Wikiplayer

vineri, 5 ianuarie 2018

Trandafiri in iarna


Din gradina bunicului, unde gradinaream pe vremea cand inca nu ne mutasem la casa noastra. Am plantat atunci primele mele tufe de trandafiri si cativa au rezistat peste ani. In fotografie e o floare de Pat Austin si o roza rosie si parfumata fara nume. Sunt primii trandafiri culesi in 2018. 


De ieri s-a schimbat vremea. A scazut considerabil temperatura. De dimineata termometrul a aratat doar 2 grade Celsius. Ca urmare, nici vorba de iesit in gradina. Ma consolez cu cutia de seminte. Sortez si amestec sperand la zile mai calduroase.

23 de comentarii:

  1. Este mai frig la tine, decat în Olanda! 😅
    Chiar daca a nins cateva zile aici la mine dupa aceea temperature sa ridicat iar trandafirul de langa usa de la intrare nu a fost afectat de zapada. Asa ca de Craciun am avut trandafiri din gradina! Nu am mai "patit" asta niciodata! 😅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frig de nu-mi vine sa scot nasul afara, Ella :) Si nici vorba de ninsoare ... Bucura-te de trandafirii tai !

      Ștergere
  2. Nu stiu daca ti-am mai spus, dar tu m-ai facut sa ma indragostesc de trandafiri. Am plantat mai mult de zece tufe:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar la București au înmugurit magnoliile... Azi la prânz a fost chiar de plajă.

    Să ne-ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreme ciudata ... si de la an la an e mai rau. Ramane sa vina prin Februarie un inghet ...

      Ștergere
  4. Mereu vad culori aparte la florile tale. Un trandafir portocaliu nu stiu daca am vazut pana acum. Arata minunat si special. Si imi pare bine ca il pot admira!
    Pun si eu o intrebare de necunoscatoare: trandafirii, cand se usuca, fac si un fel de seminte? Mie asa mi se par. Dar sigur ma insel. Ma intreb totusi ce sunt acelea?

    Un sfarsit de saptamana minunat, draga Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pat Austin are o culoare speciala, ca arama. Si un parfum exceptional 😊
      Fructele trandafirilor sunt macesele. In ele sunt semintele plantei, doar ca nu-i usor sa le faci sa germineze. Trandafirii se inmultesc mult mai usor prin butasi sau prin altoire.

      Ștergere
  5. Altă lume, Dani :) Până la trandafiri culeși anul acesta, ne bucurăm că ne-a părăsit Eleanor (furtuna) și sperăm să n-avem parte de inundații serioase. Sfârșit de săptămână fain!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti tin pumnii, sa fie bine, Gy ! Am avut si noi un pui de viitura acum o luna in judet si am condus zilnic 40 de km in plus pana s-a reparat provizoriu soseaua ...
      Weekend placut !

      Ștergere
  6. minunaţi trandafiri ! mă bucur când trec pe la tine, descopăr plante delicate dar aflu şi veşti de peste tot, citind comentariile prietenelor tale ! oftez, nu ştiu ce să zic şi să fac în aceste zile: la noi este cald, am ghiocei veseli, lilicaul este îmbobocit... zilnic îmi repet că trebuie să stau, să nu mă apuc de treabă pe afară, că sigur va veni şi pe la noi iarna... şi mi-e teamă pentru pomii fructiferi din grădină ! Doamne ajută ! îţi doresc multă, multă sănătate şi să ai parte de tot ce este mai bun ! pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect, draga mea japoneza. Desi la noi pericolul de inghet e cu mult mai mic, si eu am aceleasi griji ... Sa speram, ca va fi bine !

      Ștergere
  7. Ce frumosi sunt! Ma întreb cate soiuri de trandafiri pe fi pe lumea astea si care ai plantat si tu😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cate soiuri sunt, Mihaela 😊 Dar stiu ca as vrea sa pot planta mai multi 😊

      Ștergere
  8. Sunt frumoși amândoi. Iarna aceasta am văzut și eu mereu pe stradă, în spațiile verzi, trandafiri înfloriți sau boboci. Incredibil! Chiar dacă în grădina de la țară, pe care nu o mai am acum, mai găseam ultimii boboci în noiembrie, decembrie îi găsea pe toți bine atinși de ger. Clima se schimbă rapid și nu știu dacă e bine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e bine ... sa speram ca nu vor ingheta mugurii pomilor fructiferi.

      Ștergere
  9. Καλημερα Dani!
    I’m so happy i find your blog through Ella!
    Your pictures are gorgeous and your roses so beautiful!
    I’m following you now!
    I’ll be very happy if you visit me too!
    Have a lovely Thursday!
    Dimi...
    (Aussie Dimi Decoupage)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Καλημέρα, Dimi !
      I am glad you found me. As you can see, I love everything is green, but specialy roses :) Thank you for your kind words !
      Have a nice day !

      Ștergere