Wikiplayer

sâmbătă, 21 mai 2016

Sub semnul apei


Daca tot ploua, de parca s-au deschis zagazurile cerului, ma axez si eu pe elementul lichid. Sunt poze de duminica trecuta, din mini excursia de la Kastoria. E un orasel frumos si romantic, asezat amfiteatric pe malul lacului Orestiada. In orasul vechi strazile sunt pietruite, pe ziduri cresc gura-leului multicolore, lacul sclipeste adormitor si la restaurantul din piateta se vorbeste in soapta ...  Pe oglinda apei plutesc cufundaci lenesi, gainuse de balta, rate salbatice, cormorani si pelicani.



 Weekend placut, cu cat mai putina ploaie  !

23 de comentarii:

  1. Ai făcut fotografii!!! Sînt superbe! Foarte frumos! Pe la noi, azi, 21 mai, a fost însorit, dar cei de la meteo se grăbesc să ne anunțe ploi și vreme rece. Să ne bucurăm dară de un pic de soare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Marta !
      Ploile alea reci au gresit drumul si au ajuns la noi :) Ma bucur ca macar tu ai avut soare !

      Ștergere
  2. Frumoase meleagurile, maiastru fotograful!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii ca am vazut si eu Kastoria? Este un oras exact asa cum l-ai descris, romantic si pitoresc. Mi-a placut si drumul pana acolo si am vizitat si cateva magazine de blanuri scumpe si elegante. Foarte frumoase fotografiile tale si foc de dragute si pasarile. Motata aceea este eleganta cu pata ei caramizie. Duminica placuta, Dani. La noi nu ploua, doar ca a fost o zi mohorata. Azi este soare, poate ramane acolo si nu fuge dupa nori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai ajuns la Kastoria, ai iesit din drumurile cunoscute. Data viitoare sa indraznesti sa mergi si mai departe.
      Noi n-am ajuns la magazinele de blanuri :) De obicei ne plimbam in orasul vechi si apoi pe malul lacului. Imi place sa stau la cafea privind pasarile de pe lac.
      Motata cu ciocul rosu e gainusa de balta. E fotogenica foc :)
      Am avut soare de dimineata pana dupa pranzisor. Acum sta sa ploua, iar. Primavara e nehotarata.
      Seara placuta, Mihaela !

      Ștergere
  4. Faci niste poze excelente! Ce frumos poate fi Kastoria, din cate ne povestesti.. sunt sigura ca ai avut parte de o excursie placuta.
    La noi e soare si vreme buna de cateva zile, vreme de pantaloni scurti si tricou, desi oricand se poate schimba vremea, geaca de iarna inca mi-e la indemana :))
    O duminica placuta sa fie pe la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Impart meritul cu sotul meu, Evelyn. Mai ales cand trebuie apasat repede pe declansator, el se descurca mai bine.
      Ma bucur ca aveti parte de vreme buna si sper sa vedem si noi zile luminoase saptamana viitoare. Weekendul asta a fost in cea mai mare parte cenusiu si umed ... Nici vorba de maneca scurta :)
      Seara frumoasa de duminica si o saptamana perfecta !

      Ștergere
  5. Buna ziua, minunate fotografiile dar a doua este superba, pasarea pare ca pluteste intre apa si cer. O duminica minunata cu mult soare si caldura sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si poza mea favorita :) Apa era foarte curata acolo, unde inota gainusa pe cand pelicanul si cufundacul pescuiau in zone cu multe alge.
      Duminica frumoasa in continuare, Vasile !

      Ștergere
  6. Plăcută descriere, frumoase fotografii! Se poate face, deci, o plimbare faină și când e vreme ploioasă! ☺

    Să ai zile senine, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Zina ! Plimbarea s-a nimerit intr-o fereastra de ploaie :)
      O saptamana buna !

      Ștergere
  7. minunate fotografiile si descrierea! Si pt mine no.1 este poza cu ratza intre ape.
    Si sa va fie de bine ploaia! Uda gradina, curata aerul, aduce pofta de mancare si somn prelungit - ce poate fi mai frumos?
    Si aici ploua ploua, melcii imi dau de furca (deja mi-au mancat 2 dovlecei si niste spanac, na, colcaie) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca gainusa de apa a adunat cele mai multe voturi :)
      Am scapat ca prin urechile acului de grindina si am avut doar cateva frunze rupte la rosii. De bine e ca o saptamana nu mai udam in gradina :)
      Ca prin minune, melcii nu sunt multi anul asta la noi. Nu ma intreb de ce, ma multumesc ca nu-i nevoie sa ma lupt cu ei. Sper sa nu iti faca mare paguba. Tin pumnii !

      Ștergere
  8. Seamănă un pic cu locurile de pe aici. Diferența e că noi nu avem pelicani, așa că votul meu se-ndreaptă către el :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Just show me water and I am happy camper jajajaja! Thanks for the posting. jack

    RăspundețiȘtergere
  10. Am trecut pe acolo, in drum spre Florina, ca sa trecem in F.Y.R.O.M., spre Ohrid. Alta data, voi opri :) E frumos acolo. Cred ca, in Grecia, orice localitate poate fi o surpriza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un orasel de provincie cu cateva atractii demne de luat in seama. In primul rand locuintele lacustre de pe malul lacului, la Dispilio, construite pe locul in care au fost descoperite urmele satului neolitic, apoi muzeul etnografic si o mica pestera spectaculoasa.
      Surprize placute rasar la fiecare pas :) Noi am avut norocul sa vedem o expozitie de pictura luna asta, chiar am nimerit ultima zi. Pictorul, putin cunoscut, are o poveste asemanatoare lu Van Gogh si desenele lui mi-au amintit tot de el.

      Ștergere