Wikiplayer

sâmbătă, 9 martie 2013

Plimbare

 
  Ieri in pauza de amiaza, dupa o ploaie usoara ce inca isi mai scurgea picurii pe scoarta copacilor, am iesit la o scurta plimbare. De data asta cu aparatul foto. Eucaliptii, maslinii si chiparosii m-au privit din spatele lentilei fosnidu-si crengile prietenosi.





M-am extaziat in fata scoartei ude si verzi a eucaliptilor :




    In final am ajuns la mare. O altfel de mare. 
Ca o delta, desi e doar un golf in care isi gasesc adapost sute de pasari de apa. In alti ani am avut norocul sa vad aici stoluri de flamingo.




 Am stat putin numarand egrete si pescarusi in departare.
M-am intors facand planuri de drumetie.
Weekend placut  !  

37 de comentarii:

  1. o plimbare in care am vazut multe alaturi de tine :)
    una din dorintele mele este sa vad cu ochii mei o livada de maslini :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti umbla zile intregi prin livezile de maslini :) Acum, dupa culesul recoltei, e perioada in care pomii sunt curatati si livezile-s pline de flori salbatice ...

      Ștergere
  2. Minunata plimbare
    Ce frumoase sunt livezile de maslini.
    Weekend placut in continuare :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, a fost un interludiu verde, plin de seva :) Noapte buna si o zi frumoasa maine, Simona ! Te imbratisez !

      Ștergere
  3. I love to see the ecalyptus tree. A beautiful trip you made. I hope for you the sun will shine tomorrow. Have a wonderful sunday dear friend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. We had a nice sunny day :) That's why I'm a little late to answer you ... Wishing you a beautiful evening, Marijke !

      Ștergere
  4. Eukaliptusy są ślicznym drzewami. Pierwszy raz zobaczyłam je na Sycylii i nie wiedziałam, co to za drzewo. Właściciel campingu, na którym byliśmy, zerwał listka, potarł go w palach i dał mi powąchać. Powąchałam i już wiedziałam co to za drzewo. Pozdrawiam i buziak.
    Eucalipt sunt minunat. Prima dată când le-am văzut în Sicilia și nu știam ce fel de copac.Proprietarul tabără unde am fost, rupt frunze, frecat-o în grămezi și mi-a dat o mirosi. El a mirosit și am știut ce fel de copac. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes the leaves are smelling soo good :) We are using them for steam inhalations for colds. But the trees are very beautiful too :) Pozdrawiam i buziak, Gigo !

      Ștergere
  5. Prima si cea de a doua sunt poze?! De fapt, de ce ma mir? Am vazut la tine un trandafir plin de sidef.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o padurice de eucalipti cu trunchiuri argintii si asta face pozele luminoase :) Ma bucur, ca ti-au placut, Mirela !

      Ștergere
    2. Da, si trandafirul nu iesise din mare...

      Ștergere
  6. In ultima poza cu scoarta copacului, chiar poti sa zici ca este o pictura, si mie imi place foarte mult. Frumoasa si livada cu pomi infloriti , o placere sa te plimbi prin parcuri primavara, indiferent de vreme, si ploaia si ziua insorita au fiecare farmecul loc.O duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desenele apei pe scoarta neteda erau impresionante :) Maslinii nu-s infloriti, dar par asa fiindca frunzisul lor e sidefat :) Mi-a placut mai ales mirosul proaspat si trilurile pasarilor, se auzea si apa picurind din loc in loc ... pe urma am petrecut inca patru ore la birou si plimbarea m-a ajutat sa trec peste ele. Vinerea e mereu o zi foarte aglomerata ...
      O seara frumoasa, Mihaela !

      Ștergere
  7. Máte tam krásnu prírodu a ja som rada, že som mohla byť prostredníctvom tvojich fotografií v Grécku, zaspomínať si na časy, kedy som tam cestovala na dovolenku. Škoda, že tak málo dávaš na svojom blogu fotky z tvojho terajšieho bydliska. Danka, prajem ti krásnu nedeľu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radujem sa ze sa ty pacia fotke a ze mas krasne spominke s Grecku :) Na nedelu ideme na vylet, dufam ze pocasie my dovoli fotografovat. Budem mysliet na teba, Danka :)
      Pekny vecer prajem a velmi dobry tyzden !

      Ștergere
  8. traiesti in RAI! de-abia acum, de cateva zile, s-a mai indulcit si la noi vremea!
    am ramas fara grai urmandu-ti pasii pe acel drum!
    minunate fotografii!
    iti multumesc frumos pentru ceea ce impartasesti cu noi!
    iti doresc o duminica superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca ti-a placut plimbarea , draga mea japoneza :) Un coltisor de rai exista mereu undeva aproape de noi ... doar ca trebuie sa il gasim. O seara frumoasa si o saptamana rodnica !

      Ștergere
  9. Am mai scris pe blog cat de mult imi plac maslinii batrani, cu trunchiurile lor misterioase, contorsionate, in mii de modele...Dar imi plac si aleile de eucalipti inalti, cu zdrentele lor de scoarta si albul acesteia luminand drumul...Asa ca mi-a placut si postarea de azi, care m-a plimbat printe ei, ca sa-mi reamintesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maslinii, daaa !!! In Creta exista unul de 3000 de ani, sper sa ajung odata sa il vad de aproape ... mi se pare formidabil, ca un maslin traieste atat de mult.
      Eucaliptii au alt farmec si mai ales au un parfum minunat :) Imi place sa pun in vaze crengute mici si gratioase si cele de eucalipt sunt asa de potrivite si rezista multe zile. Ma bucur, ca ti-am trezit amintiri frumoase, Adriana !

      Ștergere
  10. frumoase nuante ,de la kaki la verdele cel mai crud, cat de minunata este natura ,cate minunatii ne poate oferi!!! iti multumesc pentru aceste imagini decupate din vasta intindere! cu drag, cristina!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. In prima fotografie, cea cu acel drum, juri ca-i un tablou pictat. Ce frumos trebuie sa fie acolo la tine, mi-as dori sa pot ajunge si eu macar o data in Grecia :) Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i departe. Dana ! Iti doresc sa vii si sa cunosti eucaliptii si maslinii de aproape :)

      Ștergere
  12. Byłam u Ciebie i ciekawa jestem, czy komentarza jeszcze nie opublikowałaś, czy gdzieś "odfrunął". Buziak :)
    Am fost cu tine și mă întreb dacă în comentariu nu a fost încă opublikowałaś, sau undeva "zburat". kiss :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaa, a fost doar o zi cu multe treburi si n-am reusit sa stau in fata laptopului :) Buziak !

      Ștergere
  13. Multumesc pentru plimbare, Dani! Mi-a facut bine, mai ales ca acum, seara, sunt un pic cam cocosata - am repicat. Superba natura ta, cu maslinii argintii si chiparosii mandri si drepti. Chiparosii imi plac la nebunie, ii admir pe oriunde ii intalnesc. Din pacate, am inteles ca nu rezista climei noastre. Despre eucalipti, recunosc ca pana acum nu am stiut cum arata. Poate am intalnit, dar nu am stiut ce sunt. Au o scoarta foarte decorativa, si fara frunze ar fi tot frumosi. Iar in pozele tale de dupa ploaie, parca plang. Ca o icoana facatoare de minuni. Noapte buna si o saptamana linistita...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere, Andreea ! Si eu am repicat si am pus o multime de rosii in pereche, cum am vazut la tine :) Acum ma uit la ele, sa nu se resimta dupa transplantare ...
      Chiparosii au o frumusete intunecata, misterioasa. Eucaliptii freamata in lumina si ma duc cu gandul la matase si fildes vechi. Maslinii sunt undeva la mijloc, trunchiul e inchis la culoare si coroana e argintie ...
      Eucaliptii nu-s autohtoni, provin din Australia, dar s-au adaptat si ii vezi peste tot in bazinul Mediteranei. Imi place sa le fotografiez scoarta ...
      Noapte buna !

      Ștergere
    2. Deci folosesti modelul meu, ma bucur. Mai am cativa adepti declarati, sper sa fiti multumiti cu totii. Am emotii. :)

      Ștergere
    3. In mini gradina mea, mi se pare un mod eficient sa cultiv mai multe fire pe aceeasi suprafata :) In plus, am micsorat si numarul paharelelor de pe veranda si ma pot misca mai lejer. Nu-ti face emotii, sunt sigura, ca va fi bine.
      Anul trecut am avut plantate asa doua fire, fiindca ramasesera ultimele si nu mai aveam loc sa le sadesc separat. A fost in ordine, au rodit si s-au dezvoltat la fel cu celelalte. Dar am constientizat asta doar dupa ce am citit cum pui tu rosiile :) A fost o mare descoperire :) Merci mult pentru ca ai scris despre asta pe bog !

      Ștergere
  14. The wet bark from the rain looks like contemporary paintings - the colours are so beautiful.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, Rosemary, a tree like a painting :) I thought that too :)

      Ștergere
  15. Chiar daca am mai spus asta, nu conteaza ca ma repet: faci niste poze superbe! peisajul dar si "ochiul" tau de fotograf. Sau mai bine zis "suflet de fotograf". E o adevarata incantare, ca subiect si ca tehnica. Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai emotionat profund ... Multumesc pentru apreciere !!! Macar de-as avea mai multe cunostinte tehnice, dar astea se lipesc greu de mine :) O zi frumoasa, Dana !!! Te imbratisez !!!

      Ștergere
  16. Se simte in fotografiile tale acea umezeala de pe copaci....Imi inchipui ce mirosuri placute emana natura intr-o astfel de zi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirosea a primavara, a seva proaspata si lemn ud si aerul era sarat de la marea din apropiere ... o experienta olfactiva cum n-am avut demult :)

      Ștergere
  17. Ce frumusete!!!! Am senzatia ca ma uit la niste picturi intr-o expozitie, nicidecum la poze. Superb!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O galerie de arta in aer liber :) Ma bucur, ca ti-au placut pozele, Victoria !!!

      Ștergere