Wikiplayer

miercuri, 9 decembrie 2015

Flori pe pervaz, muraturi si marmelada


Din nou protagoniste cele trei sticlute verzi.
De data asta cu iedera si trandafiri din alte gradini.
Langa ele, o mica iconita de argint in rama de sticla albastra, 
dar de la oameni dragi.


Afara e cand soare, cand nor, de dimineata ceata iar noaptea, 
de cele mai multe ori, cerul e instelat.

Am impodobit bradul. Fara luminite anul asta, fiindca am descoperit in ultimul moment ca beculetele s-au ars. Nu-i nimic, facem economie. 

In premiera, am pus conopida la murat. Mov. S-a nimerit sa creasca in gradina bunicului. Atat de frumoasa, incat mi-am dorit sa o pastrez pentru masa de Revelion. Si ca in fiecare Decembrie, am facut traditionala marmelada de citrice, anul asta de portocale si mandarine.

In rest, nimic nou. Incep sa ma gandesc la seminte.


33 de comentarii:

  1. Drăguțe foc florile și vasele.
    Iar dulceața... chiar că rimează cu sărbătorile de iarnă! Mulțam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pervazul celei mai iubite ferestre e vesnic decorat cu flori si frunze :)
      Dulceata, da, vesteste ca se apropie Craciunul. Din prima portie de obicei nu ramane ca sa pun la pastrare, o impart in familie si in vecini :)

      Ștergere
  2. Frumoase aranjamente!Nu am văzut conopidă mov, sau poate că da, oricum murată chiar nu. Cred că e gustoasă și aspectuoasă. Îți doresc zile de bucurii de acum pînă la Crăciun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Marta ! Conopida arata cumva ca cea alba colorata cu sfecla, dar mai mult mov decat roz. Si eu am fost surprinsa sa o vad si am zis sa colorez cu ea o masa sarbatoreasca. Arata grozav cu rondele de morcovi :)
      Zile frumoase si voua !

      Ștergere
  3. mă gândesc cât de bună o fi marmelada ta - eu consum mult dulciurile preparate în casă !!!
    arată minunat fereastra ta, cu asemenea flori !!!
    nici eu nu am luminiţe în brăduţ anul acesta ...
    sănătoşi să fim - o să fie mai bună organizarea la anul care vine !
    cu drag, îţi doresc spor în tot ceea ce ţi-ai propus să realizezi săptămâna aceasta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marmelada mea favorita, mai ales cand e proaspata.
      Ai dreptate, sa fim sanatosi ! In loc de luminite o sa aprindem lumanari :)
      Multumesc de urari ! Asemenea si tie, draga mea japoneza !

      Ștergere
  4. Acestea arata destul de trandafiri in sticle verzi pe pervazul ferestrei. Ești deja gândești semințe sau despre primăvară :). Salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se apropie ora inventarului semintelor de primavara :) Pozdrawiam cieplo i buziaki, Gigo !

      Ștergere
  5. Conopida nu lipseste din muraturile asortate facute de noi. Interesanta reteta cu portocale iar fotografia ca de obicei deosebita. Iti doresc o seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am asortat-o doar cu morcovi, cativa ardei si un sfert de varza, n-am avut alte ingrediente. Dar arata perfect si saramura cu toate cele mirosea ametitor :) Nu punem des muraturi, in afara de masline, asa ca m-am bucurat sa incerc ceva nou :)
      Seara placuta, Myky !

      Ștergere
  6. Frumoase sticlutele, le-ai cumparat asa pe post de vaze sau ti-au ramas de la vreo bautura ? E frumos aranjamentul de la fereastra. Buna de tot e dulceata de portocale, fac si eu in curind !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am luat de la Ikea cu ani in urma si le-am folosit pentru flori si uneori pentru butasi inradacinati in apa. Nici nu-mi inchipui pervazul bucatariei fara ele :)
      Dulceata de citrice e cea mai buna dulceata de iarna. Si tu folosesti portocalele intregi ?

      Ștergere
    2. Da,folosesc portocale intregi, imi place sa maninc si miez de portocala nu numai coaja !

      Ștergere
    3. Inseamna ca avem o reteta asemanatoare.

      Ștergere
  7. Un decor incantator, ce ofera o imagine remarcabila, numai buna pentru a fi pictata cu penelul din raze de soare si umbre de nori.O seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In lipsa de pensula, camera foto e salvatoare :) Multumesc, Vasile ! Seara linistita !

      Ștergere
  8. Incet-incet, se apropie zilele magice...decembrie e mereu asa...
    Foarte reusita fotografie, Dani, contra luminii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se apropie repede, da ... Sa speram ca vom trece pragul dintre ani cu zambet :)
      Ma bucur, ca iti place poza, Adriana ! Multumesc !

      Ștergere
  9. Vazele mele preferate!Multumesc, Dani, pentru rasfatul vizual! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vad ca au facut si radacini lastarii de iedera cred :) Si eu sunt fan Ikea si mereu primesc cate ceva de acolo, atunci cand baiatul meu cel mare vine de la Bucuresti, acasa. Borcanele sunt pe primul loc. Foarte frumoasa fotografia ta si " altarul" tau cu sticle si flori, pot sa zic chiar pacifist :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au radacini si ii tin asa toata iarna, schimband doar cate ceva in tablou :)
      Sunt lucruri frumoase la Ikea, dar e prea mult de umblat si tentatiile sunt mari :) N-am mai fost de un car de vreme ...
      Ma bucur ca place " altarul " meu cu flori si frunze :) Merci, Vasi !

      Ștergere
  11. Trandafiri...ce frumos!Ai mei sunt toti taiat si pregatiti de iarna.
    Noi inca nu am facut bradul dar este activitatea mea preferata de Craciun si cred ca in fiecare an imi ia cam 2 ore sa il impodobesc. In plus anul asta, ca in fiecare an de altfel, am cumparat si o gramada de ornamente hand made. Poate pui o poza cu bradul sa il admiram si noi....
    Marmelada de citirice... suna foarte exotic!
    Cam devreme pentru semnite, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu inca mai am de taiat la ei :)
      Daca ajung sa fac poze cat am lumina buna, va arat si bradul. Nu e nimic special. Un brad de plastic, cu globuri vechi. Am o colectie mostenita de la ambele familii si cateva cumparate de noi. Daca ar fi dupa mine, mi-ar ajunge si cateva cregute de brad intr-o vaza. Il fac de dragul copiilor :)
      Deja pot semana salata si ridichi si la inceput de Februarie o sa pun semintele de rosii in pamant. Cu o luna inainte incep sa le triez, ca sa vad ce am in cutie :)

      Ștergere
  12. Trei sticlute deosebite pe care eu le vad acum prima oara, trei activitati interesante, o conopida de a carei existenta nu stiam si o marmelada pe care si eu vreau sa o fac. Si un blog ce ma linisteste, a carei autoare imi este din ce in ce mai draga! Imbratisari, harnicuto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa le mai vezi cu siguranta, sticlutele verzi, Mihaela :) Poate reusesc sa pozez si muraturile, contrastul culorilor e foarte reusit.
      Ma bucur mult ca gasesti liniste in fotografiile si scrisele mele ! Si pentru mine blogul e un refugiu, o oglindire a gradinii si a clipelor frumoase din tumultul zilnic. Ma ajuta sa privesc cu alti ochi realitatea.
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te imbratisez si eu :)

      Ștergere
  13. Trei, Doamne (sticluțe verzi), și toate trei deosebite!
    Da, și eu aș vrea poză cu bradul economicos :) Seară faină, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum reusesti tu sa-mi amintesti de lectiile de limba romana :)
      O sa incerc in weekend, sa vedem ce poze imi reusesc cu bradul.
      Un sfarsit de saptamana cat mai frumos, Gy !

      Ștergere
  14. Merci, Luiza !
    Da, mananca muraturi de orice fel. Si soacra mea punea gogonele, dar mie mi se pareau mereu prea sarate. Eu pun si putin zahar, asa cum am invatat de le mama.
    Weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
  15. E grec, Luiza :) Si mie imi vine greu sa cred ca sotul tau nu stia de muraturi :) Doar se vand si in Super Market de Lunea curata.
    De pepene murat n-am auzit in Grecia, dar de ardei de Florina, gogonele si castraveti, da :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Pana la urma si maslinele sunt muraturi. Ca sa nu mai zic de capere si anghinare salbatice, care intra intr-o categorie mai speciala.
    Adevarul e, ca daca ai legume si fructe tot anul, muraturile trec pe planul doi :)
    Eu am pus conopida in borcane, fiindca am avut prea multa si, dupa ce am mancat din ea o saptamana si am pus patru portii la congelator, tot mi-a mai ramas. Risca sa se ofileasca, nici in frigider nu mai avea loc, asa ca singura solutie a ramas saramura.

    RăspundețiȘtergere