Wikiplayer

marți, 19 martie 2013

Zapada mieilor

A ajuns si in Grecia. Nu in gradina mea, din fericire, dar in excursia de duminica am avut parte de zapada. Am urcat la peste 1000 de metri altitudine si pe drum a inceput sa ninga. Dis de dimineata totul era alb si proaspat si baietii se tavaleau prin omat si spargeau gheata din baltoace. 
O sa-mi spuneti, cu siguranta, ca v-ati saturat de zapada, dar pentru noi e ceva rar si ne-am bucurat de fiecare clipa. Noroc, ca temperatura n-a scazut prea mult si la intoarcere totul era neschimbat.



       Boboci si frunze si flori se iteau din zapada, migdalii isi purtau podoabele rozalbe ... chiar si muschiul ce captusea peretii de piatra era inflorit.






Si uite-asa, am evadat in iarna, la mijloc de Martie ...


      Intre timp, in gradinita au inflorit doua lalele albe iar azi de dimineata am descoperit trei frezii invoalte. Excursia mi se pare deja un vis ..

22 de comentarii:

  1. Hello DANI!
    I like your winter pictures.
    In our winter lasts too long. Yesterday was a blizzard, winds and large snowfall.
    I would like to have seen violets, tulips, hyacinths ...
    I send greetings.
    Lucia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks, Lucja !!! I hope spring will come in your garden too :) Have a beautiful evening !!!

      Ștergere
  2. Nu-mi este dor de zapada si de frig.
    Weekendul ce a trecut a fost frig si aici, cu minime negative.
    Dar pozele, draga Dani, sunt foarte frumoase :) iar cand copii se bucura, nu ne ramane decat sa zambim si sa ne alaturam lor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred, Simona, daca aveam parte si eu de iarna adevarata, tot asa gandeam ... Copii au fost fericiti si noi la fel :)

      Ștergere
  3. I can imagine your children did love the snow. How special to see the blossom of the almondtree coverd with snow. I hope the weather will be better now in your country.
    Have a wonderful evening Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, they enjoyed the snow :) And the weather is great now, the rain has finally stopped. Wishing you a peaceful evening, Marijke !!!

      Ștergere
  4. Eu chiar ador iarna , iar imaginile sunt de vis !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca ti-au placut pozele :) Merci de vizita ! O sa trec si eu pe la tine ...

      Ștergere
  5. Imi place...tot, Dani! Cel mai mult poza cu treptele dar si celelalte. Cred ca a fost o zi frumoasa pentru voi. Migdalul ala...

    La noi ploua, sta, ploua, sta. Eu nu ma plictisesc nici in casa, am destule de scris:)...dar parca tot as iesi...

    Un maine frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am stat trei zile si zapada nu s-a topit. La intoarcere am ajuns si pe plaja, poate ajung sa pun si niste poze cu marea ... Ma bucur, ca ti-au placut fotografiile. Daca puteam, iti trimiteam o crenguta inflorita ...
      Sigur, ca-i mai frumos afara, macar de-ar sta ploaia sa poti iesi la aer :) O zi buna maine, sa speram cu soare !

      Ștergere
  6. Widząc śnieg czasami to atrakcja, ale mieć śnieg przez 4 miesiące, to już nie jest przyjemność. Bardzo ładne śnieżne zdjęcia. Pozdrawiam.
    Văzând zăpadă, uneori, este o atracție, dar pentru a avea zapada pentru 4 Luna trecută, nu e mai distractiv. Poze foarte frumos de zăpadă. Al tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patru luni e prea mult, ai dreptate Giga. De-acum ne luam adio de la zapada si incepem sa visam la nisip si la valuri :) Pozdrawiam i buziak !!!

      Ștergere
  7. Máš pravdu, my sme už unavení z tohoročnej zimy. Dnes je prvý jarný deň a na mnohých miestach Slovenska je ešte množstvo snehu. U nás v Bratislave ho roztopil dážď, ktorý pršal predvčerom, zo snehu zostali sem-tam nejaké fľaky. Pre vás je sneh väčšia rarita, hlavne v takomto období. Boli ste na výlete na peknom mieste. Zdá sa mi, že ste tam už boli aj niekedy inokedy. Alebo sa mýlim a fotografie sú mi známe iba z tohto posledného výletu z facebooku?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boli sme tam tri dni a fotografie z facebooku sa s toho vyletu, ano :) To je 150 km od meste kde bivame, Orini Nafpaktia sa vola. Maju tam vela gaštany, nadherne stromy ... Pozdravujem a prajem krasny den, Danka !!!

      Ștergere
  8. Poti sa concurezi cu brio la un concurs de fotografie! Sunt minunate, atat fotografiile cat si peisajele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoase pozele,dar zapada cred ca ar trebui sa se reorienteze spre zonele polare acum,ca e totusi jumatatea lui martie:)Si migdalii aceia infloriti ma mir cum rezista cu florile lor delicate ,in frigul si ninsoarea de afara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-a fost prea frig, temperatura era putin sub zero noaptea, de-aia au rezistat fllorile dar nu s-a topit nici zapada :)

      Ștergere
  10. Iubesc iarna dar cand am auzit azi prognoza la noi iar vin cateva zile cu frig si ploaie si temperaturi cu minusm-am ingrozit. Spanacul meu nu cred ca o sa fie bine
    Pozele sunt superbe!
    Albastrul cerului si copacul inflorit imi dau o stare de bine:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca ti-au placut fotografiile :) Spanacul sa il acoperi cu o folie sau o panza de sac, poate scapa. La noi, din fericire, e soare si pentru doua trei zile va fi timp frumos. Iti tin pumnii, sa n-ai pagube in gradina.

      Ștergere
  11. Ti-as trimite niste zapada de la mine... ai prins frumusetea iernii si contrastul dintre zapada si muguri e superb!
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se topeste pe drum :) Daca ai vedea cum musteste pamantul de apa ... azi e a treia zi insorita si inca nu se simte diferenta. Am avut cea mai ploioasa primavara din ultimi 50 de ani. O zi frumoasa, Dana ! Te imbratisez si eu !

      Ștergere