Wikiplayer

sâmbătă, 27 august 2011

Cactusi la vila Rothschild

  Din  gradinile baroanei Ephrussi de Rothschild  la Saint Jean Cap Ferrat, linga Nisa, pe Coasta de Azur.  Am fost acolo in urma cu citiva ani. O splendoare. 
  Cladirea e roz cu ornamente albe si e ridicata exact in partea cea mai ingusta a capului Ferrat, ca sa priveasca la mare si in dreapta si in stinga. Baroanei ii placea sa isi inchipuie, ca e pe un vas de croaziera. Ii imbraca si pe servitori in uniforme albe.



  Toata lumea stie numele de Rothschild. Inchipuiti-va ca vila asta, era locuita doar citeva saptamini pe an si e inconjurata de gradini fantastice, sapte la numar. Acum apartine statului francez si functioneaza ca muzeu si gradina botanica. Daca sinteti prin apropiere, nu ratati o vizita. Merita.
  Astazi, poze cu cactusi.
    






22 de comentarii:

  1. Oh my, what a property. I love the architecture of the villa and the view of the back gardens is just plain gorgeous. Cati can have quite some character, especially if they are as old as those. Love your close-up of the agave (last photo). Seems to be another garden that I have to put on my must-see list! Thanks for a great post!
    Christina

    RăspundețiȘtergere
  2. Christina, I am glad you like the post. It is a great place to see on Cote d' Azur. Nice, Monaco, Menton - they are gorgeous gardens everywhere ...
    I like the last photo too ! Thank you !
    Have a nice sunday !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma uit la poze, Tamy, si ma visez pe alei ...

    RăspundețiȘtergere
  4. vila este parca rupta din vis...o minune delicata...si gradina...ce bogatie de verde...:)
    doar ca unii cactusi arata ca niste tentacule...brrr...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună DANI!
    Superbe imagini!
    Îți doresc o duminică frumoasă!
    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce frumos...imi plac tare cactusii...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pandhora, e o experienta grozava, sa stai la umbra unui cactus . Era portiunea cea mai 'contorsionata' a gradinii, nuantele si formele se schimbau la tot pasul ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena, merci !
    Numai bine si o zi frumoasa ... in ultima duminica a verii .

    RăspundețiȘtergere
  9. Coco, mai ales, cind ii vezi intr-un cadru special, sint de admirat .

    RăspundețiȘtergere
  10. N-avea gusturi rele baroana... Si cred ca avea si cu ce! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Oooo, Alex, trebuie sa vezi la fata locului ... O sa mai pun poze de-acolo, am fotografiat in nestire. Si pe-atunci, eram fotograf incepator ...
    A fost singura fata a intemeietorului dinastiei, casatorita in familie, cu un unchi la fel de bogat. Fara urmasi. Asa a trecut vila in patrimoniul francez si ajungem, sa punem si noi, oamenii de rind, piciorul pe-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cactusii mei au crescut ,foarte mult ,mi-ar trebui o sera pentru iarna.Imi place sa vad si alti cactusi,care nu pot sa-mi permit..Iti doresc sa vizitez multe gradini, ca sa le admir si eu Te pup cu dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mami, ii pui in solar, daca nu mai au loc in casa, dar, sa te asiguri, ca ai puisori de cactus, sa nu pierzi soiul, daca ingheata ...
    Anul asta, n-am fost in multe locuri cu gradini ... dar, nu s-a terminat 2011 ...
    Te sarut si ma gindesc la tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe asta n-o ratez ca e aproape de Nisa. Multumesc pt. posturile astea despre gradinile de pe Cote d'Azur, sunt excelente.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nick, cu placere !
    Gradina baroanei e pe departe, cea mai frumoasa si variata. Si vila, e un muzeu fantastic. Are si o ceainarie in incinta si o colectie superba de portelanuri. E de mers pe jos, de unde te lasa autobuzul din Nisa. Si, dat fiind, ca o sa petreceti acolo destule ore, luati ceva de mincare cu voi, altfel, la plecare ( o sa fie dupa masa ), nu gasiti nici un restaurant deschis. Acolo, in Franta, dupa ora doua - trei, nu te mai serveste nimeni. Doar, daca gasesti ceva pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  16. Karma Police, astea sint doar pozele cu cactusi. Stai, sa vezi continuarea.
    Multumesc de vizita si de comentariul entuziast!

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi plac articolele de pe blogul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  18. Marius, inseamna, ca o sa mai conversam. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc pentru vizita si, mai ales, pentru sfaturi. Intr-adevar este o idee foarte buna sa pun melodia pe fundal pe blog. Nu am foarte multe cunostinte legate de youtube, facebook si blogspot, ca sa nu mai zic de altele, asa ca imi este foarte greu si ma cam impiedic destul de des. Sunt la inceput cu partea de autopromovare si trebuie sa rezolv totul de unul singur. Mult mai usor imi este sa compun o melodie, sper sa reusesc pana la urma sa-mi fac cunoscuta muzica :)
    Va multumesc inca odata.
    P.S. Instrumentele sunt dintr-o biserica din Venezia unde cred ca se poate asculta Vivaldi non-stop.

    RăspundețiȘtergere
  20. O sa inveti pe parcurs, Marius ! Succes !
    Vivaldi ... ce muzica frumoasa ...

    RăspundețiȘtergere