Wikiplayer

luni, 16 octombrie 2017

Oaspete


O calugarita enorma, cat palma mea, fotografiata in weekend pe peretele estic, in soarele diminetii. Sper sa depuna oua pe undeva cat de curand. Daca va mai amintiti de gogosile ei de anul trecut, sunt benefice intr-o gradina organica. Si adevarul e, ca anul asta am avut foarte putini gandaci puturosi in dotare, iubitele mele rosii au scapat neciuruite si mie mi-a crescut inima in piept. 


20 de comentarii:

  1. Interesanta forma de viata! :)
    Cu alte cuvinte ... cui pe cui se scoate într-o gradina organica! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Ella :) Cu cat intervenim noi mai putin in echilibrul naturii, cu atat e mai bine.

      Ștergere
  2. Îmi place creatura asta! Socotește-te norocoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca asa ma simt :) Si am o intreaga familie, fiindca periodic vad exemplare diferite. Asta din poza cred ca e mama lor :)

      Ștergere
  3. Am vazut si la mine calugarite :) Gandaci puturosi am avut numai in fazele incipiente, apoi nu stiu ce s-a intampla, ca nu am mai vazut verzi....Cred ca diversitatea din gradina si-a spus cuvantul, nush...

    RăspundețiȘtergere
  4. He-he, ai primit-o cu pâine și sare, cum se cuvine? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de frumoasa este !
    Si vad ca te-a rasplatit cu o privire pentru ca ai facut-o vedeta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, m-a privit insistent, fara sa se deranjeze din siesta :)

      Ștergere
  6. Sunt tare lenese!Am avut si eu destule,poate 8-9,numai ce le-am indreptat din partea de curte spre gradina.Nu stiam ca sunt atat de folositoare .Acum o sa ma port mai frumos cu ele.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiam, pana n-am citit la domnul Craciun. De atunci am grija sa nu le deranjez gogosile :)
      Seara placuta, Flori !

      Ștergere
  7. Ce creatura frumoasa! Am pozat si eu una care seamana intr-un fel cu calugarita, un cosaș cu antene foarte, foarte lungi!E pe blog la rubrica „Cu cine mai împart grădina”:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte eleganta si e o placere sa o urmaresti. Cosasi n-am mai vazut de multisor, daca ma gandesc bine ... cred ca le place mai mult gazonul 😊

      Ștergere
  8. Am avut si eu una pe fereastra de la balcon. Am fotografiat-o si am intrebat pe Facebook ce era, ca nu stiam. Am fost uimita de cat de imobila a stat acolo dimineata. Cand am revenit de la serviciu am gasit-o tot pe fereastra. A noastra era maronie. Merg acuma sa citesc despre gogosi, ca am uitat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maronie n-am vazut inca, dar la mine-s binevenite de orice culoare ar fi 😊 Gogosile arata extraterestre. Si cum frumoasa din poza pare sa aiba abdomenul mai pufos, sper sa apara ceva puiuti in primavara.

      Ștergere
  9. Deci! Acilea unde lukrez ii epidemie de puturosi!!in toata ziua strivesc 10-15 buc si pe perdea siafara pe marchiza si pe jos pe balkon...si am tot sperat ca or sa-si dea seama ca daca apar ii prapad,...dar nu ii pot convinge delok....azi am facut curat prin dormitoarele de sus ( intr-unul dorm eu) si am descoperit 6 ticalosi puturosi dupa perdea si oglinda....si fara avertizare fara preaviz'-pok!!!×6 ...dar tre' sa las geamul deschis ca sa fie frisch luft!!! Maica lor de ticalosi!!!!sanda...pup..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Sanda ! Ai un stil neimitabil :) In casa nu stiu ce trebuie facut, dar in gradina calugaritele le fac de petrecanie. Anul trecut am avut grija sa nu stric gogosile de prin lianele mele si zau ca a fost cu folos. Pana acum imi napadeau rosiile si le intepau pana se ingalbeneau. Anul asta, ioc gandaci puturosi. Vreo doi in baia dinspre gradina toata vara si unul pe veranda. Trei bucati nici nu se pune.
      Te imbratisez si tin pumnii ! Sa ii faci praf pe toti puturosii !

      Ștergere
  10. Am găsit și eu una, în Pelion și am fotografiat-o! O voi populariza ș eu pe blog, când îi vine rândul. N-am știut nici eu că putem scăpa de gândacii ăia mizerabili, cu ajutorul ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept impresiile din Pelion, Adriana. E o regiune care ma atrage foarte mult si simt ca are atat de multe de oferit.
      Calugaritele sunt bune la gradina omului :)

      Ștergere