Wikiplayer

marți, 4 decembrie 2012

Alb

     De dimineata am privit pe fereastra bucatariei si am vazut semnatura iernii, muntele nins  incununat cu norisori ce se risipeau incetisor.  
     Aerul s-a racit brusc, frunzele si-au schimbat din nou culoarea, trandafirii si-au scuturat petalele ude. E primul avertisment de bruma ... 
     Nastarana din fotografie inca mai are boboci, dar nu cred, ca mai ajunge sa-i deschida. Azi trebuie sa mut toate glastrele la adapost si sa inchid veranda cu peretii transparenti de plastic. Sera mea de iarna va gazdui cactusii si suculentele, rasadurile si toate plantutele tinere ce nu ar rezista unui eventual inghet. 




26 de comentarii:

  1. asa...infofoliti-va...sa nu raciti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-i transmiti clar si raspicat gradinii tale, din partea mea, ca e IARNA, da?
    Nu primavara, nu vara
    Eee...
    :))))
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E iarna, da, dar e iarna greceasca :) Ceva verde tot mai ramine in gradina :) Ma tot pregatesc sa pozez narcisele si nu mai apuc, e prea scurta ziua ...

      Ștergere
  3. Este minunat ca tu mai ai inca flori pe cand noi deja de cateva saptamani am uitat parca de culorile petalelor delicate ale unui trandafir sau de copacii infrunziti:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul asta a scazut destul de brusc temperatura si e mai bine ca s-a intimplat acum, decit in februrie :) In weekend o sa ies in inspectie, sa vad ce pete de culoare se mai pastreaza ...

      Ștergere
  4. BANI!

    Que linda Flor, a Rosa Branca é encantadora!

    Sua imagem da Página está ótima!

    Ótima semana!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lovely flower pictures Dani.....good post again.

    Greetings, Joop

    RăspundețiȘtergere
  6. Mam nadzieję, że już schowałaś rośliny na werandę. Tam nie zmarzną i też będą ciszyć Twoje oczy. Pozdrawiam.
    Sper că te ascunzi plantele pe verandă. Nu primesc rece și se va ciszyć ochii. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am incheiat transportul ghivecelor. Sera a intrat in functie :) Pozdrawiam, Gigo !

      Ștergere
  7. la mine nu mai este urma de floare... e totul alb de o saptamâna. Dar e frumos, nu mi-as putea inchipui Craciun fara zapada! - în Australia a inceput vacanta de vara :) pâna in februarie... Mi se pare total aiurea sa serbezi revelionul vara :)) dar daca nu cunosti altfel, e foarte normal - cu siguranta! :))
    Un inceput de iarna ca-n povesti iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i frumos, sa fie totul alb si curat de Craciun ... sa simti casa ca un cuib cald si parfumat, sa vina colindatorii cu obrajii rosii ... O iarna minunata, Carmen !

      Ștergere
  8. Se pare ca si la noi va ninge in toata tara in urmatoarele zile. Azi am scos si eu muscatele din laditele de pe balcon, le-am pus in ghivece si le-am mutat in casa. In nici un an nu am putut sa le tin atat de mult afara! C ebine ca poti zari muntii de la tine. O seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bina sa ninga, doar sa ninga cu masura :) Muscatele mele stau in jardiniere, daca rezista bine, daca nu le inlocuiesc. Se prind usor din butasi si rasar si din seminte.
      Daca vedeam si marea era si mai frumos, dar tot trec pe linga ea zilnic, asa ca, ma multumesc cu muntii ...
      O seara frumoasa, Adriana !

      Ștergere
  9. poate mai intarzie iarna...macar la tine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarna si-a intrat in drepturi, dar e normal asa si e bine sa se odihneasca gradina. N-o sa ninga si sper, sa nu coboare mult sub zero termometrul :) E ca o primavara la inceputuri ...

      Ștergere
  10. Ce bine ca ai si sera, imi placea sa lucrez in sera.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sera in ghilimele, Robby, e o veranda marisoara pe care o inchid iarna cu folie transparenta groasa si uneori o incalzesc cu un calorifer electric, daca e prea frig ... As vrea eu, sa am o sera adevarata :)

      Ștergere
  11. Repede, repede, ca vine! In ciuda zapezii de pe munte, pozele din gradina ta parca sunt din alt anotimp. Nu cumva le-ai incurcat? Colectia de trandafiri toamna-iarna-primavara 2012-2013.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vine, vine :) Ziua e placut, insa noaptea ajunge temperatura la doua, trei grade si se pare ca deseara va fi sub zero ... Pozele le-am facut in octombrie, dar trandafirul e inca in floare. Si cum n-am avut timp de poze noi ... :)

      Ștergere
  12. ce te invidiez pentru iarna blanda si culorile pe care inca le mai ai in gradina!
    la noi tot ninge aproape zilnic, dar se topeste destul de repede

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incet, incet se mai sterg din culori dar deja se vad semnele vegetatiei ce va lua locul celei trecute. Aproape ca imi e mila sa tai trandafirii, dar va trebui sa fac si asta altfel vor deveni prea inalti ...

      Ștergere