Va plac mugurii si frunzele fragede ?
Eu am o mare slabiciune pentru verdele proaspat ...
Frunzele sifonate se deschid spre lumina si le privesc de fiecare data, ca pe o minune.
In fotografii sint muguri si frunzulite de smochini salbatici din insula Ioanninei. Daca treceti prin Ioannina, sa va urcati intr-unul din vaporasele ce traverseaza lacul spre insula. O sa mincati peste proaspat si tipari prajiti pe carbune, o sa vedeti pitorescul muzeu al vestitului Ali Pasa si-apoi, daca nu sinteti prea obositi, o sa inconjurati insulita la pas. Iar daca va fi vremea smochinelor, o sa serviti desertul direct din natura.
Eu am o mare slabiciune pentru verdele proaspat ...
Frunzele sifonate se deschid spre lumina si le privesc de fiecare data, ca pe o minune.
In fotografii sint muguri si frunzulite de smochini salbatici din insula Ioanninei. Daca treceti prin Ioannina, sa va urcati intr-unul din vaporasele ce traverseaza lacul spre insula. O sa mincati peste proaspat si tipari prajiti pe carbune, o sa vedeti pitorescul muzeu al vestitului Ali Pasa si-apoi, daca nu sinteti prea obositi, o sa inconjurati insulita la pas. Iar daca va fi vremea smochinelor, o sa serviti desertul direct din natura.
Ce frumos! Intr-adevar, verdele crud este cel mai frumos :)
RăspundețiȘtergereDa, e irezistibil :)
ȘtergereSuperb.Acolo nu cred ca o sa ajung,dar ma bucur privind pozele tale
RăspundețiȘtergereNu se stie niciodata, Victoria. Ma bucur, ca ti-au placut fotografiile !
ȘtergereBeautiful photographs, fantastic signs of the spring. I am greeting
RăspundețiȘtergereThank you for visiting and for the kind words ! Greetings !
ȘtergereCuloarea tineretii...Cui nu-i place?
RăspundețiȘtergereEu sint fan declarat :)
ȘtergereFoarte reusite/frumoase! Salutari din Brasov!:)
RăspundețiȘtergereMerci, Robert ! O seara frumoasa !
Ștergeredaca ne plac ??????????????? normal...sunt vestitorii primaverii...:)...verdele acesta nu se vede vara !
RăspundețiȘtergereMa invioreaza vederea lor ... favoritele mele sint frunzulitele de fag, dar aici ma multumesc si cu cele de smochin, padurea de fag vietuieste mai la nord :)
ȘtergereImi plac smochinele! :)
RăspundețiȘtergereZi buna!
Si mie :) Verzi ( in dulceata ), coapte si uscate .
ȘtergereO seara placuta !
Ioannina...am trecut acum ceva ani pasul Katara inspre Ioannina insa spre regretul meu nu am vizitat-o.Minunate fotografii! Culorile primaverii sunt fascinante, lumina de asemenea... se spune ( se si vede ) ca fiecare fotografie reflecta pe langa imagini si o particica din sufletul fotografului...
RăspundețiȘtergereE un oras tare frumos. Are cetate, muzeu arheologic, un lac minunat cu o promenada umbrita de platani seculari, insula de care scriam, o pestera fantastica, plus ca, e renumit pentru cea mai buna baclava si cele mai grozave placinte ... Orasul argintarilor ... Cine stie, poate il vei vizita in viitor.
ȘtergereSigur fotografiile marturisesc pasiunile fotografului :) Ma bucur, ca ti-au placut !
Planuiam in viitor sa ne reintoarcem in Grecia,pe care am vizitat-o pe vremea cand nu aveam copii si de care ne-am indragostit(desi nu a fost dragoste la prima vedere ci una care crestea pe masura ce o descopeream...tot mai profunda ),iar pozele tale nu fac decat sa ne determine sa nu mai amanam...
ȘtergereNu imi aminti de latura culinara...este irezistibila...ce interesant...ma asteptam ca baclavaua sa fie celebra,in partea opusa,mai aproape de Turcia...
E aproape de Romania si usor de venit cu masina. Epiros, judetul Ioanninei e o zona muntoasa cu traditie in aluaturi si lactate.
ȘtergereMa bucur, ca simtiti asa ! Grecia trece prin clipe grele, dar ramine aceeasi tara frumoasa.
Smochine proaspete am mancat prima data acum cativa ani in Croatia, nu departe de Zadarul pe care l-ai vizitat de curand, la Sukosan. De atunci am devenit fan! Iar frunzele smochinilor mi s-au parut intotdeauna...haioase!
RăspundețiȘtergereDaaa, croatii au multe smochine. Am fost mirata, ce de smochine uscate se vindeau in piata. Cele proaspete sint insa cu mult mai bune. Mai e putin pina in august, cind incepe sezonul lor si deja imi fac planuri de prajituri si marmelada si tartine cu brinza si smochine :)
ȘtergerePina atunci, privesc la frunze ...
explozia naturii este spectaculoasa! Frumoase fotografiile, tale Dani draga!
RăspundețiȘtergeremultumim pentru sfaturi! am mâncat smochine, culese de mana mea... e un sentiment aparte!
Asa-i, smochina calda de soare, proaspat culeasa, e parca mai dulce :)
ȘtergereSi chiar ca mugurii seamana cu o explozie verde, incetinita ... de-acum, deja frunzele or fi cit palma ...
O seara frumoasa, Carmen !!!
So beautiful to see how a leaf unfolds itself! You made the most incredible pictures of it Dani. Beautiful!
RăspundețiȘtergereBye,
Marian
Thank you, Marian ! I love those incredibile tiny leaves ...
ȘtergereHave a nice evening and a lovely day tomorrow !
Helas the translator does not work so I don't understand where you writing about. Never mind I come back again. Maybe it will work then. Your photo's are gorgeous Dani.
RăspundețiȘtergereI am so sorry ... hope that the translator will work tomorrow. It's about a little island, on the lake of Ioannina, where I made the pictures ...
ȘtergereGlad you liked the photos. Hugs, Marijke !
DiaMar, am sters comentariul tau, fara intentie ...
RăspundețiȘtergereNoroc, ca l-am recuperat din mail :
" Sunt minunate fotografiile.
Verdele crud este senzational.
Cat de frumoasa este primavara cu tot alaiul ei.
Toate cele bune! "
De cind cu noua forma a tabloului de control, am ceva probleme cu urmarirea traficului. Imi cer iertare si ma bucur, ca ti-au placut frunzulitele noi. Te imbratisez !
Bună DANI!
RăspundețiȘtergereSunt minunate pozele tale draga mea
și muzica cu care ne întâmpini mă face să
rămân cât mai mult aici și să ascult!
Un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!
Cu tot dragul te pup și îmbrățișez!
Elena, multumesc !!! Weekend placut !!!
ȘtergereAsa un verde crud il intalnesc si la salata verde, mai ales cea creata.
RăspundețiȘtergerePoze superbe ca deobicei!!!!!
Pup!
Inimile de salata sint asa ... dulci si crocante. Ar trebui, sa pun o tura noua de seminte ...
ȘtergereTe imbratisez, Vasi !
Şi eu am o slăbicine pentru verdele crud... atât de fragen, de pur..
RăspundețiȘtergereTe îmbrăţişez cu drag.
Îmi pare rău că nu comentez atât de des pe cât mi-aş dori, dar te vizitez.
Anastasia, ma bucur, ca iti faci timp, sa treci pe-aici si multumesc pentru comentariu.
ȘtergereEsti mereu binevenita !
Acest verde crud ma duce cu gandul la smochine ,niciodata nu am mancat smochine mai dulci ca ,cele din pomul din strada cuscrilor. Va doresc o duminica frumoasa !!!
RăspundețiȘtergereSmochinul bunicului e mai lenes, cei salbatici s-au acoperit de frunze. Mai avem vreo trei luni, pina se coc primele smochine ... Dar mai avem inca din cele uscate.
ȘtergereDuminica mergem sa votam si pe urma vom urmari circul la TV ... noi si francezii.
Va sarutam si va imbratisam !!!