Wikiplayer

joi, 3 noiembrie 2016

Dupa amiaza


Incep sa se decoloreze petalele tufanelelor caramizii. 
Rezista de cateva saptamani si chiar daca ultimele ploi le-au adus la orizontala, isi ridica fetisoarele vesele cu bumbisori galbeni si zambesc langa scarile balconasului din spate. Conversez cu ele pe tacute in timp ce sap cu o furculita veche si plantez cativa bulbi de lalele botanice. Apoi le fotografiez in graba cat inca mai am destula lumina. 

Imi place perioada asta a anului in gradina. 
Pamantul e afanat, buruienile se smulg usor, plantele mari si-au incetinit ritmul de crestere, am timp sa curat si sa schimb cate ceva pe ici pe colo si cel mai important, nu mai trebuie sa imi bat capul cu udatul. Daca s-ar putea sa apuna soarele cateva ore mai tarziu, ar fi perfect  !

22 de comentarii:

  1. minunat colorit au tufănelele !
    din toată inima, spor la grădinărit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt tare frumoase aceste flori târzii ale toamnei. Îmi place atât de mult mireasma crizantemelor. Îmi amintește de copilărie, când părinții mei aveau foarte multe crizanteme și tufănele în curte, iar casa era plină de vaze cu flori.
    Numai bine și o lună noiembrie frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici crizantemele aduse din Romania nu au rezistat, dar tufanelele se descurca de minune :) Sunt podoabe de toamna pentru toate gradinile.
      Merci pentru vizita, Alex !

      Ștergere
  3. Sunt foarte frumoase! Felicitari pentru gradina si pentru ca imparti cu noi bucuriile tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ja som ešte letničky zo záhonu neodstránila a chryzantémy sa mi zase váľajú po zemi :-( Niektoré som v lete aj priviazala k paličke, ale veľmi to nepomohlo. Musím už aj ja dať na blog môj záhon. To už bude asi tento rok naposledy.
    Máš rada tieto kvety, lebo pod týmto článkom sa mi ukazujú ešte niekoľkokrát zo starších príspevkov :-) Ani sa nečudujem, krásne sú.
    Peknú nedeľu ti prajem!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radujem sa ze uvidim aj tvoje kveti, Danka ! :) Pekny vecer !

      Ștergere
    2. Danka, už sa môžeš prísť pozrieť aj na moje chryzantémy. Dnes som publikovala nový článok na blogu.
      https://fotografiedb.wordpress.com/2016/11/08/novembrove-chryzantemy/
      Pekný deň prajem!

      Ștergere
  5. Nu stiu daca aparatul tau foto este "de vina" sau chiar culorile tufanelelor sunt asa frumoase, au o nuanta superba! Imi lipsesc din gradina anul acesta si imi pare rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar au culoarea asta frumoasa, pe zi ce trece mai palida :) Mi-ar place sa pictez acuarele si sa le am de model :)

      Ștergere
  6. Tufănelele, frumusețea tomnatică a grădinii... Ce amintiri mi-ai trezit... Casa bunicii, căsuța noastră de la munte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cat ma bucur ca macar tufanelelor le merge bine in gradina mea ? As fi vrut sa am rezultate frumoase si cu daliile ...

      Ștergere
  7. Nu am tufanele toamna asta.

    Si da, si eu mi-as dori sa se intunece mai tarziu, macar o data pe sapt, sa ajung si in gradina. Acum ajung de la munca doar pe intuneric...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mereu plantez cate o radacina adusa din alte gradini, dar nu toate se prind. Am si una alba pusa acum un an. E ca o margareta si are trei lastari cu boboci. O astept la interval sa o fotografiez :)
      Asta e gradinaritul de weekend ... Si uneori nici la sfarsit de saptamana nu-i posibil sa ne bucuram de plantutele noastre, daca vremea se burzuluieste ...

      Ștergere
  8. Stii ca eu tot admir si fotografiez florile altora, asa se face ca am si am pus si eu niste poze tufanele asemanatoare, in anii trecuti. Parca la tine nici nu imi imaginez cum o fi toamna, eu asociez Grecia cu vara albastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singura care fotografiaza flori din alte gradini :)
      Cat despre Grecia, eu zic ca e la fel de frumoasa si toamna. La mare si la munte :) Iar daca nu esti friguroasa, inca se poate face baie :)

      Ștergere
  9. Permiteți să raportez: lumină slabă și aici. Plus ploaie, bonus frig; curând posibil și fulgi de nea. Săniuța e pregătită :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica iarna cum se cuvine :) Si eu inca n-am cumparat nici lemne de foc :)

      Ștergere