Wikiplayer

miercuri, 13 aprilie 2011

Lady Banks

     A inflorit in toata splendoarea.
    Chiar daca e un trandafir ce infloreste o singura data pe an, merita un loc in gradina . Pentru aproape o luna de zile ne bucura cu spectacolul  florilor delicate.
     E un trandafir catarator, lipsit de ghimpi, cu ramuri moi si arcuite. Seamana cu o ploaie aurie.Tara de origine e China, a fost adus in Anglia in 1824 si numele stiintific e Rosa banksiae lutea , in onoarea sotiei domnului Banks care a finantat respectiva expeditie in China. Exista si varianta alba, Rosa banksiae alba.
    E foarte viguros, eu il am de doi ani si ma intreb cum o sa-l domolesc.Dar imi e tare drag.
    E ideal de cultivat ca si trandafir catarator intr-un copac, arata fantastic. Inca un plus e ca frunzele subtirele si ascutite ramin verzi tot timpul anului. 




    In Arizona , in celebrul orasel Tombstone exista un astfel de trandafir , plantat in 1885, care de atunci a crescut atit de mult, incit e considerat cel mai mare trandafir din lume.

















25 de comentarii:

  1. Este frumos şi, desigur, miroase. I cordial salut

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolutely in love with this magnificent climbing rose!!!!
    Hugs Dani

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ca minunat,super de minunat!
    Eu nu am din acesta care se catara singur :(
    Ce-mi place ca stii povestile lor! Mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Giga, dziekuje za mile slowa ! Eu nu pot comenta pe blogul tau, nu pot scrie nimic. Mi-au placut mult florile salbatice din ultimul post.Plimbarea in padure e atit de binevenita , mai ales primavara...Pozdrawiam !

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria Cecilia,such a compliment from you is very precious ! Thank you !

    RăspundețiȘtergere
  6. Vasi,trandafirii au povesti atit de frumoase...Imi place, sa stiu istoria plantelor pe care le am in gradina si nu numai. Ar fi mult mai multe de spus despre Lady Banks...Se prinde usor cu butasi. Poate, aranjam cumva ,sa iti trimit. Ma bucur, ca iti place !

    RăspundețiȘtergere
  7. So beautiful!
    I've always loved this beautiful pink and sweet, unfortunately I already exceedingly rich and the garden so I had to give it up.
    Yours is beautiful and you gave a beautiful corner of the garden!
    Kisses! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Grazie ,Tyziana ! You have a gorgeuous garden and I love to see your photos !

    RăspundețiȘtergere
  9. wow,cat este de frumos.Pai si eu de unde sa il iau?Acu m-ai facut sa vreau si eu :) Trebuie sa caut

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu cred , ca o sa fie greu sa il gasesti, Victoria . Aici: http://www.rosenhof-schultheis.de , poti incerca .

    RăspundețiȘtergere
  11. ar fi ceva sa cunosc germna :)
    treaba e ca,sa comanzi de pe un site din afara,implica atatea costuri ca platesti de 10 ori pretul trandafirului.Plus ca oricum nu am cont si nici pay-pal,asa ca sper sa gasesc pe la prietenele mele iubitoare de trandafiri

    RăspundețiȘtergere
  12. As zice, sa o lasi pe toamna ,Victoria. Pina atunci, te gindesti ce alti trandafiri mai vrei, eventual va asociati mai multe persoane si va iasa mai ieftin comanda .

    RăspundețiȘtergere
  13. Victoria,tare as vrea sa te ajut. Daca nu reusesti altfel, imi scrii si, in vara, cind vin in Romania, iau citiva lastari cu mine si ti-i trimit de acolo prin posta, cumva. N-o sa ramii tu fara trandafir ,daca iti place asa de mult...

    RăspundețiȘtergere
  14. wow,esti absolut fenomenala.Vreau sa iti spun ca am cautat aseara pana tarziu,si am gasit doar pe un site german.... din care nu inteleg aproape nimic.Dar am aflat un lucru: daca il asez intr-un loc ferit,rezista si la noi in tara,in sud,unde sunt eu :)
    Te pup si iti multumesc din suflet.Esti foarte draguta

    RăspundețiȘtergere
  15. Apropo,cu site-urile m-am pacalit in primavara asta.Am comandat din Anglia 10 trandafiri superbi si i-a trimis fara apa la radacini de aproape ca s-au uscat pana au ajuns in tara.Toate fetele care am comandat suntem dezamagite :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Victoria, in primul rind, e un trandafir din China, original, nu hibrid. Asta inseamna , ca ii place caldura, dar , daca il protejezi, si eu cred ca rezista. In alta ordine de idei, e foarte viguros. Inchipuie-ti, ca al meu are doar trei primaveri. Creste repede. De unde ati comandat din Anglia ? Cum au trimis florile, prin posta ? Daca posta in Romania e ca pe vremuri, adio, trandafiri ! Si eu am luat in iarna asta din Anglia. Au venit prin curier, impachetati corect, in cinci zile. Apa nu se pune la radacini niciodata, de oriunde i-ai cumpara. Dar, diferenta reusitei o face firma si pretul pe care il platesti... A fost scump, dar a fost cadoul meu de Craciun. Eu am luat de la Peter Beales - gaseste linkul in coloana din stinga ( Pentru gradina ).Inca nu stiu, cind vin in Romania, dar sper sa reusesc si o sa-ti spun atunci, ce si cum !

    RăspundețiȘtergere
  17. e superb !

    am vazut in primavara un trandafir galben cu flori mici asemanatoare ,parca un pic mai inchise la culoare ,e undeva intr-un satuc mai ascuns din Mures ,si mi-a ramas gindul la el ,stiu doar ca infloreste odata pe an ,saracul e tuns in fiecare an la un metru inaltime ,deci nu e lasat sa creasca ,dar saptamina viitoare ma duc si iau lastari ,sigur nu e Lady Banks ca doar la clima noastra nu ar rezista ,si se vede ca nu e ingrijit tuns cum trebuie ! Acum imi pare rau ca nu am facut poze ,la anu sigur fac !

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi tot bat capul, dar nu-mi vine inspiratia ... Sint curioasa, ce trandafir o fii . Neaparat, fa o poza !
    Pe al meu l-am tuns serios in urma cu doua saptamini. I-am lasat doar trei lastari lungi, pe care o sa-i dirijez spre etaj. Nu stiu, daca va inflori bogat in primavara urmatoare, dar trebuia, sa il dezvolt pe verticala, altfel, inabusea tot ce crestea in preajma. Deja, virfurile incep sa se ramifice in evantai ...

    RăspundețiȘtergere
  19. maine ma duc acolo si fac poza la tufa ,lastari ,ca nu imi aduc aminte daca are spini sau nu ,cum sunt frunzele etc ,iau lastari si in primavara fac poze si cu florile !

    RăspundețiȘtergere
  20. Il am si eu din primavara anului acesta a crescut ca un nebun dar nu știu ce să fac cu el rezista pe iarna fără să il acopăr cu ceva , sunt din Maramureș BAIA MARE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La voi e iarna mai grea, eu in locul tau l-as proteja.

      Ștergere
    2. cum se protejeaza trandafirul Lady Bansk de temperaturile scazute din iarna ?
      multumesc

      Ștergere
    3. La fel cum se protejeaza si alti arbusti sensibili. Cu paie si panza de sac. Presupun. Nu am fost nevoita sa o fac pana acum.

      Ștergere