Wikiplayer

vineri, 5 iulie 2013

Rosu de vacanta

In fiecare vacanta petrecuta acasa, la parinti, gradina ne face cate o surpriza. Anul asta au fost visinii si ciresul cei care ne-au asteptat plini de roade. Nu-mi amintesc, sa-i fi vazut vreodata asa, cu crengile atingand pamantul ... impodobiti cu ghirlande de margele translucide in lumina diminetii. O saptamana am cules fructe si nu se cunostea ...








            N-a fost zi in care sa nu-mi anin cerceii dulci si acrisori la urechi ... 

30 de comentarii:

  1. Uwielbiam czereśnie. U mnie w tym roku jest ich bardzo mało . Śliczne przedostatnie zdjęcie. Pozdrawiam i buziak.
    Îmi place cireșe. Pentru mine, acest an, există foarte puține. Drăguț penultima poza. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac foarte mult :) In Grecia am avut putine, ne-a recompensat insa gradina din Romania, cum nici nu visam :) Pozdrawiam i buziak, Gigo !!!

      Ștergere
  2. minunate fotografii...si noi am avut anul acesta visine...dar nu abundenta de la tine...o spun fara pic de invidie: traiesti intr-un RAI ! poate ca nici nu iti dai seama - fiind obisnuita acum cu toate cele ...multumesc frumos pentru muzica deosebit de placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raiul asta cu visine si cirese e in Banat, putin mai la nord de gradina voastra :) In Grecia am un visin si un cires, micuti amandoi, dar sper sa vad in anii viitori recolte frumoase de la ei. Ma bucur, ca ti-a placut fundalul sonor, draga mea japoneza !

      Ștergere
  3. Asa este , anul asta este unul foarte roditor, cu fructe si legume din belsug, iar pe camp , graul , porumbul si floarea soarelui, sunt o frumusete. Mai priveste Dumnezeu si catre noi... si eu am doi ciresi si un visin si cum spui tu, la fel am cules si eu si nu se vedea. Sa speram ca o sa fie un an bun pana la capat. Sanatate sa fie, ca restul le facem noi. Foarte frumoase pozele, iti vine sa intinzi mana sa le aduni :) Pup ! Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa speram, Dana ! Chiar daca nu vor fi la toate roade ca la ciresi si visini, dar sa fie rasplatite eforturile oamenilor. Sanatate, da, e nevoie de ea inainte de toate, altfel nu ne bucuram de nimic indeajuns .. Noapte buna si weekend frumos !!!

      Ștergere
  4. I wish my garden was large enough to plant a cherrytree. You made wonderful photo's of it Dani.
    Have a wonderful weekend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I feel lucky that I can return every summer in the garden of my childhood. This year it was special because of those beautiful red fruits :) Have a nice weekend, my friend too !!!

      Ștergere
  5. Astfel de copt suculent! Frumusete! A reamintit copilărie, atunci când o face cercei

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate perioada in care ne putem bucura de cirese si visine e prea scurta. Vin multe si deodata si pleaca repede .Si noi am mancat anul asta pe saturate si cirese, si visine :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intreb, cum au reusit ai mei sa culeaga si sa prepare toate fructele ... Noi am adus doar o lada cu noi in Grecia si doua zile am fiert la dulceata si la sirop :) N-as fi crezut vreodata, ca o sa stea ciresele in frigider si n-o sa mai pot manca din ele :)

      Ștergere


    2. Este frumos, începând din primăvară de la nebunia florilor
      și până gem ramurile sub bogata greutate, este și greu la cules
      dar cu fiecare bobiță de rubin culeasă
      spunem un mulțumesc pomului că a trudit pentru noi.

      Ștergere
    3. Ai dreptate, Ilinca, e minunat in orice anotimp, chiar si toamna, are un frunzis ce se coloreaza intr-un galben asa de luminos ...

      Ștergere
  7. Cea mai fericită perioadă a verii ! Când pleacă vișinele și cireșele, abia atunci se instalează arșița verii ! Ferice de voi, acolo, măcar aveți briza mării. Pe aici, că Bucureștii sunt în Câmpia Bărăganului, e prăpăd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E trecut de zece seara si termometrul arata 30 de grade Celsius ... dar pentru perioada asta a anului e bine. In primele ore ale diminetii e chiar racoare :) Si azi am avut un vanticel din nord, numai bine :)

      Ștergere
    2. Aoleu ! Chiar așa ?... Am fost în Grecia doar în septembrie, octombrie, și era tare bine ! :)

      Ștergere
    3. In septembrie si octombrie e perioada cea mai buna de venit in vacanta :)

      Ștergere
  8. Doamne ce bogat este! Se pare ca anul acesta a fost un an bun atat pentru cirese cat si pentru visine. La noi piata e plina! Si eu am plantat un cires anul asta....Sper sa aiba in viitor macar jumatate din fructele pe care le ale al tau! Spor la cules daca mai ai, daca nu...spor la facut gem/dulceata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa mai ai de asteptat cativa ani, pomilor fructiferi le trebuie timp sa-si dezvolte radacina si apoi coroana. Recoltele bogate apar dupa trei-patru ani. Iti urez, sa se transforme intr-un cires minunat !
      Merci de urari, Adriana ! Dulceata, marmelada si siropul sunt deja in camara. Visinata inca n-am tras-o in sticle :)

      Ștergere
  9. Visinul meu si ai vecinilor au somat anul acesta
    Iar ciresul meu pitic mi-a oferit fix 5 cirese...da' buneeee :)))
    Ma uit la poze si nu ma mai satur. La iarna le vad ca wallpaper :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciresul tau e inca mititel :) Pacat de visin, sper sa rodeasca frumos anul viitor. Dar sunt sigura, ca o sa te recompenseze ceilalti pomi fructiferi.
      Wallpaper ? Da :)))

      Ștergere
  10. Mi-nu-nat!
    Bine ca am mancat visine acum 2 zile, ca altfel pozele tale mi-ar fi facut asa pofta...
    Ma distreaza si ca suntem pe aceeasi lungime de unda din punct de vedere cromatic.
    O vara frumoasa alturi de familie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe drumul spre casa numaram visinii si ciresii din gradinile de pe margine drumului. A fost o fericire, ca fructele ne-au asteptat :)
      Merci de urare, Ioana, si voua va urez la fel !!!

      Ștergere
  11. Hi Dani, those cherries look good! Your post brings up memories from my childhood, when I climbed up the cherry tree, picked the cherries and put them right into my mouth. Cherry trees don't grow in California and I really miss them!
    Christina

    RăspundețiȘtergere
  12. Anul acesta este un an bun pentru fructe la noi. Am mancat si noi ca kilogramele, mai ales ca ciresele si fructele le pot manca si cei cu diabet. Acum e randul caiselor:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, e an de fructe :) Caise, piersici, nectarine ... cornul abundentei estivale :) Azi am gustat primii struguri albi, putin acrisori, dar nu m-am abtinut :)

      Ștergere
  13. Si la rudele mele de la Valcea erau plini visinii si ciresii.Se pare ca e intr-adevar un an bun pentru pomii fructiferi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca si in alte regiuni ale Romaniei e an bun la fructe :) O sa se umple camarile de dulceturi si compoturi.

      Ștergere