Wikiplayer

joi, 6 noiembrie 2014

Noiembrie cu flori

Azi dupa amiaza am reusit sa fac cateva poze. 
Podoabele lunii Noiembrie se leganau in vant : tufanele si trandafiri. 
Le-am privit prin lentila aparatului foto, pana ce lumina s-a imputinat si petalele s-au voalat. Roz si rosu, alb si caramiziu ... 

Incep sa isi faca simtita prezenta dragele mele narcise, varfurile lor verzi se inmultesc pe zi ce trece. Ma bucur, ca au rezistat aproape toate.
Anul asta am plantat foarte putini bulbi noi, printre care doar sase lalele violete, cumparate in graba la o benzinarie. 

Narcisele vor fi florile mele de primavara in gradina ...










Un weekend frumos  !  

Sper sa se schimbe ceva in bine in Romania, dupa duminica asta.
Peste cateva luni o sa votam si noi si deja spiritele au inceput sa se incinga ...


42 de comentarii:

  1. Your roses are perfectly lovely. The mums are so vividly colored and cheerful!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tufanica aia roz mi-a luat maul.
    Nu pot sa zic de cat wowwwww!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea din prima poza ? Ea e de fapt mai rosioara, dar au inceput sa se decoloreze petalele pe margini :) Si cea din ultima poza e din acelasi soi, dar e plantata mai la lumina si a virat spre caramiziu. Ganduri bune pentru tine, Simona !

      Ștergere
    2. Da, cea din prima poza. :)
      Colorata ca o zi vesela de vara
      Este superba!

      Ștergere
  3. Ah, de data asta ne oferi un adevarat regal! Deci tu ai 3in 1 acolo, adica toate cele trei anotimpuri, primavara, vara si toamna la un loc!
    Toate sunt uluitor de frumoase! Ma uit la frunzitele trandafirului, zici ca e la inceput, prin luna mai, iunie, atat de tinere, verzi, crude! Minunat, multumesc, Dani!
    Nu Duminica asta, din pacate, abea cealalta se termina balamucul asta...Sper sa treaca timpul mai repede in perioada asta, nu-mi place deloc sa vad ca nu ne mai maturizam, nu invatam din greseli, singuri ne facem rau...
    Ganduri bune si imbratisare de-aici, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa-i, Maria ! E cate putin din toate in gradina acum : frunze galbene, frunze verzi, muguri si flori. Tare-mi place toamna cand ajung sa pun gradina la punct si se vad toate mai clar dupa curatenia de sezon ( anul asta mai am de lucru, dar incet, incet o sa vina si ziua cu pricina ).
      Eu credeam, ca se linistesc apele electorale duminica asta ... Ai dreptate, e greu de indurat. Te imbratisez, cu mult drag !

      Ștergere
  4. Ce combinatie ciudata la tine in gradina, narcise - primavara, trandafiri - vara, crizanteme - toamana. Ai toate anotimpurile in acelasi timp. Te invidiez putin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primii ani dupa ce ne-am mutat in Grecia, vedeam trandafiri infloriti de Craciun si ma minunam. Acum m-am obisnuit :) Si eu te invidiez, Green, pentru " degetele verzi " :) Ai un talent deosebit cu plantele.

      Ștergere
  5. Superbe flori si fotografii deosebite care sa le imortalizeze. N-am cuvinte, totul este minunat cand aduni in gradina frumusetea a trei anotimpuri. Weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Merci, Mihaela ! N-am mai trecut de mult sa vad ce specialitati ai mai pregatit in bucataria galbena, dar o sa vin repejor :) Numai bine, draga mea !

      Ștergere
  7. trandafirii sunt tare tare frumosi dar ce mult mai e pana cand iti vom vedea narcisele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de vreme, Pandhora. Daca se raceste, o sa stagneze in faza asta saptamani bune ...
      Te imbratisez !

      Ștergere
  8. Ce mă bucur că ai avut timp de fotografii!
    Grădina ta îți oferă multe cadouri de toamnă. Florile trandafirilor sunt superbe, la fel ca și tufănicile.
    Și eu mai am ceva flori pe unii trandafiri și boboci pe alții, dar vremea e mult mai rece decât la tine și e cam trist în grădină, așa că stau în casă cu speranța că cele 4-5 pungi de bulbi neplantați mai rezistă un pic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu le faceam poze ieri, ar fi fost prea tarziu. Se prognozeaza ploi din belsug in zilele urmatoare, aduse de vantul ce bate din Sud, dinspre Africa ...
      Sper sa reziste bulbii si sa-si gaseasca locul cat de curand in straturi :) Eu ma gandeam sa pun niste amaryllis alb pentru Craciun ... daca reusesc sa gasesc asa ceva in ultimul moment.
      Seara placuta, Ioana !

      Ștergere
  9. Frumoase flori,frumoase poze ai facut.Dupa doua saptamani am ajuns si eu la gradina azi,pentru ca am fost la Fagaras.Tufanelele imi plac nespus,mai ales mirosul lor.La tine vine primavara mai repede,daca au rasarit deja narcisele.Gradina ne da satsfactii si bucurii.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt atat de vesele tufanelele :) Sigur ca primavara vine mai repede, :) De obicei in Ianuarie infloreste prima narcisa. Clipe placute in gradina, Flori, si o duminica frumoasa !

      Ștergere
  10. Great photo's of the flowers that are still in your garden Dani. I never plant bulbs in my garden. I always forget to buy them. I hope for you that the rain won't be that bad as it is in Italy.
    Have a wonderful weekend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. You live in Holland and you don't grow tulips in your garden ? That's a big surprise :)
      Rain was good with us, till now ...
      Hugs and kisses, dear Marijke !

      Ștergere
  11. minunate flori şi fotografiate cu multă dragoste! sper şi eu într-un mai bine şi pentru ţara noastră ! cu drag, îţi doresc o seară romantică!

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne, cat de frumos e rozul tufanelelor! Am "agatat" fotografia pe pinterest, sa o am aproape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele albe de la tine au inflorit in umbra si n-am apucat sa le fac poze :)

      Ștergere
  13. Scuze, se pare ca nu merge pinterestul. Ai renuntat la el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce nu merge ... o sa incerc si eu.

      Ștergere
    2. Se poate sa pastrezi fotografia ca pin daca folosesti imaginea de Pinterest de la sfarsitul postului, chiar deasupra comentariiilor. Sper sa reusesti !

      Ștergere
  14. Arata surpinzator de bine gradina, pentru aceasta perioada! Desi stiu ca la voi e altfel clima tot ma mir cand vad pozele :) Abia astept si eu sa se termine cu "circul" din lumea politica.. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum arata mai bine decat in Septembrie :) Daca reusesc sa leg si sa curat toti trandafirii va arata chiar mai bine. Desi eu sunt departe, simt atmosfera din tara si mi se pare ca dureaza o eternitate sa se ajunga la un rezultat. Numai bine, Marc !

      Ștergere
  15. Am vazut la tv atata ura si incrancenare in saptamana asta, incat pozele cu florile din rgadina ta au venit ca un balsam! Cred ca, pana la urma, natura este singura noastra salvare. Din pacate, nu constientizam asta si nu prea avem grija de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, televizorul ne pune nervii la grea incercare ... Nu zic, ca nu trebuie sa ne informam, dar ce-i prea mult strica. Ma bucur, ca te-ai linistit nitel privind florile, Adriana :)
      Natura ne indura si ne pedepseste in felul ei ... iar generatiile viitoare vor plati oalele sparte. Bunica avea o vorba " Dumnezeu nu bate cu bata " .

      Ștergere
  16. Răspunsuri
    1. Le-a ciufulit ploaia, mai ales tufanelele :) Azi a plouat cu galeata.

      Ștergere
  17. Avand in vedere ca sunt nascuta in luna noiembrie si ca inainre de Revolutie nu se gaseau decat garoafe, crizanteme si tufanele in florarii, am urat aceste flori tot timpul. Acum, uitandu-ma la pozele tale, pot spune ca-mi plac foarte mult tufanelele. Cele pe care le-ai pozat, SUNT SUPERBE!
    Pana in aceasta primavarea spuneam si despre craite, crini si gladiole acelasi lucru. Ghici ce flori am avut in curte toata vara? Craite portocalii si gladiole cu flori verzi. :):):) Craitele au fost puse de mine din samanta, iar gladiolele plantate tot de mine.
    Multumesc , Dani!
    Cu drag,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca le vei cultiva in gradina, o sa creasca in ochii tai :) Sunt frumoase, rezistente si nespus de darnice.
      Craitele nu ma incantau nici pe mine pe vremuri, dar de cand stiu ca sunt plante tamaduitoare pentru gradina, am inceput sa le privesc cu simpatie.
      Crinii sunt printre florile mele favorite :) Mai ales cei albi si simpli.
      Gladiole verzi ? Wow, e o culoare pe care n-am vazut-o niciodata pe viu. Cred ca s-au asortat de minune cu craitele infoiate :)
      Eu multumesc, Mihaela ! Iti urez cu mult drag, sa ai an de an o gradina tot mai frumoasa si sa petreci clipe minunate printre plantutele tale ! :)

      Ștergere
    2. Daca e pe aproape ziua ta, Mihaela, iti urez din suflet " La multi ani ! "

      Ștergere
  18. Multumesc frumos pentru urare, Dani! Zilele mele au fost pe 8 si 9 noiembrie. Dar este o intamplare ca ma numesc Mihaela, avand in vedere ca sunt nascuta in urmatoarea zi dupa Sf. Mihail si Gavril. Parintii mei au respectat cateva traditii printre care si pe cea in care nasii aleg numele finilor. Si, imediat dupa casatoria parintilor mei, nasul lor de cununie (Mihai), le-a spus ca primul copil (adica eu), se va numi Mihai sau Mihaela. Mama nu stia cand va ramane insarcinata, cu atat mai mult cand va naste. Ulterior mi-au spus ca au incercat sa ma boteze altfel ca sa ma pot bucura si eu de doua zille/an la distanta mai mare, dar mama a ramas pe pozitii si a spus ca Mihaela ma va chema. :)
    Oricum postarea aceasta a venit ca un cadou pentru mine (de aceea iti multumeam :)) pentru ca am apucat s-o citesc pe 12 noiembrie (ziua sotului meu de data aceasta) cand ne-am intors de la Praga.
    Deci suntem un Bogdan Mihail si-o Mihaela, nascuti in aceeasi luna, la distanta de 2 ani si 3 zile (eu sunt mai mare :)).
    Vroaim sa te mai intreb daca ai primit mesajul meu de ziua ta in care te rugam sa nu postezi comentariul daca nu vrei? L-am scris de acasa, la 1-2 zile distanta (dupa ce m-am intors dintr-un teambuilding in care nu am avut acces la internet) si mi-a facut cateva figuri computerul. Daca-mi aduc bine aminte era vineri, 26 septembrie. Mi-ar parea rau sa nu-l fi vazut. :( Te rog sa nu postezi tot comentariul acesta. Poate doar partea in care iti multumesc. Te imbratisez cu drag si scuze ca m-am intins ca o zi de post. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am postat comentariul, dupa cum vezi :) Altfel nu iti pot raspunde :) Deci se cuvine un triplu " La multi ani ! " si cele mai bune urari tie si sotului.
      Am primit mesajul tau, dar atunci nu l-am publicat. O fac acum, ca sa stii ca am citit ce-ai scris. Multumesc, Mihaela, ca te-ai gandit la mine !
      E o sarbatoare frumoasa cea a Sfintilor Arhangheli, in greceste se aude foarte frumos, anghelos inseamna inger si ca urmare e sarbatoarea ingerilor :) Plus ca sunt sfintii protectori ai oraselului unde lucrez si e zi libera, daca nu cade intr-o sambata sau duminica, bineinteles.
      PS - si eu sunt mai mare :) cu doi ani si jumatate :)

      Ștergere