Wikiplayer

joi, 27 martie 2014

Schimbare

S-a schimbat garda pasarilor ce pazesc anotimpurile.
Au plecat tacutele lisitele si au sosit randunelele galagioase. 
De dimineata zburau nebuneste, desenand cercuri deasupra valurilor marii.

Buna dimineata ! Va daruiesc o frezie liliachie.


37 de comentarii:

  1. Nu ştiu dacă frezia este chiar atît de frumoasă, dar fotografia, da, e foarte, foarte reuşită. Cred că-ţi plăcea foarte mult ceea ce vedeai. Parcă se simte parfumul delicat al freziei! Salutări rîndunelelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In momentul cand am fotografiat-o era perfecta :) O sa transmit salutarile din partea ta, Marta :) Iti urez o zi frumoasa !

      Ștergere
  2. Buna, Dani! Ma innebunesti cu movul asta - Doamne cat este de frumoasa frezia asta! Astazi m-am imbracat cu o bluzita culoarea indigoului. :) Sunt in ton cu poza ta care este foarte frumoasa!
    O zi nemaipomenita sa ai! MihaelaT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica am comunicat prin telepatie, Mihaela ? :) Ma bucur, ca ne-am asortat :)
      Multumesc, pentru vizita si pentru cuvintele frumoase ! Imi inchipui, ca amandoua privim frezia mov si zambim ...
      O zi perfecta !

      Ștergere
    2. Buna, Dani! Gata, am terminat de citit tot ce ai scris de la inceput pana in prezent. :)
      Am avut un sfarsit de saptamana plin cu multa culoare, retete delicioase, flori si legume minunate si, nu in ultimul rand, muzca greceasca. Sambata, sotul meu a plecat la o plimbare cu bicicleta si cand s-a intors acasa nu intelegea ce m-a apcat de ascult muzica grecesca si sunt asa de vesela. Am uitat sa-ti spun ca intre postari mergeam sa scot rufele din masina de spalat si sa le intind in curte la uscat sau, amestecam in cratitele de pe aragaz. :) I-am povestit si apoi i-am aratat cateva linkuri salvate in care se vedea o parte din casa si multe alte poze cu aleile din curte. Va felicit pentru bunul gust si rafinamenul cu care ati aranjat atat casuta cat si gradina! Imi plac foarte tare balustradele de la terase, inclusiv modelul gardului exterior. A, si culoarea cu care sunt vopsite imi place la nebunie - foarte frumos! Cand ne-am apucat sa construim casa (in 2001), in urma unui concediu petrecut in Nei Pori si Platamonas in 1999, am decis sa ne facem o casa in stil mediteranean. Din pacate, nu a iesit cum ne-am dorit pentru ca, la acea vreme, constructorii din Romania nu se priceapeau la acest stil, desi toti s-au batut cu pumnul in piept ca stiu. Sotului meu ii place foarte mult Grecia (ar emigra daca s-ar putea). Am fost de patru ori pana acum - Nei Pori cum am mai spus, Toroni, Lefkada, Gerakini. Din pacate, in ultimul timp, eu nu mai suport caldura foarte mare, altfel toate concediile ni le-am petrece numai in Grecia - ma innebunesc casutele albe cu ferestre albastre, casele crem cu rodiu, maslin, portocal si lamai in curte - Un vis!!! Imi pare atat de bine ca te-am descoperit - trebuie sa-i multumesc Andreei Nedea pentru aceasta. Citind blogul ei, mi-au placut comentariile pe care le lasai acolo si asa, printr-un simplu click, am ajuns si la tine.:) Iti multumesc, inca odata, pentru wekkend-ul minunat pe care mi l-ai oferit si iti doresc o saptamana usoara, frumoasa si cu mult spor! Te imbratisez cu drag, MihaelaT.

      Ștergere
    3. Se pare, ca mai devreme sau mai tarziu, cei ce iubesc Grecia ajung sa descopere blogul meu :)
      Ma bucur mult, ca ai petrecut clipe placute citind povestile mele ! A fost mult de lucru si inca mai e, dar am reusit sa construim casa asa cum ne-am dorit. Eu eram cu indicatiile si sotul cu partea de punere in practica. Multe lucrari sunt facute de el, e un mester foarte bun :) Culoarea balustradelor si a obloanelor nu se incadreaza in tipicul grecesc, dar eu iubesc mult verdele si mi-am dorit sa se asorteze cu multele plante agatatoare pe care planuiam sa le plantez in gradina. E un verde sters si pastelat care arata bine in lumina puternica de aici ...
      Daca iti plac vacantele la marea Egee, iti recomand sa veniti in Septembrie. E cea mai buna luna pentru concedii. In Creta chiar si in Octombrie se poate face baie.
      Eu iti multumesc, pentru cuvintele frumoase, Mihaela ! Imi pare bine, ca ne-am " cunoscut " :) Toate cele bune in saptamana ce vine !

      Ștergere
    4. Buna, Dani! Asa, am uitat de obloane, of. Mi-au placut foarte mult! La fel si modelul din jurul geamurilor, piata de la colturile casei.....iar aleile din curte sunt un vis, ma refer la dale (piatra), la model! Fotografiile tale sunt minunate, - florile de asemenea!
      Cat priveste Grecia, sa stii ca esti un ambasador foarte bun! De asemenea, te felicit si pentru tot ce scrii despre Romania!
      In legatura cu concediul, ultima data am incercat in iunie, acum 2 ani in Gerakini. Am nimerit in perioada alegerilor din Grecia. Am prins 37-40 de grade, nu ne venea sa credeam. Noroc ca la vila unde am stat exista o piscina inconjurata de maslini. Am stat numai sub maslini si am venit neagra. :) Voi incerca si in septembrie, desi avand un singur concediu in care pot pleca doua saptamani mi se cam lungesc ochii pana atunci. :) Toate cele bune si tie!

      Ștergere
    5. Aleile sunt opera sotului :) Acum ar trebui sa placam cu piatra zidul inconjurator ... si eu ma codesc sa intre mesterii in gradina, ca sa nu-mi faca praf trandafirii. Dar va trebui sa trecem cumva si peste asta ...
      Multumesc pentru aprecieri, Mihaela ! Romania e tarisoara mea si o sa ma intorc mereu cu drag la ea, iar Grecia m-a primit cu bratele deschise si ma consider extrem de norocoasa ca traiesc aici, in ciuda timpurilor, a crizei samd.
      Cat de bine te inteleg din punctul de vedere al concediului ... Eu imi iau liber o saptamana dupa Paste ( de obicei, dar se mai intampla si ani in care nu reusesc, anul trecut a fost asa ), apoi cateva zile in vara, cand mergem la parinti in Romania, si in final, o saptamana si vreo doua zile in Septembrie pentru incarcat bateriile pe malul marii. Dar noi putem evada cate un weekend la plaja in restul verii, e mai usor de rezistat asa ... plus ca ne simtim intr-o continua vacanta, atunci cand copii sunt in tabara sau la bunici :)
      O zi frumoasa, iti urez cu drag !

      Ștergere
  3. Iubesc freziile, sunt florile mele preferate!
    Iti doresc o zi parfumata.... ca o frezie! :)
    Imbratisari Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce urare frumoasa, Minnie ! Multumesc ! Te imbratisez si eu si sper, ca si ziua ta va fi la fel, cu miez de zambet si o parfum de floare !

      Ștergere
  4. Dani?! De ce se tot zice ca nu exista perfectiune?! Ba exista!!
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista, doar ca trebuie sa constientizam in ce consta perfectiunea :)
      Cu placere, Maria !

      Ștergere
  5. Dani, o picatura de frumos ne-ai daruit tu aici. Stiu ca e de la tine din curte, asa ca e si mai si! Multumim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost asa de incantata, ca trebuia sa v-o arat si voua :)

      Ștergere
  6. Si eu am vazut ieri cateva gaste prin cartier, de-abia astept sa le vad din nou pe toate peste tot prin oras!
    Multumim pentru frezie, e minunata!
    Toate cele bune, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna, ca vine primavara si la voi :) Salutari gastelor si urari de bine, Vulpito !

      Ștergere
  7. Ne surprinzi prin tematica diversa.Freziile sunt atat de delicate si frumos mirositoare...N-am intalnit pe nimeni sa nu-i placa freziile.Tu ne-ai aratat aici o minune de floare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cate putin din toate, Flori :) Stiu ca iti plac freziile si, daca as putea, ti-as trimite un buchetel :)

      Ștergere
  8. aaaaa, ce bine! inseamna ce in curând ajung si la mine! (rândunelel...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, mai au de zburat cateva zile si ajung si la tine :)

      Ștergere
  9. minunată culoare! şi mie îmi plac rândunelele - dar nu am parte de vreun cuib de rândunele ! eu am vrăbii ...''fără număr''!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si vrabiutele sunt dragute, plus ca raman si peste iarna. Acasa nu am nici eu randunele sub streasina, doar la servici ... Am vrut sa ilustrez vestea buna cu o floare frumoasa :)
      O seara linistita, draga mea japoneza !

      Ștergere
  10. Minunată fotografie! Plus, iubesc freziile :) bucheţelul meu de la cununia civilă a fost din frezii albe - o poezie!
    Mulşumesc pentru vizită, weekend cât mai plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult freziile albe, sunt cele mai numeroase in gradinita mea :) Imi inchipui, ce buchet frumos ai avut si ma bucur, ca ti-am trezit amintiri dragi. Weekend placut, Anastasia !

      Ștergere
  11. O imagine de expozitie, maiestrie in arta detaliului asa cum ne-ai obisnuit.
    Nu oprii toate randunelele la tine, mai lasa cateva si pentru noi ca plang cuiburile goale in asteptarea locatarilor.
    Un sfarsit de saptamana minunat si plin de soare iti doresc( asta pentru ca la noi, cam toata saptamana a fost ploioasa si rece- aducea mai mult a noiembrie decat a martie).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Vasile ! Vin randunelele, nu te ingrijora :) Sper sa se implineasca urarea ta, de trei zile ploua si la noi si am de plantat in weekend. Si sa iesiti si voi din nor si ploaie :) Un sfarsit de saptamana cat mai luminos !

      Ștergere
  12. Vroiam sa renunt anul asta sa mai pun frezii in gradina, chiar daca imi plac mult. Ma gandeam eu ca deja am prea multe.
    Zilele urmatoare dupa bulbi de frezi o sa ma uit :))
    N-am leac, e clar

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesanta rocada au facut pasarile:)) Ce frumos trebuie sa fi fost sa te intampine frezia de dimineata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna e asa, iarna vad lisite si vara, randunele ... Frezia s-a infoiat cu doi bobocei noi :) Weekend placut, Marc !

      Ștergere
  14. Ce coincidenta! au venit randunele si in Romania!!Si s-a intors si vremea frumoasa!! avem de lucru sa scot florile pe terasa si multe altele. Frumoase freziile si gradina! va imbratisez cu drag,sa aveti o duminica insorita!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna, ca in doua zile au zburat pana in Banat :) Ma bucur, ca aveti vreme buna, stiu ce important e pentru tine sa stai afara. Sarutari !!!

      Ștergere
  15. Great you can grow you own Fresia's Dani. I wish I could smell them.
    Have a wonderful sunday.

    RăspundețiȘtergere
  16. Darul tau e minunat, Dani si chiar daca n-am fost joi aici, sa il primesc, ma bucura si acum!

    RăspundețiȘtergere