Wikiplayer

miercuri, 19 februarie 2014

Galben - verde

Dupa doua zile cu mult soare, au aparut pete galbene in gradina.
Dumnealor sunt micutele narcise ' Tête-à-tête '


Imi plac din ce in ce mai mult florile lor patate cu portocaliu.

Salvia pare mai intunecata, mai albastrie decat in vara. Trebuie sa o inmultesc, imi place, arata bine mereu si din cateva frunzulite iese un ceai puternic si parfumat. 

Hortensiile au deja frunze marisoare. Lucesc atat de frumos, noi-noute, cand se desfasoara din coconul bobocului infoiat ... Anul asta am gasit granule cu aluminiu si o sa incerc sa vad, daca florile isi vor schimba culoarea. Gradina din umbra trebuie imbogatita cu mai multe hortensii. N-as fi crezut acum cinci ani, ca o sa-mi diversific colectia, dar gardul viu al vecinului e tot mai des si pamantul pastreaza umezeala suficient, cat sa le pot cultiva. 

Parca nu-mi vine sa cred, ca in mai putin de zece zile intram in Martie ...





40 de comentarii:

  1. minunată colecţie ai ! şi cu această muzică, chiar parcă sunt într-o altă lume, minunată...
    şi la noi e soare şi aerul e plăcut...am ghiocei demult şi au apărut multe alte floricele, de primăvară, dar cu timiditate...alunul are mâţişori...
    îţi doresc mult spor în activităţile viitoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca soarele va daruieste zile frumoase si flori si matisori. Alunul e minunat in primavara ... Numai bine si spor in toate, tie, micutei si ticutului !

      Ștergere
  2. Ce minunăţie! Florile astea de primăvară sînt mai aşteptate, de aceea, mai apreciate...Multe zile de bucurie în grădină!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, sunt mult apreciate florile de imceput si de sfarsit de an :) Merci , Marta, pentru asa o urare frumoasa !
      Zile frumoase si pline de intamplari bune si tie, draga mea !

      Ștergere
  3. Parca sunt pui de soare :) lumineaza tot in jur cu capsoarele lor galbene.

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine mai e pana sa infloreasca .Abia au rasarit.Salvia, anul trecut,am taiat-o mai scurt in primavara si sa sti ca a dat frumos peste vara.Cu hortensiile am o problema.Din doua tufe,care erau la soare si intretinute cu greu,am facut mai multe pe langa gard la umbra.Anul trecut au facut putine flori.Nu credeam ca sunt atat de pretentioase.Ba ca sa nu tai betele ramase de anul trecut,ba sa le pui ingrasamant,etc.,etc..Cred ca solul e cel mai important.Tu ce spui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-o sa intarzie mult nici narcisele tale, Flori. Salviei ii place sa fie coafata. Si eu o tai in toamna. Dar am avut si o tufa mai batrana care s-a uscat ... de-atunci caut mereu crengute inradacinate la tufele ramase, sa le inmultesc. N-a vrea sa raman vreodata fara salvie ...
      Hortensiile sunt pretentioase, da. De taiat nu se taie in iarna, ca sa fie mai aparate de frig, sa nu inghete. Le place pamantul cu pH acid si daca nu au pamant special trebuie sa le dai un ingrasamant adecvat, altfel se ingalbenesc frunzele si devin sensibile. Eu le ud cu apa in care pun putin otet sau vin si folosesc granule pentru plante acidofile. Am doar doua tufe la baza scarilor din spate, dar le merge bine si am prins curaj :)

      Ștergere
  5. Miło na te śliczne słoneczne kwiatki popatrzeć u Ciebie, bo ja jeszcze muszę na nie poczekać. Pozdrawiam.
    Frumos pentru aceste flori frumoase insorite să se uite la tine, pentru că eu încă mai trebuie să aștepte pentru ei. A ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca astepti sa se intample lucruri bune, asteptarea e placuta, Giga :) Pozdrawiam cieplo !!!

      Ștergere
  6. Mi-a luat și mie soțul meu niste narcise în ghiveci, exact când aveam nămeți de un metru jumate în curte. Nămeții s-au cam topit, în bună parte, dar eu încă nu îndrăznesc să plantez bulbii afară. Înfloresc ca nebunele în bucătărie și mi-e teamă să nu le stric cheful !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine, sa te bucuri de ele cat infloresc si apoi le muti in gradina. E pacat sa le supui unei schimbari atat de mari, cand ele se straduiesc sa fie atat de frumoase :)

      Ștergere
  7. La mine narcisele sunt mici, mici :)
    Frumoase narcisele, salvia dar abea astept sa vad hortensiile inflorite:) Eu nu pot sa prasesc deloc, nu am umbra suficienta si unde am , am si caini:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa creasca repede narcisele, Brindusa, vremea se incalzeste pe zi ce trece. Hortensiile o sa intarzie, dar vreau sa cred, ca o sa fie un am bun pentru ele. Eu ma codeam initial sa plantez hortensii, dar vedeam zilnic o tufa uriasa in vecini si mi-am zis, ca daca acolo, in strada, ii merge bine, o sa se adapteze si la mine :)
      Daca as avea un domeniu ca al tau, cainii ar fi o necesitate :)

      Ștergere
  8. Salutare culoare!
    Arată chiar foarte bine galbenul ăsta pe amestecul de verde și maro din fundal.
    Și eu am o gașcă de tete-a-tete primite cadou anul trecut în ghiveci și acum sunt deja pline de bobocei în grădină. Cred că voi posta și eu poze cu florile lor săptămâna viitoare :)

    Hortensia ta e foarte avansată. La a mea doar ce încep bobocii să i se desfacă. I-am mai pus în toamnă o tură de pământ special pentru ea la bază pentru că anul trecut m-a sărit la flori.
    A mea e un alb pur și sper să nu își schimbe culoarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare ! Asa-i, ca pe masura ce te obisnuiesti cu ele, iti devin tot mai dragi ? Initial imi placea mai mult faptul ca arata ca niste flori de jucarie, acum incep sa admir si culoarea lor vie, care-mi atrage privirea imediat ce ies in balconasul din spate. O sa ma bucur sa le admir si pe ale tale :)
      Hortensia mea ( adica hortensiile, ca sunt doua, dar asa de aproape una de alta, incat par o singura tufa ) se pregateste de vreo doua luni si sta cu bobocii la start. Cum a crescut temperatura la 20 de grade plus, au explodat frunzele :)
      Hortensia alba e o frumusete, N-am avut, dar am vazut si mereu ma extaziez in fata florilor ca o dantela imaculata ... Iti urez, sa vezi anul asta muuulte flori de la ea !

      Ștergere
  9. Ia uite dragutele cum stau ele! Cind vad narcise imi aduc aminte de o intimplare din copilarie cind mama m-a lasat o zi la o batrinica, iar la plecare (batrinica) mi-a dat un buchet marisor de narcise. Din pacate acasa am mai ajus cu citeva! Restul le-am pierdut pe drum! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sporovaiesc fericite si se leagana pe tulpinite in bataia vantului :)
      Ce amintire frumoasa, Amedeya ... imi inchipui o priveliste splendida, un copil cu un brat de narcise mergand pe drum si lasand in urma lui semne inflorite ...

      Ștergere
  10. Dani, ma bagi in boala cu primavara ta, pai deschide dom`le poarta larg sa intre si pe la noi. Oricum o gradina minunata si ce ziceai de hortensii - la mine abia au facut boboci dar cbine sunt foarte mici si zic eu ca-i destul de cald. Am stat ca ... nu vreau sa ma laud, la noua poarta sau cum ii spune partea de sus cu titlul, o minune de muguras desfacut - felicitari. O seara minunata si spor la gradinareala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primavara e deja pe drum, Vasile :) I-am soptit sa se grabeasca :)
      Frunzulita de la " poarta " e a unui trandafiras. Ma bucur, ca ai remarcat-o :) A fost una dintre putinele poze ce mi-au iesit curate, celelalte sunt nitelus neclare din cauza vantului, dar mi-au placut culorile narciselor si am vrut sa le impartasesc cu voi. Galbenul e asa de optimist :)
      Multumesc ! Iti urez spor la curatenia de primavara si clipe placute in gradina !

      Ștergere
  11. My Hydrangeas start showing some green leaves already as well. I keep telling them to wait a bit longer ;) but they don't. No daffodils here yet though. Love the bright yellow flowers, no spring without them. I hope they'll bloom here soon as well.
    Marian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The winter was so mild ... Just hope that the spring will not leave your garden :) I love your hydrangeas, Marian, and all the gorgeous pictures of them

      Ștergere
  12. Aluminiu...cred ca se fac albastre, nu? Stii ca exact asta clocesc de cateva saptamani, fiindca am umbra in balcon, sa pun hortensii anul acesta....Ziceam ca poate nu rezista cand vin valurile de canicula, dar daca aveti voi acolo, ar trebui sa reziste si aici...
    Da, sunt tare vesele si pline de lumina narcisele, si mie-mi plac tare mult, imi place si parfumul lor mai ciudat! Si da, si mie-mi place headerul tau, mereu pui acolo poze deosebite mai ales prin detaliu si gingasie! Te pup, Dani, pupa si primavara ta si trimite-o si la noi, nerabdatorii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, hortensiile devin albastrii :) Poti sa le cultivi in balcon, doar sa le uzi des in vara si sa folosesti pamant din cel ce se pune la azalee si camelii.
      Ma bucur, ca iti place poza de titlu :) Multumesc, Maria ! Am trimis vorba primaverii :)

      Ștergere
  13. Deja, cu pozele tale parca simt primavara in aer. Narcisele sunt asa de vesele:) Cum stai cu rasadurile?..eu mi-am propus sa le pun in prima saptamana din martie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosiile au rasarit la o saptamana dupa ce le-am semanat, ardeii nu se vad, dar asa sunt ei, mai intarziati. Ar trebui sa pun a doua tura de seminte in curand, dar n-am consultat inca calendarul lunii :)
      Primavara e deja aici, respira in toate frunzele noi si-n corolele florilor ... In curand o sa va bucure si pe voi cu verde crud :)

      Ștergere
  14. Peste doua,trei zile o sa ma bucur si eu de narcise. Asa devreme nu am avut niciodata narcise inflorite. trandafirii au muguri de 3 cm. Ma bucur ,ca stau afara, pasarele ciripesc si vremea este neobisnuit de frumoasa! Va doresc un sfarsit de saptamana insorit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine, ca poti sta in gradina ! Ati avut noroc anul asta, v-a menajat iarna. Sper sa infloreasca bogat toate florile din curte si din gradina. Dar din experienta mea, trandafirii infloresc mai bogat in anii in care iarna e mai geroasa.
      Weekend frumos, mami !

      Ștergere
  15. Sunt minunate florile tale, Dani si mereu mai multe:) Mergem si noi maine la gradina noastra, dupa cateva luni de absenta. Sunt curioasa sa vad ce gasesc. Intr-adevar, vremea a trecut uimitor de repede de la 1 ianuarie. Constat ca pe masura ce imbatranesc, timpul se scurge mereu mai repede. Cateodat am senzatia ca mi-l fura cineva :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adriana ! Sper sa gasesti gradina plina de surprize placute :)
      Si eu simt asa, ca timpul se concentreaza si zilele trec nespus de repede pe masura ce anii se inmultesc ...

      Ștergere
    2. In gradina mea mai sunt ramasi niste ghiocei si narcisele au iesit si au boboci dar nedeschisi inca. Ma bucur ca iar a iesit cu bine din "iarna" bujorul arbustifer (am doi, cam mici) fiindca are bobocii aceia caracteristici, rosietici. In rest, doar muguri, mai mici sau mai mari la magnolii, liliac, ploaia de aur. Mai trebuie timp si caldura.=

      Ștergere
    3. Deci ai ajuns in gradina dintre coline. Ma bucur, ca a au fost toate in ordine la inspectie, mai ales bujorii, stii tu :) Al meu, ultimul arbustifer plantat, e dat disparut, n-a aparut nimic acolo unde ramasese radacina ... Petrecere frumoasa, Adriana !

      Ștergere
  16. Sunt minunate narcisele! Mi-e asa un dor de primavara...

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu stiu ce camera ai, dar imi place la nebunie calitatea pozelor. Am vazut multe bloguri cu poze facute cu telefonul mobil, miscate, nefocusate. La tine, in schimb este intotdeauna o placere sa iti vizitez blogul! Frumoase narcisele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am un Nikon, Adriana. Rareori folosesc telefonul pentru poze.
      Ma bucur, ca iti plac si apreciez comentariul tau, cu atat mai mult cu cat si tu esti un fotograf bun. Multumesc !
      Narcisele chiar sunt putin voalate in pozele din postul asta, dar compenseaza prin culoare :)

      Ștergere
  18. Te inteleg perfect , Dani, am si eu niste narcise la fel ca cele din postarea ta de astazi, insa cu tulpinita mai scurta (nu stiu cum sunt ale tale) si cand le vad inflorite, imi sunt tare dragi :).Cand va veni primavara si la noi, cat de curand, sper, poate le vei vedea si la mine :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de doua feluri, unele pitice, altele putin mai lungi, cele care cresc in umbra. Le-am luat din curiozitate si acum ma gandesc, sa le inmultesc :) Dupa ce se ofilesc ale mele, o sa ma delectez cu narcisele tale :)

      Ștergere