Stiu ca e devreme, dar ea nu stie si a inflorit.
Prima narcisa a hotarat ca e timpul sa dea startul unui nou ciclu in gradina.
Ce-as mai putea sa va mai povestesc ...
Salata verde stagneaza, invadata de frunzele cazute ale caisului.
Ceapa verde isi impleteste frunzele cu cele ale usturoiul.
Am scos cartofii dulci. O parte din ei au fost inclusi in meniul de duminica. Sunt fragezi si buni. Recolta a fost multumitoare, avand in vedere ca e prima incercare. Am umplut doua galetuse cu tuberculi de toate marimile.
Se scutura glicina si veranda arata foarte artistic, cu frunze galbene pe dalele de piatra. Cei mai multi trandafiri inca isi asteapta randul sa fie curatati. Printre ei, in afara de grabitele narcise, se itesc frunze noi de frezii si de irisi olandezi.
Tufanelele se topesc in ploaie pe zi ce trece si in curand va trebui sa le scurtez la nivelul solului. Au rasarit lastari proaspeti de menta prin colturile straturilor in gradina din spate iar capsunile aproape ca au disparut.
Maghiranul creste in nestire indiferent de anotimp, rozmarinul a luat si el avant, cimbrul s-a indesit de cand cu ploile. Doar " urechile mielului ", adica Stachys byzantina, nu se bucura de umezeala si ma intreb daca va rezista peste iarna.
Am imprastiat seminte de caldaruse, degetei si garofite turcesti si-acum astept sa apara plantute noi, cu retinere, e adevarat, fiindca de multe ori natura are alte planuri si semintele se pierd fara sa germineze.
Stratul in care a fost lamaiul a fost sapat iar pamantul cernut, din care am scos cateva roabe pline cu radacini si nenumarate larve de carabusi, a fost amestecat cu cenusa, compost si turba. Acum absoarbe apa si se aseaza in asteptarea rosiilor de anul viitor.
Stiu ca vi se pare ca seamana a primavara, dar in partea a doua a noptii, spre dimineata, termometrul a ajuns la 5 grade Celsius ... Daca vantul isi va schimba directia, probabil ca vom avea parte de bruma. Pe munte a nins, apoi zapada s-a topit, apoi iar a nins ...
La multi ani, de 1 Decembrie !