Au mai inflorit doi bujori, unul roz pal cu mijloc plin si unul visiniu, putin zburlit de parca ar fi batut mereu de vint. Nu stiu cum ii cheama, dar sint frumosii mei !
Everybody told me, that I could not grow them in Greece.And here they are ! Very dear flowers ! Sometimes I cut them for bouquets, but I love to see them in the garden...
Sunt florile care-mi evoca vremuri de demult, copilaria de la bunici. Ma chinui si eu sa am in gradina si anul acesta pentru prima data am unul micut, timid, care mi-a facut trei flori albe.
Stii ce am descoperit Dani? Este foarte importanta convingerea ta cand faci demersuri in legatura cu florile(si nu numai de fapt).
Tu i-ai plantat cu toata hotarirea eu cu toata indoiala (solul nostru este greu, bulgaros, etc). Ai tai stralucesc ai mei saracii au sucombat si numai unul a iesit la liman.
Un bujor pus in vaza umple incaperea de miros si memoria mirosurilor este cea care dainuie cel mai mult. Ii iubesc foarte mult. Sa te bucuri de ei cat mai multa vreme.
Ilinca,multumesc mult ! Cum sa iti insuflu mai multa incredere in gradina ta ? Ai o gradina splendida si, daca un bujor a inflorit ,o sa-i urmeze si altii. Si, cum bujorii traiesc muuulti ani, o sa se bucure de ei si nepotii tai ! Si mie imi trezesc amintiri din copilarie... In gradina bunicilor, care acum e a parintilor mei, infloresc bujorii in toate nuantele, de la alb la rosu cel mai pur. Am ambitia, sa pun in gradina si un bujor arborescent. Se zice, ca sint si mai spectaculosi.
Tin foarte mult la florile astea, nu numai pentru ca imi amintesc de tata, care le indragea, ci si pentru ca sunt foarte frumoase. Drept pentru care am "infiintat" sapte, in gradina. N-au apucat insa sa faca si flori, pentru ca, bujorii mei, au fost atacati de o ciperca care le-a patat brun frunzele. Treptat frunzele s-au uscat. Unele plante mai atacate nu mai au practic fruze verzi.
Si-acum intrebarea, pentru ca exista si o intrebare. Crezi ca mai exista vreo sansa sa "supravietuiasca" si la anul sa infrunzeasca maca, daca nu sa si infloreasca? Cum ar trebui sa procedez in continuare?
Anul asta au fost multe ploi si asta favorizeaza micozele. N-am mai patit asa ceva la bujori - eu as taia frunzele bolnave si as aerisi locul ( adica as curata putin si plantele din jur, sa circule aerul ). In plus, as schimba si stratul superficial de pamint din jurul bujorilor, unde ar putea, sa se pastreze sporii unei generatii viitoare de ciuperci.Si as astepta primavara viitoare. Bujorii sint rezistenti, o sa rasara din nou . Preventiv, daca mai vezi pete brune, poti stropi cu ceai sau macerat de urzici sau coada calului, care sint fungicide naturale. Si se poate amesteca putin carbune de lemn in pamint. Are actiune dezinfectanta. Sper, ca te-am ajutat !
Gorgeous! I wish I could grow herbaceous peonies here, I miss them so much. Yours look so lovely. Do you cut them for bouquets?
RăspundețiȘtergereEverybody told me, that I could not grow them in Greece.And here they are ! Very dear flowers ! Sometimes I cut them for bouquets, but I love to see them in the garden...
RăspundețiȘtergereSo beautiful, Dani. I know they won't grow here. They're famous for not growing here, but yours are truly handsome - with or without names!
RăspundețiȘtergereThank you, Sherry !!!
RăspundețiȘtergereSunt florile care-mi evoca vremuri de demult, copilaria de la bunici. Ma chinui si eu sa am in gradina si anul acesta pentru prima data am unul micut, timid, care mi-a facut trei flori albe.
RăspundețiȘtergereStii ce am descoperit Dani? Este foarte importanta convingerea ta cand faci demersuri in legatura cu florile(si nu numai de fapt).
Tu i-ai plantat cu toata hotarirea eu cu toata indoiala (solul nostru este greu, bulgaros, etc). Ai tai stralucesc ai mei saracii au sucombat si numai unul a iesit la liman.
Un bujor pus in vaza umple incaperea de miros si memoria mirosurilor este cea care dainuie cel mai mult. Ii iubesc foarte mult. Sa te bucuri de ei cat mai multa vreme.
Ilinca,multumesc mult !
RăspundețiȘtergereCum sa iti insuflu mai multa incredere in gradina ta ? Ai o gradina splendida si, daca un bujor a inflorit ,o sa-i urmeze si altii. Si, cum bujorii traiesc muuulti ani, o sa se bucure de ei si nepotii tai !
Si mie imi trezesc amintiri din copilarie... In gradina bunicilor, care acum e a parintilor mei, infloresc bujorii in toate nuantele, de la alb la rosu cel mai pur.
Am ambitia, sa pun in gradina si un bujor arborescent. Se zice, ca sint si mai spectaculosi.
Tin foarte mult la florile astea, nu numai pentru ca imi amintesc de tata, care le indragea, ci si pentru ca sunt foarte frumoase. Drept pentru care am "infiintat" sapte, in gradina.
RăspundețiȘtergereN-au apucat insa sa faca si flori, pentru ca,
bujorii mei, au fost atacati de o ciperca care le-a patat brun frunzele. Treptat frunzele s-au uscat. Unele plante mai atacate nu mai au practic fruze verzi.
Si-acum intrebarea, pentru ca exista si o intrebare. Crezi ca mai exista vreo sansa sa "supravietuiasca" si la anul sa infrunzeasca maca, daca nu sa si infloreasca?
Cum ar trebui sa procedez in continuare?
Anul asta au fost multe ploi si asta favorizeaza micozele. N-am mai patit asa ceva la bujori - eu as taia frunzele bolnave si as aerisi locul ( adica as curata putin si plantele din jur, sa circule aerul ). In plus, as schimba si stratul superficial de pamint din jurul bujorilor, unde ar putea, sa se pastreze sporii unei generatii viitoare de ciuperci.Si as astepta primavara viitoare. Bujorii sint rezistenti, o sa rasara din nou .
RăspundețiȘtergerePreventiv, daca mai vezi pete brune, poti stropi cu ceai sau macerat de urzici sau coada calului, care sint fungicide naturale. Si se poate amesteca putin carbune de lemn in pamint. Are actiune dezinfectanta.
Sper, ca te-am ajutat !