Wikiplayer

luni, 15 octombrie 2012

Asteptare


   Ieri a plouat. Putin dar bine. 
   Azi toarna cu nemiluita. Parca s-au rupt zagazurile norilor si vine potopul.  Pe strada se poate circula doar cu cizme de cauciuc iar de dimineata, cerul era asa de cenusiu, ca-mi venea sa intorc masina spre casa in loc sa merg la birou. 
   Nici nu stiu, daca sa ma bucur, ca am semanat acum doua zile ceva morcovi, spanac si salati, sau sa ma necajesc, ca ploaia va spala toate semintele ... trebuie sa am rabdare vreo zece zile, ca sa concluzionez. 
   Varza, conopida, prazul si broccoli stau bine, dar laptucile, ondulate sau nu, fiind ele ceva mai firave din fire, s-au cam intins la nivelul solului. Melcii au iesit la plimbare si au ajuns sa se urce chiar pe geamul de la bucatarie, obraznicie fara margini.
   Tufa de cestrum a inflorit in ceasul al doisprezecelea iar tufanelele, ca de obicei, s-au umplut cu paduchi negri, pe care nu-i pot decima cu solutia de soda si sapun, fiindca ploua ... 
   Trei bulbi de Lilium candidum si cinci de lalele indigo fara nume, cumparati impusiv, asteapta rabdatori, sa stea ploaia. 
    Am intrat de-a binelea in toamna ... 


26 de comentarii:

  1. ce frumos e melcul :)
    cate emotii iti da draga ta gradina...o treaca cu bine de ploaia asta,ai sa vezi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ploaia a stat, dar melcii inca-mi dau de furca. Incepe perioada de razboi cu ei :) Iti urez, sa ai o zi buna, draga mea, fie ea ploioasa sau insorita !

      Ștergere
  2. Z pogody u Ciebie zadowolone są chyba tylko ślimaki i mszyce. Mam nadzieję, że nasionom wysianym silny deszcz nie zaszkodzi. Pozdrawiam i buziak.
    Starea în tine sunt, probabil, doar melcii fericite și afide. Sper că ploaia wysianym semințe agricole nu va fi rănit. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, my friend !
      I hope to see something green the next time I'll do the germination chek :)
      Have a nice day, Giga ! Pozdrawiam serdeczne !

      Ștergere
  3. Iti tin pumnii sa nu pateasca nimic semintele tale si sa te bucuri cand vor rasari plantutele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !!! Acum, ca e mai senin afara, parca dracul e mai putin negru ... in ultima instanta, mai am si alte seminte, doar ca de alte soiuri.

      Ștergere
  4. Dani, ma intrebam acum cand e prima zi probabila de bruma la voi? Cred ca mai ai timp destul sa plantezi bulbii... mai pui si seminte de flori, acuma in octombrie? Pe aici a dat prima bruma, dar a fost o tomana calda. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima zi de bruma ... nu exista o data fixa, uneori nici macar nu cade bruma, rareori scade temperatura sub zero si-atunci doar pentru doua trei ore in zorii zilei ... in Ianuarie si Februarie e mai probabil sa avem parte de zile friguroase, dar si asta-i relativ, cu schimbarile de clima din ultima vreme. Eu plantez si seman toata iarna, e perioada cu cea mai multa umezeala si plantutele au cele mai mari sanse de supravietuire. Deci tu intri in repaus de gradinarit :) Iti urez, sa treaca usor iarna ! Te sarut, Dana !

      Ștergere
  5. Daca le-ai fi acoperit cu cate un ziar, oare nu ar fi fost mai bine?
    Hai ca iti tin pumnii sa fie totul OK :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasi, a fost asa o ploaie cu rafale, ca nu se vedea la doi metri, poate o folie ar fi fost de ajutor, dar era prea mare tevatura :) Sa speram, ca n-au plecat semintele la plimbare :) Te imbratisez !

      Ștergere
  6. Dani!
    This snail shell looks beautiful against the gray autumn ławki.No what is here. Cauliflower, broccoli time to bury the boxes.

    RăspundețiȘtergere
  7. Very nice picture Dani...... well done.

    Greetings, Joop

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-i bai, n-o sa ai stricaciuni. Nu sunt semintele pesti sa alunece pe pamant asa cu una, cu doua :).Ploaia e pentru odihna, mai trageti putin sufletul in casa !

    RăspundețiȘtergere
  9. bună seara!
    am fost puţin cam aglomerată în activităţi şi acum am putut să-ţi admir ... melcul! e fotogenic!!!
    la noi acum este o toamnă cu curenţi ce vin din ... vară!
    la noi a plouat foarte puţin!
    există totdeauna speranţa (iar muzica plăcută, deosebită pe care o ascult, te însoţeşte, îţi ridică moralul)!!! depui mult suflet în tot ce realizezi şi rezultatul, ştiu că va fi unul deosebit de bun!
    îţi doresc o seară plăcută ... şi o săptămână fără probleme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am fost alergata ieri ... Sa speram, ca azi va fi o zi mai linistita :) E soare si cerul e senin. Ma rog, sa nu se schimbe vremea dupa masa, ca sa pot iesi in gradinuta ...
      O zi buna si un weekend reusit, draga mea japoneza !

      Ștergere
  10. DANI, iata ce-am aflat eu despre alungarea melcilor din gardina: pui cateva felii de castravete (eu pun cojile de la curatit castravetii, zilnic langa salata )pe un suport/folie, farfurie de aluminiu si melcii vor simti un miros numai de ei perceput care nu le place asa ca vor pleca de la tine din gradina.
    Asa cum am zis si eu incerc la salata rasadita acum doua saptamani si vad ca nu este mancata ca altadata, desi a plouat. Deci, incearca si tu.
    Te pup si nu te necaji; gradina sa ne aduca numai bucurii, daca nu, necazul ei nu-l primim, zau asa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Elisa, e o modalitate pe care n-o stiam :) O sa incerc, numai sa gasesc o tavita de aluminiu.
      M-am necajit pe moment, poate si fiindca era una din putinele zile in care puteam iesi in gradina ( serviciul imi acapareaza mult timp ... ) si din cauza ploii am stat in spatele ferestrei, acum mi-a trecut :)
      Te imbratisez !!!

      Ștergere
  11. Si ploaia are farmecul ei...iar natura isi gaseste singura echilibrul, asa ploaia, cel mai probabil va face pace cu semintele tale :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gradina mea e in panta, asta-i si motivul pentru care am construit despartiturile de piatra, ca sa o terasam. Iar ploaia, cam spala pamintul, mai ales stratul de deasupra, unde pusesem semintele de salata. Am mai patit-o si in alti ani ( ce-i drept, atunci inca nu pietruisem aleile ) si mararul semanat sub visin a aparut la vreo cinci metri mai la vale, unde nu-l asteptam ... Dar ai dreptate, ploaia are farmecul ei si trebuie sa ma impac si cu furtunile. Au rasarit deja semintele de rucola :):):)

      Ștergere
  12. Trimite ceva ploaie si la noi,nici nu mai stiu cum este sa ploua torential,a fost acum cateva zile o mocaneasca si atat.
    Am gasit si eu mizeriile alea negre pe tufanici,le-am stropsit cu degetele apoi le-am facut o spalare cu furtunul,vad ca nu au mai venit.
    Melcii sunt dragalasi daca ar intelege ca locul lor este in alta parte.
    Succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De duminica o sa avem iar furtuni vreo trei zile ... macar de-as putea sa-ti trimit niste ploaie, Mihaela. Cu toate astea, nu e frig si avem o toamna frumoasa iar tufanelele au inflorit in toata splendoarea :) Chiar trebuie sa le dedic o postare ... Multumesc de vizita !

      Ștergere