Wikiplayer

sâmbătă, 21 iunie 2014

Punct si de la capat

Declar inchis sezonul trandafirilor. O sa mai infloreasca cativa harnicuti, dar cascadele de flori raman pe anul viitor. De-acum am de tuns, de frezat si de curatat, ca tare multe frunze patate au dumnealor.  
O luam de la capat  !


24 de comentarii:

  1. Such a beautiful rose and then your music on the background, it makes my day.
    Have a wonderful sunday.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca nu ne spuneai, ma gandeam eu ca pe caldurile care urmeaza sa vina la tine acasa, prea multi (dar aflu de la tine ca deloc) trandafiri nu isi vor mai deschide florile din abudenta. Asta e viata si la flori, ca si la noi , si cu bune si cu mai putin bune, mergem inainte .:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa mai apara cate o floare pe ici, pe colo, dar prea putine. In toamna, daca vom avea toanma, o sa-si revina cei care infloresc de mai multe ori si inainte de sarbatori o sa am trandafiri :) Noroc, ca vara compenseaza cu alte frumuseti :) Mergem inainte, daaa !

      Ștergere
  3. S-a terminat dar au fost minunaţi! O duminică frumoasă şi apoi, bun lucru!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mai face Alchemistul tau? cred ca imi amintesc bine numele, trandafirul cu florile minunate? cand florilor le trece vremea si se linistesc in tacere, le spun "multumesc ca m-ati incantat cu florile voastre" si nu odata am avut impresia ca ar trebui aplaudate "la scena deschisa" pentru un spectacolincantator. Aplauze, multumiri.... si de ce nu? putem cere un BIS- encore? pentru urmatorul sezon. O vara minunata tie si gradinii tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Face asa si-asa :) Are multe ramuri uscate, dar din fericire, ii cresc lastari noi si vigurosi. A fost inflorit in perioada in care am fost plecati in concediu, n-am apucat sa-l fotografiez anul asta, dar nici nu ma tragea inima, cand stiu cum era in alti ani ... urmeaza sa ma ocup indeaproape de el si sper din suflet sa ii mearga bine, altfel voi fi nevoita sa il inlocuiesc.
      Sigur ca trebuie sa le multumim florilor :) Eu vorbesc cu ele in gand cand le ingrijesc, uneori chiar si cu voce tare, dar mai rar, sa nu ma auda vecinii :) Acum incep sa le pregatesc pentru urmatorul spectacol :) O vara frumoasa, Danuta !

      Ștergere
  5. Iti multumim Dani ca ne-ai incantat cu frumusetile lor! Si lor le multumim si ii asteptam cuminti pentru urmatorul spectacol. :) Sa ai spor la aranjarea lor! Duminica placuta! Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Mihaela ! Multumesc de urare ! Tare bine-ar fi, sa am spor in activitatea asta, ca nu-i de loc usor din cauza caldurii :)

      Ștergere
  6. si ai nostri s-au trecut. cei din Romania, de la matusa-mea, din cauza ploii, s-au "murat" pe ram :(. cei din Austria au fost ceva mai bine, dar cum n-am avut grija de ei, cum i-au napadit buruienile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un an greu pentru trandafiri si au proliferat balariile ... Dar cum nici un an nu seamana cu altul, nu ne ramane dacat sa speram in mai bine, nu ? :) Cel putin, intentiile conteaza :)

      Ștergere
  7. Buna dimineata. Desi nu-i un an bun, cel putin pe noi ne-a inebunit cu ploile si temperaturile scazute, ai reusit sa ne incanti cu frumusetile inmiresmate din gradina ta. In speranta ca vor venii si timpuri mai prielnice, nu-mi ramane decat sa-ti multumesc pentru minunatele poze cu care ne-ai incantat si sa-ti doresc o vara minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Vasile ! Vara si-a iesit din tipare, adevarat ... imi inchipui, cum e la voi, daca aici ploua cel putin o data pe saptamana. Sa speram in mai bine ! Zile frumoase, in gradina si nu numai :)

      Ștergere
  8. bineinteles ca o luam de la capat! doar suntem niste luptatori, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Trandafirii tai sunt deja celebri, Dani! Si ai mei sunt toti infloriti. unii au afide, altii sufera de patare neagra. Multa ploaie si absenta mea de acolo isi spun cuvantul. Dar acum s-a terminat! Am vandut (pe mai nimic) casa cu gradina, asa ca nu voi mai avea grija florilor :( Le voi admira doar pe ale tale, aici. Nu mai faceam fata la munca de acolo si stii si tu cum e daca nu stai mereu langa gradina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu te admiram, ca reuseai sa mentii un echilbru intre cele trei locuinte si pe langa asta, sa calatoresti pe perioade lungi. Te inteleg perfect, e greu sa te descurci cu atat treaba. Pacat doar ca n-ai reusit sa iei un pret mai bun ... Sa stii, ca trandafiri poti cultiva si la munte si chiar si pe balcon la Timisoara :) Pe ai mei o sa-i vezi aici, in gradina virtuala, oricand :)
      Te imbratisez, Adriana !

      Ștergere
  10. Buna, am o intrebare. Am citit pe blogul tau ca ai multi trandafiri si imi dau seama ca te si pricepi. Eu as dori doi trandafiri de dulceata, Rose de Recht si Jacques Cartier.
    Cum nu am gradina, m-am gandit sa cumpar cate un ghiveci pentru fiecare. Doream sa te intreb ce trebuie sa le fac ca sa le mearga bine si in ghiveci. Cum trebuie taiati ca sa nu creasca foarte mult in inaltime si astfel sa se usuce la varf?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma pricep cat pot dupa cativa ani de cand cultiv trandafiri, dar mai am si eu multe de invatat. Trandafirii crescuti in glastre sunt un capitol aparte si daca Rose de Rescht ar incapea cumva intr-un ghiveci spatios, Jacgues Cartier mi se pare mai greu de adaptat unui spatiu mic. E un trandafir care infloreste o singura data, spre deosebire de cealalta alegere a ta, nu trebuie taiat decat in vara dupa inflorire si tufa e destul de mare. Daca reusesc sa ma uit pe lista trandafirilor de dulceata, poate ti-as da o alta sugestie. Te poti uita in catalogul lui Schultheis ( e in coloana din dreapta, jos ), sunt precizati trandafirii ce se pot cultiva in glastre.
      Ca sa le mearga bine in ghiveci, trebie sa ii uzi mai des si sa le dai ingrasamant mai mult. De taiat se taie la fel ca si cei plantati in gradina.
      O sa ma ierti, ca am raspuns atat de tarziu, am fost plecata intr-o calatorie si nu am avut acces la net cateva zile. Sper ca te-am ajutat, cat de cat :)

      Ștergere
  11. Da, multumesc mult! Voi consulta lista de care ai mentionat! :)

    RăspundețiȘtergere