Nu degeaba in greceste i se spune " vasilikos ", adica " cel regesc " :) Am si eu unul mititel in bucatarie si sper sa-mi tina companie peste iarna. Sa te bucuri de plantute noi, Carmen Natasa !
Fac pesto, il pun in sosul de rosii, in uleiul de masline ( in combinatie cu alte plante aromatice - salvie, maghiran, rozmarin ) pe care il folosesc la salata si uneori il pun in conserve ( rosii cherry in bulion ). In general il folosesc la sosul pentru macaroane, daca are rosii si vinete in compozitie. Dar merge si in omleta sau in chiftelutele de legume.
Paznici aromate. Au un frumos și de week-end cu soare și un sărut pentru tine.
RăspundețiȘtergereDa, da, paznici aromati :) Buziaki, Gigo !
ȘtergereBeautiful!
RăspundețiȘtergereThank you !
ȘtergereSe poate si manca busuiocul asta? Oare la mine in balcon ar supravietui ? :)
RăspundețiȘtergereCum sa nu :) Doar ca grecii il folosesc mai putin in bucatarie decat italienii. Intr-un balcon incalzit i-ar merge bine :)
ȘtergereStii cumva denumirea soiului sa stiu ce seminte sa caut ?
ȘtergereN-am reusit sa gasesc denumirea stiintifica. In momentul de fata n-am seminte, dar daca gasesc dau de veste.
ȘtergereOk, merci :)
ȘtergereFain, cred că mi-ar sta bine cu un așa busuioc în geam; l-aș putea folosi pe post de...brad, că tot se apropie sezonul :)) Weekend aromat, Dani!
RăspundețiȘtergereNu l-am privit niciodata ca decor de Craciun, dar de ce nu :) Seara frumoasa, Gy !
ȘtergereDar cat este de mare! E la fel de parfumat ca cel mititel?
RăspundețiȘtergereUn pic de verdeata inveseleste zidul vechi. Frumoase pozele, Dani!
Noapte buna!
E mai parfumat, sau cel putin asa mi se pare mie. Se potrivea de minune acolo, langa poarta de sub arcada :)
ȘtergereO duminica frumoasa, Mihaela !
Eu sunt mare iubitoare de busuioc.
RăspundețiȘtergereCel pe care ni-l arăți aici e splendid!
(Am pus și eu semințe în ghiveci din soiul comestibil de pe la noi, nu mă pot lipsi de el în nici un anotimp.)
Nu degeaba in greceste i se spune " vasilikos ", adica " cel regesc " :)
ȘtergereAm si eu unul mititel in bucatarie si sper sa-mi tina companie peste iarna. Sa te bucuri de plantute noi, Carmen Natasa !
cum il consumi?
RăspundețiȘtergereFac pesto, il pun in sosul de rosii, in uleiul de masline ( in combinatie cu alte plante aromatice - salvie, maghiran, rozmarin ) pe care il folosesc la salata si uneori il pun in conserve ( rosii cherry in bulion ). In general il folosesc la sosul pentru macaroane, daca are rosii si vinete in compozitie. Dar merge si in omleta sau in chiftelutele de legume.
ȘtergereSi eu il prefer cu rosii si branza :) Combinatia perfecta !
RăspundețiȘtergeream si eu un ghiveci cu busuioc, sunt maaareee amatoare!
RăspundețiȘtergereSa te bucuri de el intreaga iarna, Coco !
Ștergere