Ieri am pus in practica reteta de rosii in bulion de la Vasi.
Erau asa de frumusele dumnealor, incat nu m-am indurat sa le fac bulion. Si cum recolta e bogata si nu reusim sa le mancam in salata ...
Au intrat acolo Principe Borghese, Pomme d'amour rouge si cateva Black Cherry.
N-am mai facut conserve din astea si sunt tare curioasa de rezultat.
A fost o zi perfecta pentru ocupatia asta. A plouat usurel cam o jumatate de ora, gradina s-a racorit si am deschis larg usile si ferestrele sa intre aerul curat si parfumat.
Sant foarte bune rosiile cherry cu busuioc, eu am pus si cateva felii de ceapa, un graunte de usturoi, am completat cu suc de rosii si am sterilizat borcanele. Au avut un gust deosebit. Spor la conservat!
RăspundețiȘtergereConstat, ca se pot face o multime de variatii pe reteta asta. Eu am uitat ardeiul ce figura la Vasi, dar am pus in schimb oregano proaspat, tu imi adaugi pe lista ceapa si usturoiul ... imi place :)
ȘtergereMerci de urare si sa ai spor si tu la umplerea rafturilor din camara !
Wierzę, że Twoja praca nie pójdzie na marne i pomidory będą pyszne. Nie może być inaczej. Pozdrawiam i buziak.
RăspundețiȘtergereEu cred că munca ta nu este in zadar si rosiile sunt delicioase. Ea nu poate fi altfel. Îi salut și sărut.
La iarna o sa ne lingem pe degete :) Pozdrawiam i buziak, Gigo !!!
Ștergeresi eu am pus anul trecut oaresce usturoi in ele, pe langa busuioc, au avut un singur defect - au fost prea putine. :) abia astept sa se coaca si la noi.
RăspundețiȘtergereLa partida urmatoare pun si eu usturoi :)
ȘtergereDani, iti mai recomand o reteta, seamana cu aceasta dar cu mai mult ardei, pe care am folosit-o cu mare placere si drag.
RăspundețiȘtergereRosiile taiate felii si umplut borcanul de (800 ml) 3 sferturi, peste care pui ardei gras tocat cum il toci la tocanite, pui un fir de cimbru, 1 lingura rasa de sare si sterilizezi 30 minute. Eu vreau sa decojesc rosiile anul acesta, dar am sa fac dublu borcane fata de anut trecut. Cat esti de grabita si fara chef de a face mancare, pui cateva bucatele de carne la prajit si dupa ce se fac de jumate, dai cu un borcan peste ele si ai scapat de tocat si buchisit.
Feliile de rosii si ardei se apasa un pic cu o lingura sa se aseze bine, oricum, ele vor scade la sterilizat dar se pastreaza bine de tot.
Eu am mai facut si in borcane de 400 ml, dar am pus jumatate de lingura de sare.
Pupici!
Foarte multumesc pentru reteta !!!
ȘtergereO s-o pun in practica neaparat, ca noi cu timpul stam prost in timpul saptamanii si gatim tot pe fuga.
Ieri vorbeam de tine cand pregateam rosiutele si ma gandeam, ce mult mi-as dori sa dau o fuga pana sub bolta de vita ...
Te sarut si te imbratisez cu mult drag, Vasi !!!
Minunat!
RăspundețiȘtergereChiar ma gandeam azi in gradina ca e cazul sa mai culeg din ele si sa fac ceva suc pentru rosiutele astea.
Dupa ce mi-ai scris si tu ca le pregatesti asa intregi, am cautat la Vasi si am gasit reteta cu pricina. De-atunci imi tot umbla prin cap si asteptam momentul sa o pun in practica. Rosiile sunt o minunatie, poti pregati o multime de conserve cu ele. Sper sa ma invrednicesc sa fac si ketchup de casa anul asta ...
ȘtergereSpor la treaba, Myky !!!
spor la treaba , eu inca nu am facut decat supe de rosii , aproape zilnic :)...imi plac reci !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Coco ! Si noua ne place supa de rosii, e grozava vara cu smantana sau iaurt :)
ȘtergereCe frumoase sunt borcanele! Rosiile in bulion eu le am fara verdeturi, urmand sa le adaug atunci cand fac mancarea, dar anul acesta voi folosi reteta ta.
RăspundețiȘtergereSpor la gradinarit si la bucatarit!
Cred ca o sa mai adaug mirodenii la gatit, dar sucul de rosii va fi parfumat de la frunzele aromate :)
ȘtergereMultumesc, Gabi ! Sa avem spor in toate si sa fie camara mereu plina :)
Chiar arata bine! Poate ma invrednicesc sa fac si eu cate ceva. N-am facut conserve de ani de zile, u am pentru ce. Astea insa imi fac pofta! Vreau sa ususc si rosii la soare anul acesta, ii plac mult sotului meu.
RăspundețiȘtergereN-am plecat insa la munte, am amanat pe luni. Numai bine, Dani!
Sunt foarte usor de facut, Adriana :) Nici eu nu fac multe conserve si intotdeauna le pregatesc in cantitati mici dar imi place sa incerc retete noi.
ȘtergereRosiile uscate sunt foarte bune, mai ales iarna, cand ducem dorul legumelor de vara. Poti cauta si in Grecia, sigur o sa gasesti asa ceva in peregrinajul prin Peloponez.
Odihna placuta la munte ! O sa mi te inchipui citind carti de calatorie intr-o gradina din Apuseni ...
Excelent arata ! Ce bine e de tine ca ai rosii in gradina proprie si ai atatea incat poti sa le si conservi pentru iarna !
RăspundețiȘtergereReteta lui Vasi e foarte atragatoare, poate fac si eu, insa cu rosii de la piata.
Spor la treaba, Dani !
Anul asta le-a mers bine rosiilor si deja de doua luni ne rasfatam cu salata din gradina. Acum, ca sunt la apogeu, au multe fructe si nu le dovedim, asa ca le punem la pastrare.
ȘtergereSunt fericita, ca pot face bulion din rosii netratate. Dar daca n-as avea din gradina, as cumpara si eu de la piata, tot mai bine decat conservele din Super Market.
Vasi are o multime de retete bune si practice :)
O zi frumoasa, Zina !
Arată așa de bine, încât subnt sigură că vor fi delicioase :)
RăspundețiȘtergereCe bine că a plouat, la noi nu s-a mai întâmplat asta de vreo 2 săptămâni și nici nu se anunță prea curând - bizar, dar roșiile mele se bucură
Si eu cred, ca vor fi foarte bune :) La cina am infulecat doua felii de paine stropite cu ulei de masline si bulion proaspat, presarate cu feta si oregano ... o bunatate. Gusturile simple sunt fara egal.
ȘtergerePloicica a fost mititica tare, dar ne-a racorit de minune :) Ma bucur, ca rosiile tale-s fericite ! Sa le mearga bine, si sa se umple de gogonele :)
Dobre to v tých pohároch vyzerá :-) Aj ja mám na balkóne v jednom veľkom kvetináči tri korene rajčín. Dostala som ich od kamarátky dosť neskoro, ale už mi konečne kvitnú. Dokonca mám už aj dve asi polcentimetrové rajčinky :-)
RăspundețiȘtergereDakujem, Danka !
ȘtergereSom ista ze tie rajcinky co rastu na balkone budu najlepsie :)
Arata foarte bine! Felicitari!
RăspundețiȘtergereNu o sa duci prea tare dorul rosiilor (aproape) proaspete, din gradina,la iarna:)Si cu aroma de busuioc...
RăspundețiȘtergereImi iau precautiile necesare :)
ȘtergereSpune-mi te rog, Dani, sosul pe care l-ai turnat peste rosii cum l-ai facut? Am cautat la Vasi dar spune doar "bulion" si nu am inteles exact. Vreau sa incerc si eu reteta. Merci! PS Borcanele arata super-super!
RăspundețiȘtergereEu am pus suc de rosii pe care l-am fiert pana s-a concentrat la 2/3, cu putin salicilat adaugat la sfarsit, asa cam un varf de cutit. Si deasupra am turnat ulei de masline fierbinte, inainte de a inchide borcanele si a le pune la sterilizat. Cred ca o sa mai fac o tura zilele astea, s-au copt o multime de cherry :)
ȘtergereSpor la treaba, Andreea ! Ma bucur, ca ai reusit sa vii in vizita, stiu ce aglomerata e vara la tine :)
La ce folosiţi roşiile în bulion?
RăspundețiȘtergereNu deranjează că au pieliţa?
Oare ar fi mai interesant să le opărim şi să le decojim, şi de-abia apoi să le punem în bulion?
(Poate că întrebările mele sunt cam aiurea :), dar cum nu am pus niciodată, nu ştiu la ce să mă aştept.)
Mulţumesc.
Natasa, anul asta am incercat si eu pentru prima data.
ȘtergerePresupun, ca o sa le folosesc la mancaruri cu sos, gatite in oala. Si fiindca rosiutele s-au fiert frumos la sterilizare, o sa le pot curata printr-o simpla miscare prinzandu-le intre degete inainte de a le adauga la carne, fasole sau orice altceva s-o nimeri :)
Nu-s deloc intrebari aiurea, mi le-am pus si eu in momentul in care m-am hotarat sa pun rosiutele in borcane. Dar am zis, daca le conserva asa atatea gospodine, sa incerc si daca iese bine, trec reteta la catastif :)
Merci de vizita, Natasa !