicat Dani! Cred ca peste o saptamana as putea repica si eu primele rosii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Aurelia, si cand armonia se regaseste in mediul ce ne inconjoara, se oglindeste si in noi. Multumesc ! O zi frumoasa si spor la treaba :)

      Ștergere
  9. Foarte interesanta casa. Este clar ca proprietarul vrea sa iasa in evidenta cu aceasta culoare atat de puternica. Mi-au placut acele detalii decorative surprinse in poze. Si totusi, prefer cu mult mai mult casele grecesti in culorile traditionale - alb/albastru. Au un farmec deosebit, sub lumina soarelui Eladei.
    Iar despre treaba cu rosiile.... ce sa mai zic. Esti inainte tare de tot, fata de gradinarii de pe aici!
    Iti doresc o zi minunata, Dani! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o surpriza, sa gasim atata culoare si o casa atat de impunatoare intr-un loc unde nici macar drumul nu ajungea :) Ma bucur, ca ti-au placut fotografiiile, Alex ! Multumesc !
      Toate cele bune !
      PS - o sa vedem ce-o mai fi pana la vara, mai e mult pana rodesc rosiile.

      Ștergere
  10. Baiatul meu cel mare, fotograf, are o pasiune pentru cladiri, cred ca intr-o viata anterioara a fost arhitect :)) si in majoritatea fotografiilor lui, iti arata o imagine a cladirilor asa cum nu le-ai vazut pana atunci, cu detaliile astea in care mana artistului iese in evindenta si care de cele mai multe ori, ascund o poveste.
    La inceput, pana sa ma obisnuiesc cu acest mod al lui de a privi arta fotografica, il intrebam zilnic, "ceva normal din viata zilnica, nu pozezi, vreau si altceva infara de cladiri si pereti?" Acum am invatat sa il inteleg, gandindu-ma la mine si la felul in care eu privesc o planta, spre deosebire de cum o priveste el.
    Detaliile fotografiate de tine sunt frumoase si sensibile! Astept fotografii si cu rasadurile:)))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasi, tare as vrea sa-ti cunosc baiatul si sa-i vad fotografiile :)
      Poze cu rasadurile o sa fac dupa ce le mut in paharele. Simbata asta am program de repicat :) Te imbratisez, cu mult drag si iti urez un weekend reusit si spor la treaba !

      Ștergere
  11. Iti pot arata o parte din ele care le are pe blogul lui.
    http://rafael-dubreu.tumblr.com/
    Am si eu de repicat o groaza si parca le-as insira pe o masa in solar, dar nu stiu vremea asta ce face :(
    Astept pareri (hahaha).
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma uit pe indelete.
      Vasi, nu stiu cat de frig e la tine, aici e destul de racoare, ma felicit ca n-am pus toate rosiile din prima, cred ca cele din prima tura ar fi avut nevoie de mai multa caldura ...
      Te sarut !

      Ștergere
    2. Tocmai am terminat de admirat galeria lui Rafael. Minunate fotografii, curate si limpezi. E un fotograf indragostit de liniile drepte :) Cred ca una din materiile lui favorite era geometria. Am dreptate ?

      Ștergere
  12. O casă ca o camee, nu ți se pare ? :)

    Dani, mi-am trezit la viață grădina ! Sunt frântă, dar foarte bucuroasă. Luni scriu mai multe în jurnal. Pun și poze, bineînțeles !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa comparatie :)
      Ma bucur, ca ai inceput sa te ocupi de gradina si de-abia astept sa vad pozele luni. Odihna placuta, Zina !

      Ștergere
  13. frumoase fotografii ! mulţumesc pentru imaginile postate din drumeţie ! îţi doresc multă sănătate şi spor în activităţile grădinii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca n-am poze proaspete din gradina, ma folosesc de arhiva :) Multumesc, draga mea ! O duminica frumoasa !

      Ștergere
  14. Frumoase casa si detaliile arhitectonice. Proprietarul, cred ca are suflet de artist!

    RăspundețiȘtergere