Wikiplayer

joi, 21 aprilie 2011

O nalba si alte plante

    Intr-una din zilele trecute, pe cind se pregatea sa ploua, am gasit in drumul meu o nalba salbatica - Malva vulgaris. Inaltuta si subtirica, leganindu-se in bataia vintului rece. A trebuit sa o fotografiez.





   Pe linga ea cresteau tufe argintii de salvie de Ierusalim - Phlomis fruticosa, cu flori galbene si frunze tivite cu alb.





    Si putin mai incolo se leganau tulpinile de fenicul, tot salbatic, ca niste candelabre inversate.



8 comentarii:

  1. I czym kwiaty rosnące dziko, różnią sie od tych w ogrodzie ? Niczym , te i te są piękne.Pozdrawiam

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase nalbele. Aveam si eu niste samanta pe undeva, problema e ca nu mai stiu exact pe unde :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Thank you, Giga ! I now, you love the wild flowers,I admire them on your blog .

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Stefania ! Cred, ca semintele de nalba rezista citiva ani. O sa le gasesti si o sa le pui in gradina, chiar mai tirziu, atit ca, vor inflori anul viitor. Nalba mea e salbatica, dar ar arata minunat intr-o gradina de tara...

    RăspundețiȘtergere
  5. Such lovely flowers, thanks for showing!

    RăspundețiȘtergere
  6. nalba mea e bolnavioaara..frunzele sint gaurite de tot..si are o spuma alba pe frunze..nu stiu ce sa-i fac..voi stiti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun, ca frunzele gaurite-s opera melcilor, care sint foarte atrasi de nalbe. Deci, pune coji de oua pisate sau capcane cu bere in jur, ca sa nu ajunga melcii usor la nalba.
      Spuma alba e o insecta, cred ca se cheama scuipatul cucului, minunea asta. Nu-i ceva periculos ptr. nalba, nu face mult rau, e mai mult inconvenientul estetic. Se spala cu jet puternic de apa sau se curata manual. O sa vezi, in spuma e o mica insecta verde. Spuma e camuflajul ei, ca sa scape de pradatori :)
      Sper, ca ti-am fost de ajutor !

      Ștergere