Wikiplayer

miercuri, 11 iunie 2014

Alt anotimp


Se simte ca a venit vara, nu  ?  
Ca de obicei, am incetinit ritmul postarilor pe blog, timpul a inceput sa curga parca mai incet, n-am mai facut fotografii ... Siesta de dupa-amiaza a devenit brusc necesara. Mai sunt inca flori in gradina, dar pe zi ce trece am de curatat tot mai multe frunze galbene si maciulii uscate. In poze e Ghislaine de Feligonde, parca mai roz ca niciodata in anul asta. 





Clipe placute in gradina  !

54 de comentarii:

  1. Foarte fromos, bobocii imi par portocalii, imi imaginez cata munca sa ai grija de ei, dar merita. Eu am senzatia ca timpul zboara, abia daca fac jumatate din ce-mi propun, ori am imbatranit ori sunt din ce in ce mai obosita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bobocii sunt portocalii, dar intr-o zi, cel mult doua, isi schimba culoarea. Trandafirul asta chiar n-are prea multe pretentii, Reli :)
      In ce priveste timpul ... de facut nu fac nici eu multe in zilele astea fierbinti, poate asta-i motivul ca simt o moliciune si o incetineala in toate. Incerc sa fiu multumita cu ce am realizat la sfarsitul zilei :)
      Iti urez zile linistite !

      Ștergere
  2. Am vrut sa te intreb de ceva vreme: ce le faci tu trandafirilor de sunt atat de frumosi?
    Sa te bucuri de ei mult timp de acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimic deosebit, Brindusa :) Ii ud, ii curat si de doua ori pe an le dau ingrasamant, pe cat se poate, natural. De-acum, o sa mai vad flori de trandafir in toamna si apoi, sa speram intr-o viitoare primavara cat mai normala, ca anul asta s-au chinuit saracii sa infloreasca in ploaie ...

      Ștergere
  3. vara miroase a trandafiri, minunat parfum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vara miroase a iasomie, a sare si a piatra incinsa :) Uneori si a trandafiri :)

      Ștergere
  4. Cât de frumoasă este Ghislaine!
    Te înțeleg foarte bine cu lipsa fotografiilor de grădină. Nu că acum că sunt așa de multe, parcă e mai greu să fotografiezi decât primăvara când orice ghiocel cere 10 poze? :)
    O vară minunată, Dani!
    Sper că ajungeți în week-enduri prin Lefkada, parcă nu e foarte departe de voi din câte îmi amintesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghislaine are o gratie aparte :) Ai dreptate, e mai greu sa fotografiezi vara. Ziua e prea fierbinte, seara timpul petrecut in gradina e dedicat rosiilor, curatenia de vara e in toi ...
      La Lefkada n-am ajuns inca si nu programez nimic, pana nu terminam cu examenele si intra copii in vacanta. A mai ramas o saptamana :)
      O vara perfecta si voua, Ioana !

      Ștergere
  5. Dar chiar ca e mai roz, il stiam mai crem-caisa! Superb! Pozele tale sunt de pus in rama, pur si simplu! Chiar nu stiu pe care o prefer!
    Da, se simte, abea imi trag sufletul de caldura asta sufocanta, azi-noapte a fost mare furtuna mare si azi tot sufocant!! Gradina ofera si putina racoare, si putin aer bun si inmiresmat, nu mai zic de frumusetea coplesitoare a florilor...
    Seara frumoasa in mijlocul celor dragi, Dani draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul asta a inflorit asa, roz-alb, ca florile de mar. Doar bobocii amintesc de culoarea caiselor ... N-am facut multe poze, merita sa ocup mai mult de el.
      E zapuseala si a venit brusc schimbarea. Ce sa-i facem, o sa ne obisnuim :) Gradina e de mare ajutor :)
      Noapte buna, draga mea !

      Ștergere
  6. Roz sau portocaliu sau alb, GHislaine este deosebbit de frumos cu florile lui micute si in acelasi timp in mai multe culori. Din pacate caldura va indemna trandafirii spre repaus si poate refacerea puterilor pentru la toamna. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incepe vacanta de vara a trandafirilor :) Au si ei drept de odihna. Chiar daca ploile lunii trecute i-au cam ametit, si-au facut datoria.

      Ștergere
  7. Dani, ai o gradina ca in reviste! Este superb trandafirul, cred ca il ai demult! Totul arata foarte proaspat si ingrijit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adriana ! Am doua tufe gemene plantate acum 6 ani in gradina, dupa ce au stat o iarna in glastre. Au crescut foarte frumos si acum incerc sa le dau o forma cat mai rotunjita.

      Ștergere
  8. Dani ! Tu ești mama trandafirilor, tu trebuie să știi o soluție la ce mi s-a întâmplat. Am fost plecați două săptămâni. Aici a fost foarte cald ziua, dar a plouat aproape în fiecare seară. Când am plecat, am lăsat trandafirii pitici plini de frunze și boboci, câțiva erau înfloriți. Când am revenit, i-am găsit sub forma unor bețe, cu florile înflorite și deja uscate, iar tijele fără nicio frunză. De ce oare ? Ce-o fi de făcut ? M-am uitat cu atenție, nu au nici o gânganie vizibilă cu ochiul liber. Dacă ai vreo idee, te rog să mi-o spui. Mulțumesc anticipat !

    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ar ajuta daca as vedea niste poze, Zina. Bobocii erau uscati fara sa se fi deschis floarea ? Frunzele erau cazute la radacina ? E ciudat ca s-au uscat atat de brusc ... Tijele sunt vii sau sunt si ele uscate ? Uneori soarele puternic poate provoca arsuri, mai ales unor plante tinere. Apoi ar mai fi si omizile, care fac prapad in sezonul asta, dar asta nu explica uscarea florilor. Ati folosit ingrasamant recent ? Catelusele se joaca prin preajma ? Daca " uda " pamantul din glastre, ar putea fi o explicatie. Nu stiu daca te-am ajutat ... Imi pare rau, ca n-ai ajuns sa te bucuri de piticii tai ...

      Ștergere
    2. O să fac poze și le public chiar acum în jurnal. Pagina o să apară cam după ora 9. Bobocii s-au deschis și se deschid și acum cei mici. Tijele par vii. Nu se văd frunze roase de omizi, pur și simplu au căzut toate. Nu am aplicat îngrășăminte, iar plantele sunt într-un vas înalt de vreo 60-70 de cm, cățelușele nu ajung acolo să facă pipi. De fapt, își au curtea lor, în care au un loc și pentru asta. În grădină au acces numai în prezența noastră, un timp limitat, iar dacă face vreuna pipi pe gazon, spălăm imediat locul cu apă din abundență, așa că nu sunt stricăciuni. Mă duc să fac poza.

      Săptămână bună, Dani !

      Ștergere
    3. Am vazut poza, Zina. Ti-am scris pe blog.

      Ștergere
  9. Cred ca e o nebunie de miresme in gradina ta, de nuante nu mai zic... Frumos! foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E placut mai ales seara, Oana :) Trandafirul asta lumineaza frumos, mai ales pe luna plina.

      Ștergere
  10. Ce joc de culoare, Dani :)
    Un trandafir elegant, cel putin asa imi pare mie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghislaine are un aer de inceput de secol, cel putin mie asa mi se pare :) Ma duce cu gandul la toalete de muselina, la umbrelute cu volanase si alte articole de lux :)

      Ștergere
  11. Cred ca am si eu la fel doua tufe.Anul asta au fost o bogatie,dar nu infloresc decat o data.Un alt avantaj este ca nu au atatia tepi si reyista la boli,din cate am vayut.Eu cu denumireile sunt pe departe.Asa este a venit vara !Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ce trandafiri frumosi ai in gradina, Flori :) Cei ce infloresc o singura data sunt extraordinari. Ai mei cei mai multi sunt din categoria asta si nu-mi pare rau sa astept un an de zile ca sa-i vad plini de floare. Intr-adevar sunt mai rezistenti la boli, ceea ce-i foarte important pentru un gradinar cu putin timp liber la dispozitie. O zi frumoasa, draga mea !

      Ștergere
  12. Superba aceasta Ghislaine! Ce sa zic, m-a cucerit instant!
    Numai bine, Dani!

    RăspundețiȘtergere
  13. O splendoare de grădină! Îmi plac foarte mult trandafirii tăi, Dani. Asta înseamnă să te bucuri de munca ta. Minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Marta ! Ne bucuram printre picaturi, dar e bine si-asa :)

      Ștergere
  14. Foarte frumos trandafirul, mai ales in contrast cu ceilalti doi mai din spate, Este un colt de gradina bine definit, de fapt, la tine toata gradina este bine definita. Si la noi a inceput canicula si florile simt din plin acest lucru. Acum am crinii regali infloriti si levantica dar si mixandra nopticoasa care miroase intens a ascortisoara, seara, este un parfum nebun in gradina mea de flori. Pe langa astea, mai raspandesc parfum trandafirii, rosmarinul si busuiocul. Un pic mai este si infloreste menta indiana si echinaceea. O sa-ti trimit poze :) Vreme mai racoroasa iti doresc si timp sa te bucuri de gradina ta frumoasa . Minunat fondul sonor ! :) Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gradina arata bine in poze, Danuta :) Sunt atat de multe de facut, ca nici nu vreau sa ma gandesc, mai ales trandafirii cataratori, cei care infloresc mai la inceputul primaverii, trebuie curatati urgent. Crini regali sunt infloriti si aici :) O sa-mi faca placere sa vad florile tale :)
      Zile frumoase la mijloc de Iunie, draga mea !

      Ștergere
  15. Foarte frumos, incep sa-mi placa din ce in ce mai mult trandafirii astia de isi schimba nuanta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti trandafirii sunt frumosi si in fiecare gradina o sa creasca altfel :) Ghislaine a fost dragoste la prima vedere.

      Ștergere
  16. Dani, mi-a inflorit trandafirul de la tine si a luat si un aspect de copacel. Este superb, incepe cu o culoare comuna, roz-bej...si apoi i se coloreaza mijlocul in somon, nush cum sa zic, o minunatie!
    Multumesc inca odata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu mai stiu ce trandafir ti-am dat, dar daca ii faci o poza o sa-l recunosc :) Ma bucur tare, ca plantele din gradinile noastre se inrudesc ! Te imbratisez cu mult drag, Vasi !

      Ștergere
  17. Dani, cea mai frumoasa gradina cu trandafiri, din cate am vazut eu pe net, este a ta. Sa-ti traiasca! Cred ca la noi, nici daca ar fi soiurile astea, nu ar fi asa de frumosi ca vremea este, uneori, taman cand trandafirii sunt in floare, ploioasa si ii strica. Acolo, la tine, este clima favorabila. Sunt superbi, ce sa mai zic? Ma tot uit si parca nu-s reali, dar si maiestria fotografului este la inaltime. Tare frumos... :) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elisa ! Anul asta a fost clima mai putin favorabila si chiar in Mai a plouat cu galeata. M-am necajit, dar n-am ce face. Acum incep sa ii pregatesc pentru sezonul viitor :) Visez la o primavara perfecta ... Ma bucur, ca iti plac fotografiile, e o mare placere sa le impartasesc cu voi :)

      Ștergere
  18. Se simte si ma bucur foarte tare :) Nu ma bucur insa prea tare daca nu o sa mai postezi atat de des...a devenit ca un obicei sa intru pe blogul tau sa vad ce frumuseti mai ai prin gradina.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa postez, Marc , doar ca nitelus mai rar :) Oricum n-o sa am prea multe de fotografiat in gradina in urmatoarele doua, trei luni. Dar vara o sa-mi ofere alte subiecte, ca de obicei.

      Ștergere
  19. Wow that Ghislaine is so beautiful what a large shrub Dani. I hope see keeps going on giving you flowers.
    Have a wonderful evening.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. They are two shrubs :) Thank you, dear Marijke ! Have a lovely evening and enjoy your beautiful roses, my friend !

      Ștergere
  20. Hi Dani, your 'Ghislaine of Feligonde' looks fantastic! It is such a beautiful and delicate rose. I would love to have it in my own garden as well, but there are simply too many lovely rose varieties out there. I can't plant them all. So I better enjoy it in your garden! Warm regards,
    Christina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, Christina ! I am glad you found joy in my virtual garden. Thank you for visiting my friend :) Have a nice weekend !

      Ștergere
  21. Ce frumoasa e vara la tine in gradina !!
    De Ghislaine ..ce sa mai zic ..e o minune trandafirul asta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El e ultimul din grupul trandafirilor mari, cataratori. De-acum o sa mai vad boboci doar sporadic pana in toamna. Ma bucur, ca iti place, Gabi :)

      Ștergere
    2. Imi place mult de tot si ma bucur ca am si eu unul in anul 2

      Ștergere
    3. O sa vezi ce frumos va inflori in cativa ani :)

      Ștergere
  22. Este superb Ghislaine! Apreciez ca ai cumparat soiuri celebre, cu pedigree. Pe la noi nu se putea acum cativa ani, cand am aranjat gradina. Nici acum nu sunt usor de gasit, doar ca avem mai multe posibilitati de a cumpara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici in Grecia nu se gasesc soiuri vechi de trandafiri. Pe cei mai multi i-am cumparat din Germania si din Anglia. Noroc cu internetul :) In Romania oferta e mult mai diversificata, nu stiu cat de buna e calitatea plantelor ...

      Ștergere
  23. o minunatie, nici nu am cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  24. O gradina incantatoare!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Robby ! Cele mai bune urari la inceput de vara !
      O sa trec si eu in vizita mai pe seara :)

      Ștergere
  25. Buna Dani bine te-am regasit am revenit pe la tine prin gradina sa vad ce mai face Ghslaine? A crescut mai mare si mai frumoasa Am ramas putin mirata de nuanta ei rozalie poate sa imbujorat putin de la atatea priviri toata lumea o stie de la tine cat e de frumoasa.Am dat sfoara in tara ca imi doresc si eu si am primit un butasel micut care sper la anul sa imi daruiasca si mie cateva floricele.O zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Adriana !
      Ghislaine face bine, ma bucur ca ai trecut sa o vezi :) Ar trebui sa o curat de uscaturi zilele astea si sa tai cate o ramura, doua din cele mai batrane, ca sa o intineresc. Anul asta a fost mai rozalie, da, trandafirii isi schimba mult culoarea in functie de vreme.
      Ma bucur, ca o sa creasca sin in gradina ta. Poate infloreste la anu', poate nu ... da-i timp si spatiu si o sa devina o tufa de mai mare dragul. Numai bine, Adriana !

      Ștergere