Cam asa arata o floare a arbustului de capere.
Cel din poza creste printre ruinele Parthenonului.
Ma atrage desenul staminelor mov pe fondul alb al petalelor ...
Bobocii florilor sunt printre condimentele mele favorite. Citisem despre ei in cartile de retete ale bunicii dar i-am gustat tarziu, ani buni dupa ce le-am descoperit numele si initial nu ma dadeam in vant dupa bobitele verzi si sarate. Acum am grija sa nu-mi lipseasca niciodata din camara.
Caperele : mancarea saracilor, medicament si afrodisiac ...
What a beautiful flower Dani. We don't have them fresh overhere, only in pots. You always amaze me how many different things are growing in your garden. Wish I could see it one day with my own eyes.
RăspundețiȘtergereHave a lovely afternoon.
xxx marijke
My dear Marijke, this one is growing on Acropolis :) But I would love to have some capari in my garden :) And I belive sometimes wishes are coming true :) Hugs and kisses !
ȘtergereFaina fotogafia. Plnta nu o cunosc. Creste si la noi?
RăspundețiȘtergereSe intalneste in bazinul Mediteranei si in unele tari e chiar cultivata. Ii plac terenurile stancoase si uscate si creste din abundenta pe zidurile vechi. Nu stiu cum i-ar place in glastra ...
ȘtergereMi-ai amintit, Dani, de borcanelul meu din camara, deschis..ohoho...nici nu mai stiu cand.Nici nu mai stiu la ce le-am folosit, stiu ca odata am umblat prin magazine sa le caut, dar atunci aveam, descoperisem o reteta in care trebuiau, dar am uitat. Tu in ce le pui?
RăspundețiȘtergereDaca deschizi borcanul, trebuie pastrate la frigider. Cred ca va trebui sa le arunci, Elisa ...
ȘtergereEu le pun in salata de rosii, impreuna cu feta si masline, in pasta de masline ( ceva asemanator vestitei tapenade pe care o prepara in sudul Frantei ), la salata de cartofi fierti cu maioneza, in unele sosuri pe care le servesc la macaroane sau la peste si in general unde mi se pare ca se potriveste gustul lor picant. Daca ti se par prea sarate, le poti clati in cateva ape inainte de a le folosi la gatit.
Frumoasa floare!Nu folosesc capere,dar nu se stie.Azi am facut varza rosie calita pentru prima data.O saptamana buna!
RăspundețiȘtergereDa, e surprinzator de delicata :) Noua ne plac caperele, dar si varza rosie. In curand vine si randul ei in bucatarie. Pana atunci insa, am niste verze din cele cu frunze verzi pe care le voi gati cu orez intr-o zi de post :) Zile frumoase, Flori !
ȘtergereFrumoasa floare si gustul e deosebit. Acum ca mi-ai amintit ma duc sa caut borcanelul din frigider, poate ii gasesc vreo utilizare... mi-ar place insa floarea intr-un colt de gradina. :) Toate cele bune Dani!
RăspundețiȘtergereIi poti gasi multe utilizari :) Cu floarea o sa te dezamagesc, nu cred ca ar rezista in gradina ta ... Seara frumoasa, Danuta !
ȘtergereMov cu alb, o combinație deosebit de elegantă.
RăspundețiȘtergereMie îmi plac caperele foarte mult, mai ales în salate cu pește afumat, dar și acele anșoa încolăcite în jurul boabelor de capere.
N-am văzut însă niciodată floarea de capere, mulțumesc pentru noutate ! :)
Atunci ma bucur, ca ti-am facut cunostinta cu o floare noua, Zina :) Poate o s-o intalnesti in calatoriile tale viitoare.
ȘtergereCa mi-ai adus aminte, trebuie sa scot semintele de capere din frigider, si apoi sa le seman :)
RăspundețiȘtergereSpor la semanat, Green ! Sper sa le mearga bine in balconul tau :)
ȘtergereBuna, capere n-am folosit dar floarea arata foarte frumos. O zi cu spor.
RăspundețiȘtergereMerci, Vasile ! O zi frumoasa !
ȘtergereNumele plantei îmi este cunoscut, dar atît. Fotografiile tale sînt mereu superbe. Mulțumesc pentru informația interesantă despre capere.
RăspundețiȘtergereCu placere, Marta ! Ma bucur, ca ti-a placut fotografia :)
ȘtergereFloarea e frumoasa, cu personalitate, dar caperele mie nu-mi plac.:)
RăspundețiȘtergereNu plac tuturor :) Pe vremuri, mie nu-mi placeau maslinele :)
ȘtergereCe interesant! Chiar ca nici nu stiam cum arata caperele care la noi se gasesc doar murate.:)
RăspundețiȘtergereSe consuma bobocii ( care sunt cu atat mai apreciati, cu cat sunt mai mici ) , vlastarii tineri si fructele. Se zice ca romanii mancau atatea capere, incat le puneau la murat in butoaie :)
ȘtergereCapers have really beautiful flowers. Love those purple stamens.
RăspundețiȘtergereThey look like little jewels :)
ȘtergereE frumoasa fotografia, Dani! Am mai vazut flori de caperre in fotografii, poate chiar la tine pe blog, nu-mi amintesc?! Eu le folosesc la snitele de vita, cu ceapa.
RăspundețiȘtergereMa bucur, ca iti place ! E o ipostaza mai neobisnuita, cu floarea deschisa doar pe jumatate si staminele cumva mototolite :) Parca am undeva o poza cu zidurile castrului de la Methoni gatite cu tufe de capere, dar acolo nu se remarca gingasia florii.
ȘtergereLa snitele n-am folosit bobitele verzi, dar o sa le am in vedere :) Merci !
Caperele, mancarea saracilor?! La magazin au preturi maricele!
RăspundețiȘtergereNoua ne plac foarte mult, iar fata mea le mananca direct din borcan, cu lingurita!
Da, pe vremuri erau mancarea saracilor :) In Romania au preturi maricele, aici cine vrea le culege si le pune la murat. Cresc mai ales pe zidurile pietroase, pe aproape de mare.
ȘtergereSunt destul de sarate, ca sa le mananci cu lingurita :)