Wikiplayer

joi, 5 octombrie 2017

Just another lemon tree


Va prezint cu mandrie patru din cele unsprezece lamai ce se rotunjesc de pe-o zi pe alta pe ramurile pomisorului din veranda. Lamai amalfitane pe meleaguri grecesti. Daca va amintiti, in primavara am carat in bagaje o glastra cu un lamai din Italia. A inflorit foarte bogat, o parte din fructe s-au scuturat, dar au ramas destule ca sa ma declar incantata de recolta.

O sa fie prima data, ca o sa am lamai din productie proprie. 

🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

33 de comentarii:

  1. Acum te invidiez eu pe tine!!! Din comert ai achizitionat asa minunatie sau e din seminte puse de tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cumparat lamaiul in ultimele zile de concediu in Italia, in Aprilie, anul asta. L-am adus cu noi la intoarcere si dupa ce l-am replantat a inceput spectacolul :)

      Ștergere
  2. So fresh! My lemon tree is under recovery right now.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fain! Se zice ca au un gust deosebit aceste lamai crescute in ghiveci, cica nu seamana cu gustul celor din comert. Abia astept sa ne spui cum au fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca vor avea alt gust fiindca sunt " de ghiveci ", dar ar trebui sa fie mai dulci decat lamaile grecesti. Sunt un soi cu o aciditate mai scazuta. Ramane de vazut :)

      Ștergere
  4. Buna dimineata, Relaxare placuta la un ceai cu lamaie. Sa aveti un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place ceaiul cu lamaie, Vasile, dar mai am de asteptat pana culeg una coapta :) Pana atunci ma multumesc cu cele din piata. Incet, incet apar pe tarabe citrice cultivate in zona noastra.
      Weekend placut !

      Ștergere
  5. Si uite veni "Zana buna" cu bagheta magica ... "Le doresc sa se acreasca, ca soacra si sa se îngalbeneasca .... ca sofranul!" 😅
    Fruoase sunt, de mi-a lasat gura apa! 😅

    Weekend placut draga mea!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim de urare ! Cand o sa se coloreze in galben, le mai fac o poza :)
      Weekend placut, Ella !

      Ștergere
  6. Daniii, arată exact ca lămâile din lămâiul meu! Dar, spune-mi, cam în cât timpse îngălbenesc, că eu aștept cam de multișor!

    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai avem de asteptat, Zina :) Cateva luni.
      Weekend perfect !

      Ștergere
    2. Aaa, deci în câteva luni... Mi-a venit inima la loc! :))

      Ștergere
  7. Congratulations! A lemon tree is a treasure in the garden.
    Good weekend!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumuseţe! Rod bogat să si de-acum mereu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa te bucuri de el si de fructele lui.Lamaiul este frumos pentru ca are in acelasi timp flori,fructe verzi si coapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt unii lamai ce fac fructe de mai multe ori pe an, cum zici tu, Gina. Al meu pare a fi doar intr-o viteza :)

      Ștergere
  10. Arata tare bine, Dani! Sunt sensibila la subiectul asta, in momentul de fata. Folosesc zilnic o lamaie la smoothie-ul meu verde si momentan gasesc in comert unele din Argentina, tari ca piatra, abia-abia le pot stoarce si au zeama putina. Cred ca sunt cam necoapte. Abia astept sa termine stocul asta si sa aduca altele (de obicei, aveau din Grecia sau Spania). Si tot apropo de lamai, am cumparat in Pelion o crema de otet balsamic, cu lamaie si portocala, o minunatie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acum incolo o sa inceapa sezonul de citrice in zona Mediteranei si sper sa apara si la voi lamai cumsecade. Eu vara pastrez suc la congelator in pungute de gheata, mai ales pentru peste si fructe de mare. Crema de otet cu lamaie o stiu :) Mai exista o varianta cu suc de rodie si una cu sirop de struguri.

      Ștergere
    2. :) :) :) am cumpărat și de rodie în Pelion, iar zilele trecute am găsit la Carrefour, la noi, de smochine, același producător!

      Ștergere
  11. Suc de lamai pus la congelat in pungute pentru ghiata imi pare o idee super. Si eu tot observ ce lamai "defecte" sunt pe piata noastra. Sigur am scris saptamana trecuta aici, spuneam ceva despre cat sunt de dragute, asa grupate in buchet de 4 fructe. O fi in spam sau s-a pierdut de tot. Nu-i bai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu am multe lamai la sfarsitul iernii si cum nu le pot consuma pe toate, pun sucul la congelator, iar coaja o pastrez cu zahar sau miere.
      In spam n-am gasit nimic si iti multumesc ca ai revenit cu un nou mesaj, Mihaela ! In curand va trebui sa sprijin cumva crenguta cu rozeta de fructe, ca sa nu se franga :)

      Ștergere
  12. Ce minunat! din ce stiam sezonul de recoltat lamai in grecia e in plina iarna, iar ideea grecului din dotare e sa faca suc, congeleze in cuburi de gheata, si vara pune apa cu cuburile alea si limonada rece e gata.
    Mai nou cica au facut niste soiuri care fac lamai de 2 ori pe an dar nu sunt la fel de aromate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incep sa apara deja lamai pe piata, dar nu sunt inca foarte zemoase. Trebuie sa ploua intai binisor :) Are vecinul meu un lamai din asta, care mereu are fructe pe ramuri, dar n-am gustat fructele. O sa-i cer o lamaie sa vad cum e.

      Ștergere