Desi eram ferm convinsa, ca in primavara asta n-o sa-mi vad liliacul inflorit (pe motiv ca temerarul a avut o tentativa sa isi deschida bobocii
in iarna si, ca urmare, varfurile crengilor au fost arse de frig),
dumnealui s-a hotarat sa-mi dovedeasca contrariul. Spre bucuria mea, a albinelor si fluturilor din imprejurimi.
Si fiindca e pacat sa nu profit de asa o frumusete de flori,
o sa pun cateva intr-un borcan cu miere de salcam, ca sa pastrez cat mai tarziu in vara amintirea lor.
O frumusete parfumata ...
RăspundețiȘtergereAl meu, ca si magnolia de altfel a ramas ... în urma!
Va trebui sa vad cum fac sa-mi plantez alti pomisori la noua casa!
O gradina noua e si ea o bucurie, nu-i asa ?
ȘtergereE primul liliac inflorit pe care-l vad,anul asta.E o frumusete!
RăspundețiȘtergereN-are chiorchini bogati, dar cand infloreste, e protagonist in gradina :)
ȘtergereO minunăție! Mi se pare că-i simt parfumul! Îți urez zi splendidă, dragă Dani!
RăspundețiȘtergereParfumul, daaa :) Da dependenta :) Toate cele bune, Marta !
ȘtergereOhh.o astfel de tufa colorata m.ar bucura si pe mine..muuult de tot 😙😙Multa bucurie!
RăspundețiȘtergerePoti oricand sa plantezi unul in gradinuta ta. Florile sunt comestibile iar frunzele se folosesc in scopuri medicinale. Azi am citit o multime de retete si zau ca ar trebui sa pun de un sirop :)
ȘtergereCe minunăție de liliac! Primăvara cu frumusețile ei.
RăspundețiȘtergereNumai bine și o primăvară frumoasă! :-)
Merci, Alex ! Toate cele bune si zile frumoase !
ȘtergereCe minune este! Multumesc de imagine.
RăspundețiȘtergereNu stiam ca poti pune flori de liliac in miere. E ceva nou pentru mine!
Sa-ti fie primavara minunata, draga Dani!
Cu mare placere, Suzana ! Azi a inflorit si cel alb :) In miere se pot conserva petale de plante comestibile si e mult mai usor decat sa le faci dulceata. Plus ca florile de liliac sunt atat de diafane, incat nici nu trebuie sa le indepartezi la final.
ȘtergereSa avem toti o primavara cat mai frumoasa !
Splendid dumnealui ! :)
RăspundețiȘtergereNici eu nu stiam ca pot pune flori de liliac in miere. Acum stiu. :)
Zi frumoasa, Dani !
Poti face apa de flori de liliac, dulceata, jeleu, otet aromat, ulei pentru masaj si alte cele. Dar cel mai simplu mi se pare sa pui de o miere aromata. Se lasa la infuzat minim 6 saptamani. Daca folosesti mierea la ceai sau la limonada, o poti strecura, daca o pui la prajituri sau pe felii de paine, o lasi cu tot cu flori.
ȘtergereZi frumoasa, Mihaela !
Un rasfat de culoare si parfum.
RăspundețiȘtergereSa aveti o primavara minunata!
Multumesc, Vasile ! Eu iti urez un start bun in gradina !
ȘtergereGood morning dear Dani,
RăspundețiȘtergereA beautiful start of spring in your garden. What a lovely scent it will bring.
Have a wonderful sunday.
Rosehugs Marijke
Hi, Marijke ! Long time no see :) Thank you, my friend ! Have a lovely spring season !
ȘtergereMinunat iorgovan ai, Dani! Și mie îmi place mult liliachiu, alb, simplu sau dublu, pentru mine el este cu adevărat primăvara! Aveam niște prieteni de familie (s-au dus dintre noi, amândoi) și de la ei primeam întotdeauna primul buchet de liliac al anului! Acum, îmi amintesc mereu de ei, când văd că a înflorit liliacul.
RăspundețiȘtergereIorgovan, da, uitasem ca i se mai spune si asa. Prietenii tai si-au legat amintirea de o floare minunata. Eu ma gandesc de multe ori la paduricile de liliac de la noi din Banat. Nu cred sa mai creasca asa salbatic in multe locuri din lume.
ȘtergereDa, doar la noi, în Banat i se spune așa. Știu și eu pădurile de liliac sălbatec din sudul Carașului, am fost de câteva ori pe acolo, acum mulți ani.
Ștergere