Wikiplayer

marți, 5 mai 2015

Rotunda


Indrusaimul a devenit o sfera verde punctata cu lila.

Cat despre gradina, azi am udat florile cu furtunul pentru prima data si am umblat cu picioarele ude pe dalele de piatra. 
Incepe sa se simta vara. O vara timida, cu nopti inca racoroase, dimineti inrourate si soare tot mai puternic pe zi ce trece.  
Visez la rosii coapte, la salate zemoase si legume gatite simplu cu ulei de masline si verdeturi  ...

24 de comentarii:

  1. Uuu, ce frumoasa tufa! Seamana cu globii de tufanici. O tunzi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da o tund cam de doua ori pe an, Vasi. Si de fiecare data imi pare rau sa arunc lastarii verzi si parfumati ...

      Ștergere
  2. E prima oară când văd indrușaim...Florile sunt parfumate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frunzele sunt parfumate, florile nu. Desi e o planta adusa din Africa, s-a adaptat si creste cam peste tot. La sate aproape ca nu exista curte fara indrusaim :)

      Ștergere
    2. No, când merg la ai mei la țară, un indrușaim le duc! :)

      Ștergere
    3. Are acelasi regim cu celelalte muscate, Gy. In Romania iarna trebuie tinut in casa sau macar intr-un loc protejat.

      Ștergere
  3. Îmi plac mult florile lila si frunzele sunt frumoase dar si aroma de lămîie o ador !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frumoasa, da, mai ales cand e asa compacta. Iar aroma frunzelor e deosebita. Plus ca sunt foarte placute si catifelate la atingere :)

      Ștergere
  4. În frumoasa ta grădină chiar ești la...adăpost de lume atunci cînd ai nevoie de puțină relaxare.O vară minunată, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E locul in care uit de griji, Marta :) Multumesc pentru urare ! Sa avem toti o vara frumoasa !

      Ștergere
  5. in Romania aveam o vecina care folosea indrusaim la dulceturi! cat despre salate, la asta visez si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pun indrusaim la dulceata de gutui. Si cand imi amintesc la vreun sirop pentru prajituri. Dar am cantitati industriale :)

      Ștergere
  6. Inca odata spun ca aceasta combinatie de culori este superba! Ma refer la verde cu mov/lila. O incantare! Cat despre tufa ce sa mai spun?! Este foarte frumoasa si bogata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te uiti bine chiar langa balcon e un trandafir. S-a nimerit sa fie zmeuriu cu dungi albe si se potriveste atat de bine cu indrusaimul, incat zici ca sunt aceeasi tufa :)

      Ștergere
    2. L-am vazut, nu mi-a scapat. :) Dar am fost prea incantata de combinatia de culori. :):):)

      Ștergere
  7. Este planta care-mi aminteste de bunica.Avea o cutie de conserva,in loc de ghiveci si cu o frumusete de planta.Punea la dulceata si era tare admirat.Daca ar trai sa-l vada pe-al tau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cutiile de conserva sunt mult folosite si la noi la sate, mai ales cutiile de tinichea ramase de la branza traditionale greceasca, feta. Sunt paralelipipedice si au un model alb-albastru ce se integreaza perfect peisajului grecesc :) Le merge bine in ele mai ales plantelor aromatice. O sa ma gandesc la tine si la bunica ta cand o sa-mi iasa in cale ... Te imbratisez, Flori !

      Ștergere
  8. Mai, dar e gigantica. :)
    Am avut si eu anul trecut, dar nu a rezistat peste iarna (sunt sigura ca eu sunt de vina pentru disparitia ei).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii merge bine in pamant, Simona. Am incercat si in jardiniera si crede-ma ca arata rahitice in comparatie cu tufa din poza.
      Nu vrei sa stii cate plante am pierdut eu de cand ma ocup de gradinarit :) Chiar azi de dimineata ma uitam pe veranda, ca am vreo cinci glastre de curatat ...

      Ștergere
  9. Fara sa citesc comentariile, numai uitindu-ma la poza,mi-am zis eu ca-i ca o muscata cu frunza creata...Deci chiar asa e. Cindva am avut si eu una micuta dar avea florile foarte mici si rosiatice. Chiar nu mi-am inchipuit o asa tufa!! Arata fantastic!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot varia culorile la flori de la alb la violet trecand prin nuante de roz si rosu pal. A mea e speciala doar prin dimensiuni :)

      Ștergere
  10. buna seara! am avut anul trecut vreo 20 de ghivece de indrusaim din pacate acum dupa ce iarna a trecut am mai ramas doar cu doua. imi puteti spune cu ce am gresit...le-am tinut in casa,le-am udat dar s-u uscat complet. va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce s-a intamplat. N-am avut niciodata indrusaim in interior, doar in gradina si intr-o jardiniera la intrare. La mine cand nu arata bine, le tai de jos si dau din radacina.

      Ștergere