Wikiplayer

joi, 7 aprilie 2011

Lalele

              
        Au inflorit primele lalele. Nu multe, dar imi coloreaza gradina si se leagana gratioase pe lujerii subtiri ...





                                     iar printre ele, e  si rozmarinul inflorit...



10 comentarii:

  1. Buna Dani!Ce mai faci?Tot cu gradina? :)
    Acum spune-mi la ce folosesti tu rozmarinul, ca anul acesta am gasit insfarsit seminte,am pus dar nu stiu care dintre plantute or fi, ca am mai multe buruieni iesite pe acolo.Sper sa iasa si el.
    Al tau este superb si acum imi dau seama ca este peren.Nu stiu nimic depre el ca nu am avut niciodata in gradina.
    Ce arbust este in prima poza langa rozmarin, cel cu galben,buxus?
    In rest,toate florile tale sunt superbe.Mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna , Vasi! Eu tot cu gradina !
    Apropo de rozmarin: e peren ,e super rezistent, merge de minune la clima de aici, nu cere apa si il tai dupa inflorire. Am trei tufe (de cinci ani si de doi ani -cumparate ca plantute cu radacina ).Eu il folosesc la fripturi, la stufatul de iepure (fel traditional grecesc cu muuulte mirodenii),la cartofii la tava ,uneori, si la preparat diverse uleiuri sau oteturi aromate.
    Tufa aia galbena e un soi de Eonymus. Si de partea cealalta a rozmarinului e si o tufa de maghiran, folosit si el mult in bucatarie .
    Ma bucur, ca ti-au placut florile !

    RăspundețiȘtergere
  3. Beautiful bulbs, your tulips look so perfect. I love, love, love the yellow one with red streaks, I have not seen one as gorgeous as this!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, Masha, until the roses tulips are fine.The yellow one must be from the last year. My favorit too.Glad you stop by.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hola Dani, your garden, images, and blog are really beautiful, nice meeting you!!!! and thanks for your visit to my blog.
    cariños from Chile
    maria cecilia

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumuseti ai tu acolo, Dani!
    Despre rozmarin, iarna trecuta mie mi-a degerat rozmarinul, ce-i drept am avut nopti cu minus 20 de grade. E el peren, dar la geruri mari nu rezista, in definitiv e planta mediteraneeana. Asa ca in iarna asta a stat frumusel in casa, intr-un ghiveci mare si l-am replantat in gradina de curand.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gracias, Maria Cecilia ! Thank you for your kind words !

    RăspundețiȘtergere
  8. Alexandra, incerc sa cultiv plante care se potrivesc aici. Apropo de rozmarin, anul asta l-ai tinut in casa, daca mai creste o sa fie mai greu. Poate ar trebui, sa iti faci butasi, ca sa ai si o rezerva. Mi-e mila, cite crengute arunc, de fiecare data cind se intinde prea mult si intru cu foarfeca in el ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasa gradina ai, Dani! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere