Wikiplayer

marți, 19 iulie 2016

Acasa


N-am mai scris de mai bine de o luna pe blog si incerc sa revin la vechile obiceiuri. N-o sa va povestesc despre gradina mea, ci despre a mamei. Atat cat a scapat de apele ce au inundat-o la inceput de Iunie. Verde cat cuprinde, punctat de hortensii luxuriante langa fantana, ciorchini de buddleja, menta indiana, mure si crini, mere in devenire si o frumusete de condurasi.

 Sa nu va inchipuiti ca se auzeau doar greierii in iarba si alte cele. Gradina si curtea erau populate de cinci pisici si cinci copii de toate varstele, care in majoritatea timpului trageau la propriu felinele de coada. Si din cate am aflat recent, au mai aparut patru pisoi proaspat nascuti in menajerie.






Am stat doar cateva zile acasa, fiindca am plecat apoi val-vartej cu trupa intr-o mica excursie in Muntii Sureanu. O sa revin cu amanunte despre mini escapada noastra montana.

Pana atunci, va urez zile senine la mijlocul verii  !

38 de comentarii:

  1. Buna dimineata si bine ai revenit. Gradina imi aminteste de gradina bunicilor, plina de verdeata, cu pete de culoare si oaze de desfatari culinare( agris,coacaz, zmeur, mur) si unde nimeni nu se supara daca buruienile faceau din cand in cand o hora cu plantele cultivate.
    O zi minunata cu spor in toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, Vasile ! Desfatarile culinare de care zici au fost limitate de viitura anul asta ... zmeura si coacazele s-au dus pe apa Sambetei. Agrise am gustat cateva. In schimb ne-am indestulat cu mure :) Si am primit o multime de dulceturi de capsuni si cirese la pachet :)
      O zi buna, prietene !

      Ștergere
  2. Bine-ai venit! Ne-a fost dor de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lovely to see your beautiful photo's Dani. If the translator did it's job you are going on a short Holiday? If so, I wish you a beautiful time.
    Rosehugs Marijke

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The first part of our holiday is over :) We just came back home. I am glad you liked the photos, dear Marijke ! Hugs and kisses, my friend !

      Ștergere
  4. Frumoasă grădina, veselă menajeria! ☺

    Vacanță plăcută în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da :)) Saracii pisici, incercau sa dispara din perimetru :)
      Merci, Zina !

      Ștergere
  5. Ce idee grozava sa ne arati gradina mamei tale, este minunata si ma bucur tare mult ca am putut sa o vad. Inteleg eu acuma de unde ti se trage dragostea de flori, ai antecedente serioase, parca retin ceva si de zambilele bunicii. Sa ii trimiti felicitarile mele dragei tale mamici si sanatate multa! Ma bucur din suflet, draga mea, ca ai revenit pe blog, mi-am luat portia de liniste si bucurie si ma intorc la treaba. Multe imbratisari, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In fiecare vara ii dedic un post pe blog. E gradina in care mi-am petrecut multe veri nesfarsite ... Oare de ce verile copilariei apartineau unui alt univers paralel in care timpul curge in picaturi ?
      Antecedente am, mai ales pe linie materna, toate bunicile si strabunicele au avut gardinite fermecate :)
      Ma bucur si eu ca ti-a placut plimbarea imaginara :) Toate cele bune, draga mea Mihaela !

      Ștergere
  6. :) Acum stiu si eu de unde vine dragostea ta pentru frumos!!!!! :) si am aflat si de unde ai invatat sa ai grija de plantutze, sau ma insel? :)
    Abia astept sa ne spui despre excursie, pe unde a-ti umblat si ce a-ti vazut! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca exista o gena in familie legata de gradinarit :)
      Excursia a fost una foarte scurta in muntii Gradistea Muncelului. O sa va povestesc in curand :)

      Ștergere
  7. Bine ai revenit! tot dau refresh zilnic, poate poate .... Ce minunate poze ne-ai pus! si ce explozie de culoare si viata are curtea mama ta...
    Inteleg de unde iti vin radacinile: dintr-o gradina atat de frumoasa!

    Abia astept articolul cu plimbarea la munte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ne-am regasit ! Pentru mine acasa nu poate fi altfel decat frumos, dar ma bucur ca si voua va place :)
      Plimbarea la munte urmeaza :)

      Ștergere
  8. Frumos de tot! Minunată casă, minunate plante!
    (Se pare că pisicile fug de aparatul foto. :) Niciuna nu apare printre flori.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ora la care reuseam eu sa deschid ochii si sa-mi beau cafeaua, pisicii deja erau ascunsi care pe unde, ca sa scape de micii indieni :)
      Casa e veche, in curand implineste 100 de ani. Curtea si gradina sunt in continua schimbare. Pe vremuri aveam si vacuta, plus cativa stupi in gradina ...

      Ștergere
    2. Impresionant! Cu atât mai prețioasă casa, dacă pereții ei ascund atâtea amintiri, vieți pe parcursul a 100 de ani.

      Ștergere
    3. Au construit-o strabunicii din partea tatalui. Copii mei sunt a cincea generatie.

      Ștergere
  9. Ce frumos e acasa la mama ta ! Imi amintitesc si eu cu drag de gradinita cu flori a bunicilor si de livada cu pomi fructiferi de unde ma infruptam pe saturate ! O zi frumoasa Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem norocosi cei ce avem astfel de amintiri, Geta ! Sa speram ca provincia si satul romanesc n-o sa-si piarda autencitatea.
      Cele mai bune urari !

      Ștergere
  10. Acum știu de ce te iubesc grădină și plante în ea. Mama îl iubește, iubește și fiica. Suntem destul de u. August are cu siguranță când ești cu ea. Toate cele bune si sa trimit sărutări.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ai revenit cu poze dintr-o gradina asa frumoasa!Cunosc farmecul unor astfel de gradini batrane,avem si noi una.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Anca ! Imi amintesc gradina cu bujorii din poveste :)

      Ștergere
  12. Multumim Dani! Iar ai reusit sa-mi faci o mare pofta, sa ma duc la tara la ai mei pentru cateva zile, tot o zona muntoasa superba unde nici telefonul nu are semnal! Pe undeva prin Gorj aproape de Ranca ca si zona mai cunoscuta de multa lume! Distractie placuta si asteptam poze frumoase ca de fiecare data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite asa o zona fara semnal la telefon am cautat si eu, Claudia, si am ajuns pentru doua zile pe celalalt versant al Carpatilor, in muntii Gradistea Muncelului. Nu-i departe de locurile tale :)

      Ștergere
  13. Bine ai revenit! ce frumos e "acasa" :) intr-adevar o gradina a bunicilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa :) " Acasa " are mai multe fete la noi :)
      Gradina bunicilor e incomparabil mai mare si plina de minuni :)
      Merci, Green !

      Ștergere
  14. Pekne sa tí tvoji rodičia starajú o záhradu, kvety sú pravdepodobne mamkina záľuba. Danka, nevieš, ako sa volá červený kvet, ktorý je na štvrtej fotke? Bola som dnes dopoludnia trošku pracovať na záhone a práve taký som si odfotila. Mám ho iba jeden. Ešte pred tromi rokmi ich dala jedna suseda, ale vlani som ich vôbec nemala a tento rok iba jeden. Budem si musieť postrážiť semienka.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ano, maminka ma velmej rad kvety :) Ten cerveny kvet je Monarda didyma. U mna to nerastje vobec ..

      Ștergere
  15. tot ce este plăcut se termină repede, mă refer la vacanţa ta ! fotografiile prezintă un mediu minunat ! cu drag, îţi doresc multă sănătate ţie şi întregii familii, inclusiv celor rămaşi în România !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales vacanta :) Dar ne ramane sa planuim alte evadari din cotidian.
      Multumesc, draga mea japoneza ! Toate cele bune !

      Ștergere
  16. ce minunat este acasa, sunt sigura ca ti-ai incarcat bateriile!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu flori, fara flori, colorat sau cenusiu, acasa este minunat fiindca este ACASA. Sa te bucuri de vacanta, de vreme buna si de ai tai parinti care-ti duc dorul mereu! Te imbratisez, Dani :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, Elisa, e acasa si el la parinti. Multumesc mult !

      Ștergere
  18. Frumoasa gradina iar murele mi-au amintit de excursiile facute la Medres, in copilaria mea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am mai fost de multisor la Medres, chiar daca e la o aruncatura de bat de casa parinteasca. Dar in nici un caz nu se gasesc pe-acolo mure din astea babane :)

      Ștergere