Wikiplayer

joi, 9 octombrie 2014

In graba

... si intre doua episoade de ploaie.
E inca mult verde din vara, ce si-a recapatat stralucirea, 
apoi sunt frunze ce incep sa se ingalbeneasca si printre ele, muguri noi.
Gradina in continua transformare ...

                         



PS - In jardinierele din penultima poza sunt rasadurile mele de varza si conopida, pe care le-au devastat melcii, de n-au mai ramas decat lujerii fara frunze. O sa pun din nou seminte, bineinteles, de data asta direct in gradina si intre timp o sa ma aprovizionez de la pepiniera.

30 de comentarii:

  1. Frumoasă grădină, chiar și acuma! Se vede că lucrezi cu plăcere, numai atunci îți ies toate cum dorești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu imi ies toate cum mi-as dori, Marta, nici pe departe :) Dar incerc sa ma adaptez si sa imbratisez schimbarile gradinii. Multumesc pentru cuvintele bune !

      Ștergere
  2. A lot of work to do for you in the garden but still color of the flowers to see. I am currious what the flowers are like when the buds opened up. It's a shame that your leaves are eaten by the snails, but they also belong to mother nature. When I see my hosta's at te moment they look like an artwork.
    I am bussy with my daugther at the moment. When we went to Zakynthos in may she met a boy overthere and she is leaving home the 20th of october to be with him. It's so strange Dani, as a mother you know there comes a time that you have to let your children go to lead theire own lives but still it is not easy. Thanks so much for the wonderful music. Have a wonderful evening.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, I have leaves and flowers waiting for me in the garden :) The snails are something inevitable, I guess ...
      Your daughter is coming in Greece ? This is a surprise :)
      I wish everything will turn right for here, my dear Marijke ! Best wishes for you and your beautiful family ! Hugs and kisses !

      Ștergere
  3. trandafirii sun veseli si frumosi asa ca ai cel putin un motiv de multumire :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O zi frumoasa, cateva ore in gradina, treburi duse la bun sfarsit si am deja multe motive de multumire :)

      Ștergere
  4. Imi pare rau de invazia de melci! In casa de la tara aveam si eu limacsi, care-mi mancau din flori, asa ca stiu cum e. Noroc la semanatul direct!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei fara cochilie sunt cei mai flamanzi. Frunzele fragede de varza au fost ca un magnet pentru ei si, cum in zilele ploioase nu m-am uitat la rasaduri, s-au ospatat in lege. Dar e si asta in program :) O luam de la capat :)

      Ștergere
    2. am constatat o chestie ciudata in gardina la noi: au aparut niste melci cu cochilie lunguiata care mananca limacsi. initial am crezut ca-i o intamplare, nu, chiar ii mananca, si pe cochiliosii cu casuta lunguiata nu i-am vazut niciodata pe plante, ci sub ele. am cautat pe net, dar n-am gasit nimic despre asta.

      Ștergere
    3. Case report, Simona :) Nici eu n-am auzit de asa ceva. Melci canibali :)

      Ștergere
  5. muguri? am vazut intr-un mar doua flori. ce vreme stranie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au inmugurit unele narcise si freziile :) Eu scot rareori bulbii din pamant si dupa ploile de toamna se trezesc rapid la viata. Flori de mar ? O fi semn de toamna lunga ....

      Ștergere
  6. Culori si imagini frumoase, asa cum ne-ai obisnuit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am ajuns la gradina,a ta e ca dupa ploaie ,care te asteapta sa vorbiti.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ajungi si tu :) Intai sa te simti mai bine. Weekend frumos, Flori !

      Ștergere
  8. D'apoi si acolo, in frumoasa Elada, cad frunzele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toate :) Oricum padurea se ingalbeneste cu o luna mai tarziu decat in Romania si inverzeste mai devreme, cam tot cu o luna.

      Ștergere
  9. Încă verde şi frumoasă toamna pe la voi. Faine fotografii.
    Un weekend cât mai frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. îmi pare rău pentru răsadurile tale! când am citit, cu voce tare, ticuţu a avut imediat prima reacţie: ''vezi, de aceea îi omoară mami pe melcii noştri! '' ... sunt sigură că vei avea o grădină foarte frumoasă - o să găseşti o metodă mai puţin dură pentru melcii tăi ! îţi doresc, cu drag, weekend cât mai plăcut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au iesit din ascunzatori dupa ploile de inceput de toamna si s-au ospatat cu frunze fragede :) O sa vedem daca mai dau atacul la varza dupa ce o sa pun coji de oua de jur imprejur. Sper sa ii descurajeze bariera, macar pana ce plantutele devin mai maricele. Si de cum incepe sezonul citricelor, o sa le pun si capcane :)
      Merci de incurajari, Mary ! Zile frumoase, draga mea !

      Ștergere
  11. Gradina ta e frumoasa si acum, cand pica frunzele si se pregateste de repaus! A mea arata atat de dezolant acum incat nici nu-mi vine sa o fotografiez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa cada si la mine frunzele mai tarziu doar ca in paralel deja incepe sa apara vegetatie noua. Tu macar stii ca acum te odihnesti :)

      Ștergere
  12. Dragă Dani,
    La tine este vară. Mă rog, poate sfârșit de vară, dar în niciun caz toamnă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In zilele insorite e aproape vara :) Ieri baietii au fost la pescuit si s-au balacit in mare. Apa e inca atat de calda ...

      Ștergere
  13. Totuși, și pe aici este încă frumos. La mine trandafirii înfloresc când unul când altul, iar crăițele,daliile și gazaniile nu mai încetează să facă noi și noi boboci care înfloresc curajos, chiar și când este mai înnorat. Ce binefacere este o grădină, chiar dacă muncești la ea pe rupte !

    Să ai zile frumoase, dani ! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca ai vreme buna si gradina e frumoasa :) Desi zilele sunt mai scurte, parca avem timp sa stam mai mult intre flori, nu ? O saptamana buna, Zina !

      Ștergere
  14. Si la noi este minunat, o toamna de vis!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Coco :) Macar asa recuperam zilele ploioase de la inceputul verii.

      Ștergere