On ma bardzo mocny zapach. Wąchałam go w tym roku we wrześniu na południu Francji. Widziałam jak jakiś Pan zrywał go. Pozdrawiam i buziak. El are un miros foarte puternic. Mirosit acest an, în septembrie, în sudul Franței. Am văzut unii l-ați rupt. Îi salut și sărut.
E o planta aromatica folosita in bucatarie, are un gust foarte pregnant. Eu am gustat-o murata - lastarii tineri se prepara in saramura. Pozdrawiam i buziak, Gigo !
It has another name too - rock samphire, and has fleshy leaves with hot and spicy taste. Maybe you may found some pickled samphire :) Wishes for a lovely day, dear Marijke !
Neviem, aká je to rastlina na tvojich fotografiách, ale veľmi mi pripomenula jednu, ktorú som fotila asi pred mesiacom u nás na Sandbergu. Už sa aj idem na tie fotky pozrieť.
Buna dimineata,Dani acum m-am sculat,suntem foarte obositi. Am vrut sa vad ce mai faci? Ce flori sunt, seamana cu coada soricelului. O zi frumoasa iti doresc!!!
Buna dimineata ! Sunt flori ce cresc pe malul marii, tufe joase, ca niste pernute, cu frunze zemoase. Florile au mult nectar, uneori se vad picaturi ca de roua pe ele si daca le gusti sunt dulci. Te sun imediat !
Creste pe malul marii. In Wikipedia scrie si de Marea Negra, dar presupun ca se gaseste doar pe tarmurile sudice. In romaneste am gasit mai mult referinte la produse cosmetice ce contin uleiurile eterice ale plantutei ... daca exista la noi, ar fi figurat sigur ca planta comestibila :)
Servus, Dani! Imi poti da te rog o adresa de email la care sa iti scriu? Voi fi on-topic. Poti sa-mi trimiti adresa si pe email la darius.tulbure@gmail.com, daca nu doresti s-o faci publica. Mersi!
Am auzit despre, am citit, dar n-am intalnit inca. :) Fotografiile sunt foarte reusite. Splendide. Sa ai o seara cat mai placuta in continuare, draga Dani!
Si eu am descoperit-o dupa ani de zile, dupa ce am vazut-o mai intai in farfurie :) In weekend o sa fim pe munte, asa ca n-o sa am treaba in bucatarie. Daca aflu vreo reteta simpla si buna pe-acolo, o pun in practica saptamana viitoare.
si mie mi se pare ca seamana l floare cu codita soricelului, dar dupa cum o descrii tu e clar ca asa pare doar in poze. cum se face ca blogul tau imi activeaza papilele gustative, desi abia am mancat? :))
Intra in categoria florilor iubite de insecte amandoua, dar botanic se incadreaza in familii diferite , feniculul marin e verisor cu morcovul si mararul :) Eu cred, ca iti plac muraturile :)
Seamana , numai fundalul e in loc de verde -culoarea ierbii sau neagru-culoarea pamantului reavan, albastru intens si nu albastrul cerului. :) Foarte frumos.
Am vazut si prin pietele noastre fenicul, dar este rar folosit in bucataria romaneasca, cel putin asa cred eu. Nu am fost tentata sa cumpar , nu prea stiu nici cum se gateste (dar cred ca sunt o gramada de retete pe net ) si mi s-a parut si foarte scump pentru buzunarul meu . Cred insa ca este o delicatesa pentru ca am vazut pe la diverse emisiuni culinare cat este de apreciat . Un weekend minunat sa ai, am inteles din ce am citit mai sus ca vei fi undeva la munte, eu am fost saptamana trecuta la munte si la soacra mea la Breaza, unde am cules foarte multe ghebe. Te imbratisez ! :) Dana B.
Daca iti place anasonul, o sa-ti placa si feniculul :) Eu incerc sa il cultiv si in gradina, dar pana acum fara succes ... Sa vedem, ce rasare anul asta ... Tu ai fost harnica si ai facut provizii pentru iarna, eu am adunat doar cateva palarii :) Te imbratisez si eu, Dana !
nu știam de feniculul marin dar arata interesant, mai ales în prima poză, parcă ar fi un invadator extraterestru! aștept cu interes pozele de la munte și alte povești despre ciuperci (cu rețete, cu tot)
Daca vedeai fotografiile astea inainte de concediu, sigur ai fi recunoscut planta pe tarmurile Peloponezului. Ne-am intors din excursie cu tolba plina de fotografii si mai putin cu ciuperci :) O sa va povestesc zilele astea. Si am intrebat si de reteta de lichior :)
On ma bardzo mocny zapach. Wąchałam go w tym roku we wrześniu na południu Francji. Widziałam jak jakiś Pan zrywał go. Pozdrawiam i buziak.
RăspundețiȘtergereEl are un miros foarte puternic. Mirosit acest an, în septembrie, în sudul Franței. Am văzut unii l-ați rupt. Îi salut și sărut.
E o planta aromatica folosita in bucatarie, are un gust foarte pregnant. Eu am gustat-o murata - lastarii tineri se prepara in saramura. Pozdrawiam i buziak, Gigo !
ȘtergereAre flori interesante.
RăspundețiȘtergereSă ai o noapte liniștită și faină.
Pline de nectar :) O zi frumoasa, Liviu !
ȘtergereDelicate imagini!
RăspundețiȘtergereBună dimineața!
Buna dimineata, Vasile ! Ma bucur, ca ti-au placut :)
ȘtergereCombinatii perfecte de culoare! Minunate imagini!
RăspundețiȘtergereHAPPY WW! ☆★☆★☆
Pe marginea docurilor, in port ... O zi frumoasa, Carmen !
ȘtergereWhat a lovely flower this fenal has. Beautiful. And I read here it's to eat.
RăspundețiȘtergereHave a wonderful day Dani
It has another name too - rock samphire, and has fleshy leaves with hot and spicy taste. Maybe you may found some pickled samphire :) Wishes for a lovely day, dear Marijke !
ȘtergereLa ce se folosesste in bucatarie?
RăspundețiȘtergereLa salata, se prepara cam ca si caperele. Mie imi place mult cu rosii si branza proaspata.
ȘtergereNeviem, aká je to rastlina na tvojich fotografiách, ale veľmi mi pripomenula jednu, ktorú som fotila asi pred mesiacom u nás na Sandbergu. Už sa aj idem na tie fotky pozrieť.
RăspundețiȘtergerePozri sa na Google : Crithmum maritimum alebo samphire.
ȘtergereĎakujem! Je ich viac druhov, niektoré poznám.
ȘtergereJe to iná rastlina - https://plus.google.com/104645994859709007626/posts/1d7qtQag9Mf
RăspundețiȘtergereKvety sa podobaju, listy vyzeraju inak ...
ȘtergereBuna dimineata,Dani acum m-am sculat,suntem foarte obositi. Am vrut sa vad ce mai faci? Ce flori sunt, seamana cu coada soricelului. O zi frumoasa iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereBuna dimineata ! Sunt flori ce cresc pe malul marii, tufe joase, ca niste pernute, cu frunze zemoase. Florile au mult nectar, uneori se vad picaturi ca de roua pe ele si daca le gusti sunt dulci. Te sun imediat !
ȘtergereHabar n-am ce aroma da planta aceasta, nu stiam ca e pentru bucatarie.
RăspundețiȘtergereGreu de descris ... e picanta, sarata si acra in acelasi timp, fiindca se conserva cu otet.
ȘtergereEu n-am vazut planta asta frumoasa si miraculoasa pana acum.Creste numai acolo?
RăspundețiȘtergereCreste pe malul marii. In Wikipedia scrie si de Marea Negra, dar presupun ca se gaseste doar pe tarmurile sudice. In romaneste am gasit mai mult referinte la produse cosmetice ce contin uleiurile eterice ale plantutei ... daca exista la noi, ar fi figurat sigur ca planta comestibila :)
ȘtergereServus, Dani! Imi poti da te rog o adresa de email la care sa iti scriu? Voi fi on-topic. Poti sa-mi trimiti adresa si pe email la darius.tulbure@gmail.com, daca nu doresti s-o faci publica. Mersi!
RăspundețiȘtergereBuna, Darius ! Ti-am trimis mail ...
ȘtergereAm auzit despre, am citit, dar n-am intalnit inca. :)
RăspundețiȘtergereFotografiile sunt foarte reusite. Splendide.
Sa ai o seara cat mai placuta in continuare, draga Dani!
Multumesc, Elly ! O seara frumoasa si tie !
Ștergerece interesanta, cred ca nu o stiam! da' ceva bun nu mai faci Dani? o reteta, o chestie buna sa fac si eu :)
RăspundețiȘtergereSi eu am descoperit-o dupa ani de zile, dupa ce am vazut-o mai intai in farfurie :)
ȘtergereIn weekend o sa fim pe munte, asa ca n-o sa am treaba in bucatarie. Daca aflu vreo reteta simpla si buna pe-acolo, o pun in practica saptamana viitoare.
si mie mi se pare ca seamana l floare cu codita soricelului, dar dupa cum o descrii tu e clar ca asa pare doar in poze. cum se face ca blogul tau imi activeaza papilele gustative, desi abia am mancat? :))
RăspundețiȘtergereIntra in categoria florilor iubite de insecte amandoua, dar botanic se incadreaza in familii diferite , feniculul marin e verisor cu morcovul si mararul :)
ȘtergereEu cred, ca iti plac muraturile :)
Seamana , numai fundalul e in loc de verde -culoarea ierbii sau neagru-culoarea pamantului reavan, albastru intens si nu albastrul cerului. :) Foarte frumos.
RăspundețiȘtergereContrasteaza frumos cu albastrul apei, mai ales la ceas de seara, cand apa devine mai intunecata ...
ȘtergereDraga mea, incep sa te invidiez pentru imaginile postate de tine:)!
RăspundețiȘtergereIn weekendul asta o sa pozez frunze de toamna, ca sa fiu in ton cu anotimpul :)
ȘtergereAm vazut si prin pietele noastre fenicul, dar este rar folosit in bucataria romaneasca, cel putin asa cred eu. Nu am fost tentata sa cumpar , nu prea stiu nici cum se gateste (dar cred ca sunt o gramada de retete pe net ) si mi s-a parut si foarte scump pentru buzunarul meu . Cred insa ca este o delicatesa pentru ca am vazut pe la diverse emisiuni culinare cat este de apreciat . Un weekend minunat sa ai, am inteles din ce am citit mai sus ca vei fi undeva la munte, eu am fost saptamana trecuta la munte si la soacra mea la Breaza, unde am cules foarte multe ghebe. Te imbratisez ! :) Dana B.
RăspundețiȘtergereDaca iti place anasonul, o sa-ti placa si feniculul :) Eu incerc sa il cultiv si in gradina, dar pana acum fara succes ... Sa vedem, ce rasare anul asta ...
ȘtergereTu ai fost harnica si ai facut provizii pentru iarna, eu am adunat doar cateva palarii :)
Te imbratisez si eu, Dana !
Ce fotografii frumoase! Atâtea minunăţii asupra cărora te apleci cu atenţie şi sensibilitate.
RăspundețiȘtergereWeekend frumos, dragă Dani! :-)
Multumesc !!! Adevarul e, ca aparatul foto ma face sa privesc mai in detaliu :)
ȘtergereO saptamana spornica si urari de bine, Alex !
Ce interesant arata ! Am vazut-o transfigurata intr-o brosa de argint, cu boabe de opal, impodobind o rochie violeta.
RăspundețiȘtergereWeekend placut, Dani !
Imi inchipui, ce frumoasa era ... mai ales, ca era de argint. O saptamana frumoasa, Zina !
Ștergerenu știam de feniculul marin dar arata interesant, mai ales în prima poză, parcă ar fi un invadator extraterestru! aștept cu interes pozele de la munte și alte povești despre ciuperci (cu rețete, cu tot)
RăspundețiȘtergereDaca vedeai fotografiile astea inainte de concediu, sigur ai fi recunoscut planta pe tarmurile Peloponezului.
ȘtergereNe-am intors din excursie cu tolba plina de fotografii si mai putin cu ciuperci :) O sa va povestesc zilele astea. Si am intrebat si de reteta de lichior :)