Acum, cind gradinile sint pline de trandafiri, se pot face o multime de preparate cu petalele aromate. La loc de cinste , e dulceata , dar, ceva cu mult mai simplu si tot atit de parfumat, e zaharul cu aroma de trandafiri.
Alegeti trandafiri cit mai aromati, 250 de grame de petale la 1 kg de zahar tos.
Se culeg petalele la prinz, cind florile sint deschise si au cel mai puternic miros. Se spala si se indeparteaza portiunea alba de la baza petalelor. Se aseaza pe un servet , sa se usuce. Apoi se pun straturi, straturi, zaharul si petalele, intr-un vas de sticla. Se inchide si se pune la soare, pentru o luna de zile. Se scutura usor vasul in fiecare zi.
Zaharul obtinut astfel, se foloseste la indulcit ceaiul si pentru confectionarea cremelor delicate. Se poate aroma o crema de frisca sau de cheesecake .
Se pot folosi si alte flori parfumate : iasomia, levantica sau violetele.
Alegeti trandafiri cit mai aromati, 250 de grame de petale la 1 kg de zahar tos.
Se culeg petalele la prinz, cind florile sint deschise si au cel mai puternic miros. Se spala si se indeparteaza portiunea alba de la baza petalelor. Se aseaza pe un servet , sa se usuce. Apoi se pun straturi, straturi, zaharul si petalele, intr-un vas de sticla. Se inchide si se pune la soare, pentru o luna de zile. Se scutura usor vasul in fiecare zi.
Zaharul obtinut astfel, se foloseste la indulcit ceaiul si pentru confectionarea cremelor delicate. Se poate aroma o crema de frisca sau de cheesecake .
Se pot folosi si alte flori parfumate : iasomia, levantica sau violetele.
U mnie jeszcze nie kwitną róże, więc nie zrobię takich rarytasów. Pozdrawiam i dzięki za pamięć o mnie.
RăspundețiȘtergereDziekuje, Giga ! I enjoy, to visit your blog !
RăspundețiȘtergere