Wikiplayer

luni, 31 ianuarie 2011

Iasomie



    Astazi am fotografiat iasomia roz deja imbobocita. Daca nu erau asa de "racoroase" ultimele zile, cred ca deja ar fi inflorit.  Acuma sta la la rece, gata sa porneasca.  E un soi de iasomie care infloreste doar o data pe an dar fantastic de bogat.

6 comentarii:

  1. Dani, nu am mai vazut iasomie rosie, cred ca e minunata cand e inflorita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana, cind e inflorita e roz, cu o nuanta mai inchisa spre mijloc, iar codita florii ramine rosiatica. Si are un parfum...

    RăspundețiȘtergere
  3. E formidabila!!! Niciodata,nici eu nu am vazut-o. Cred ca e o varietate de poliantha. Ti-am descoperit blogul acum,guglaind dupa "iasomie rosie" . Vad ca-ti plac plantutele.Io sint o impatimita. Mi-ar place sa discutam despre ele. Pe mine ma gasesti pe forumul http://www.flowerpowers.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabriela, bun sosit !
    Cu plantutele am si eu asa o slabiciune, asa ca, discutiile se declara deschise, pe ce tablou vrei tu. O sa ma uit si pe forum, sa vad plantele tale.
    Ai dreptate, e vorba de Jasminum polyanthum. Punctul slab la iasomia asta, e, ca infloreste o singura data, dar se acopera de flori, e ca un nor parfumat.
    Tocmai ma socoteam astazi, ca trebuie sa o curat, mai ales la baza, e plina de frunze uscate. In weekend intru in actiune cu foarfecele. Asta din poza se catara pe o glicina, ce n-a binevoit sa infloreasca pina acum ...
    Numai bine si mai vorbim !

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o polianta alba. Infloreste intr-o prostie!!!!Zici ca se catara pe o glicina???Dac-o tii afara,inseamna ca nu stai in Romania. Da;m-am uitat acum pe profil...Acolo ne mai simplu cu iernat plantele....Din punctul asta de vedere te invidiez!!!!Uite asta http://home-and-garden.webshots.com/photo/2814740420091567945Ozirol http://home-and-garden.webshots.com/photo/2191883670091567945jXqFUm am primit-o (si la rindul meru am dat) sub numele de iasomie rosie. Cautam denumirea stiintifica si asa te-am intilnit. M-am mai uitat la plantutele tale. Esti tare !!!! Te astept pe forum si am sa-ti mai vizitez blogul,ca-mi place ce vad !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta e roz-alba cind e inflorita, Gabriela, doar bobocii sint rosii.
    O sa-i fac poze in primavara, ca n-am nici o fotografie mai de soi cu ea ...
    Am vazut iasomia ta, e ceva nou pentru mine. Sper, sa-i mearga bine si sa te bucuri de ea.
    Am dat o raita pe forum si ti-am vazut albumele foto. Bravo !!! Ai mult mai multe plante ca mine si mult mai mult spatiu ... si asta inseamna si mult de lucru la ele. Se vede, ca avem o pasiune comuna. Ma bucur, Gabi !
    Salut gradinaresc !

    RăspundețiȘtergere